Vårsol

Publicerad 2017-03-11 18:33:26 i Allmänt,

Vintern har varit lång, alltför lång. När man gått till skolan vid åtta på morgonen är det mörkt och när man åter släpps ut från byggnaden vid fyra har inte mycket till dagsljus nått ögonen. Men liksom alla andra år har den mörka tiden ett slut. Idag har solen strålat intensivt från en klar himmel och jag har tagit mig tid att vara ute. Lite småfix här och där, men mest har ansiktet fått lapa sol.
 
Lite underligt är det, att mörkret påverkar en så mycket. Varje vinter känner jag av samma fenomen; dag in och dag ut lite trött och nedstämd, lite som att vara i dvala men ändå vaken, på halvfart. Med dagsljuset kommer energin och lusten att göra tillbaka, då kommer det driv jag saknat under vintern. Tyvärr är våren också den allra vackraste årstiden, den tid då naturen vaknar till liv och blommor och insekter tävlar om vem som först kan fasa ut vintern. Det är ingen lätt uppgift att sätta sig ned vid skrivbordet och plugga när snödroppar och årets första humla väntar på att bli upptäckta utanför fönstret...
 
Som tur är står mig jobbet inte över öronen för tillfället, varför jag idag kunnat ta in varje knutta vår som presenterats mig. Slappt sittandes mot en stenmur med solen i ansiktet, tungt liggandes på mage i gräset för att känna doften av vårlig jord, hoppandes på stenar nere i hagen, och så vidare. Som det ska vara. Inte särskilt produktivt på det sätt samhället vill, men lycka för mig själv. Våren kan ingen ta ifrån mig.
 
Än är det bara mitten av mars. Det hinner komma och gå många dagar som denna innan vår övergår i sommar, och den är ju inte så dum den heller. Huvudsaken är vintern nu är på väg bort och framför mig ligger den härligaste tiden på året. Nu finns mening inte bara i det man gör, utan också runt omkring i det man ser, känner och hör. Vintern ska genomlevas, våren levas, och det ser jag fram emot.
 
Även om mina kinder är varma och kroppen mör av utevistelsen är det en belåten trötthet. När man går och lägger sig efter en dag ute i friska luften är det med en skön och komplett känsla i kroppen som övertrumfar nästan varje dag av plugg eller andra göromål, oavsett prestation. Personligen tror jag det är lite som att hitta hem efter en lång vistelse på annan ort - allt faller på plats, lägger sig tillrätta i sina fack och man känner trygghet och lugn komma åter. Det är hos våren jag hör hemma.
 
Hoppas ni haft en skön dag idag och att livet rullar på i lagom fart. Och ta hand om er!
 
 
// AGCH
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Axel Christoffersson

Samhällsengagerad person som gärna tar en tur ut i naturen när tid och lust finns. Bloggen är min egen hörna i cyberrymden där jag skriver om det mesta som faller mig in - alltifrån personliga upplevelser till tankar i gränslandet mellan ekonomi, politik och filosofi.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela