Sol och längdskidåkning

Publicerad 2016-01-06 09:56:36 i Allmänt,

Om inledningen på julledigheten inte var någon vädermässig hit får avslutningen sägas vara långt mycket bättre. I tre dagar i rad har jag kunnat gå utanför dörren, knäppa på mig skidorna och köra några korta men snabba vändor bakom huset. Visst, det är inte överdrivet mycket snö och man mste akta sig för tuvor och mulvadshögar men känslan är vinter på riktigt!
 
Igår var nog den härligaste av de hittills tre gångerna jag åkt. Efter att ha spenderat förmiddagen med att lyssna på musik och plugga började den fysiska energin svämma över. Att sitta still på stolen var en mycket stor utmaning, en utmaning jag dessutom inte behövde plåga mig med. Upp och hoppa och ut begav det sig. Den frusna snön knastrade under skidorna och det typiskt väsande ljudet av skateskären bidrog tillen välbekant och omtyckt ljudbild. Solen sken ännu starkt och det gnistrade i snön när dess sken träffade marken. Nedför backen, en snäv kurva runt syrénbusken och så vände det uppför. I min iver kunde jag inte lägga band på mig själv utan trotsade min något bristfälliga teknik och något korta stavar. Min hoppskate uppför backen måste sett ganska rolig ut, men vad bjuder man inte på om lite glädje ska ut?
 
Förhoppningsvis är det här bara början på en lång skidvinter. Skidåkning tillsammans med simning måste vara de två bästa motionsformerna; hela kroppen får jobba, det är aldrig långtråkigt och det är ganska skonsamt mot muskler och leder. Att man dessutom får vara ute i naturen och andas frisk luft gör det inte sämre på något sätt. Må snön ligga länge!
 
 
 
// AGCH

Om

Min profilbild

Axel Christoffersson

Samhällsengagerad person som gärna tar en tur ut i naturen när tid och lust finns. Bloggen är min egen hörna i cyberrymden där jag skriver om det mesta som faller mig in - alltifrån personliga upplevelser till tankar i gränslandet mellan ekonomi, politik och filosofi.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela