På banan igen

Publicerad 2013-06-25 17:42:34 i Allmänt,

Första veckan på jobbet var, som väntat, tuff. Dessutom jobbade jag lördagen den veckan vilket inte gjorde det bättre. Andra veckan gick ganska bra även om jag var hemskt trött då också. Nu är jag alltså inne på den tredje och snart är halva jobbet gjort. Först nu kände jag att jag saknade bloggandet och följaktligen skriver jag nu igen.
     För att inleda vad jag tidigare lovat, alltså att skriva lite allmänt om hållbar samhällsutveckling, tänkte jag börja med att beskriva hur jag ser på begreppet hållbar utveckling. Hållbar utveckling förknippas nog i allmänhet främst med miljön, vilket inte är så konstigt då det är i dessa sammanhang uttrycket använts oftast. Det här har jag skrivit om väldigt många gånger och därför kommer jag inte dyka djupare i den här aspekten av begreppet. Istället kommer jag koncentrera mig mer på infallsvinklar med ekonomisk och human karaktär. Med detta menar jag, kortfattat, ungefär de här frågorna: Hur ska människan kunna behålla/öka sin levnadsstandard runt om vår jord utan att andra människor eller jorden påverkas negativt? Jag kommer här inte undan att behandla frågan om vad livskvalitet är, om materiellt välstånd är viktigt för hur lyckliga människor är och så vidare. På slutet ska jag nog också få med lite om vad jag själv tycker om ämnet och vad jag anser bör göras. En prognos för hur läget för den hållbara utvecklingen kan tänkas komma att bli i framtiden kanske också kommer med.
     Sist men inte minst tänkte jag nu lätta på hjärtat och medge att min bana som innebandyspelare kommer ta slut för den här gången. Efter många och mycket långa funderingar hit och dit har jag kommit fram till att lägga hjälmen på hyllan. Det mycket långa pendlingen fram och tillbaka tillsammans med all den tid matcherna tar från helgerna ligger till grund för beslutet som nu känns helt rätt. Jag kommer sakna innebandyn och inte minst laget grymt mycket men all den tid som frigörs för mig kommer betyda väldigt mycket. Speciellt när jag har det tuffaste året i skolan hittills framför mig.
 
En solnedgång för några dagar sedan. Kvällar som denna och vackra mornar är viktigt i tider då man jobbar hela dagarna. Små naturupplevelser som dessa betyder mycket för mig just nu.
 
Hoppas alla fått en bra start på sommaren, varesig ni jobbar eller är lediga!
 
// AGCH
 

Om

Min profilbild

Axel Christoffersson

Samhällsengagerad person som gärna tar en tur ut i naturen när tid och lust finns. Bloggen är min egen hörna i cyberrymden där jag skriver om det mesta som faller mig in - alltifrån personliga upplevelser till tankar i gränslandet mellan ekonomi, politik och filosofi.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela