A Bittersweet End

Publicerad 2012-05-31 22:40:09 i Allmänt,Den här vägen har kommit till sitt slut. Det är dags att inse att det inte går att leva kvar i min gamla drömvärld längre när 2012 har varit som det varit. Nog har jag försökt få det att bli som vanligt igen, men nej. Inte denna gång. 2012. Året som kastde mitt liv över ända, på gott och ont. Jag har gjort mina misstag, kommer inte göra de igen, kommer ångra en del, annat inte. Jag vet inte mycket, men jag känner att den här bloggen redan spelat ut sina sista trumfkort. Tusen inlägg finns kvar att skriva, men det är inte här och inte nu.Lars Winnerbäck, en av de artister jag beundrar mest. Texterna, musiken, känslan. Han är unik, kanske inte lika mycket min musikstil som Green Day men i vissa stunder tusen gånger bättre. Och jag håller helt med, det är inte lätt att få ordning på sitt liv... I sommar ska jag och mamma åka till Göteborg och se honom live, det ska bli hur kul som helst!

2012 kommer för mig personligen gå till historien som året då barndomen kom ikapp mig och resten av världen sprang förbi. Året då jag ett par gånger har önskat att medellivslängden för mig ska vara mellan 30 och 50 år. Året då jag sååå längtade tillbaka. Året då jag återigen, i brist på barndom och överskott av vuxenvärld, började med pokémonkort igen. Dessa underbara fantasifoster... Mina favoriter är 1. Heracross, och 2. Kabutops. Sök på google om ni vill veta mer om dessa små beroendeframkallande fickmonster, som det i direktöversättning till svenska skulle heta.
Men 2012 kommer också gå till min historia som året då mitt riktiga samhällsengagemang väcktes. Nu är jag med i en Amnestygrupp och jobbar för mänskliga rättigheter, även om jag skulle kunna vara lite mer aktiv. Det jag verkligen brinner för är dock att läsa om och motverka främlingsfientlighet, rasism, islamofobi och så vidare. Om jag någon gång börjar blogga igen, vilket är ganska troligt, så kommer det bli om detta ämne.Jag skulle kunna ta ut minst tio citat ur den här låten, men det tänker jag inte göra här. Men den här låten får mig att se positivt på framtiden, och det är ju så jag vill se den. Med positiva ögon.

Att nu sluta blogga känns lite sorgligt, men nästan nödvändigt. Namnet AGCH kommer jag dock inte förkasta, det satt på min stol sexan och har följt mig sedan dess. Det rymmer alltför mycket härlig historia för att glömmas bort. Det är också det enda namn jag kan  ränka mig på en blogg jag driver, så det kommer också i alla fall finnas med i namnet på en eventuell framtida blogg. Men hur det blir på riktigt, det får framtiden utröna.
Bloggen kommer finnas uppe ett tag till, så mycket minnen jag har här. Tills jag har gjort ett lååångt dokument och sparat allting på min dator så kommer jag alltså inte ta bort bloggen, och det kommer nog ta ett tag. 1,5 år av mitt liv...

Så ett stort tack till er som följt bloggen, även om ni inte är många så hoppas jag ni har fått ut något av det jag skrivit under detta och det förra året. Ett än större, ja jättestort tack till dig som en gång i början av december 2010 fick mig att börja. Det kan tyckas vara lite, men det har verkligen bidragit med mycket för mig. Du skulle bara veta... Kram!

Betyg och engelska

Publicerad 2012-05-31 18:35:37 i Allmänt,

*/¨ Hahah så tappar man äpplet på tangentbordet... x) Det där i början är alltså ingen egen påhittad smiley..

Allt är nästan som vanligt. Nästan. Så här på randen till sommaren börjar betygen så sakta ramla in. jag har fått reda på fyra den här veckan - och jag är nöjd. Jag trodde det skulle bli fler ben än det blev, nöjd Axel ;)

En ämne som jag underpresterat lite iunder året är engelska. Det är också det enda ämne som vi har kvar något att göra i så här med en vecka kvar, så nog kan den sista inlämningen vara viktig för mig. Jag ska göra mitt bästa i alla fall. Tyvärr har läraren varit ganska dålig på att informera om var man ligger, så jag har ingen aning om vad jag ska få i betyg. det är väl kanske iofs mitt ansvar att ta reda på, men de andra lärarna är bra på det så man vänjer sig. Hur som helst, jag ska försöka få ihop en hyfsad text under helgen och lämna in den på måndag.

På historian har vi idag börjat kolla på Forest Gump, en underbar film! Första gången jag såg den började jag nästan gråta, trots att det var i skolan. Den är både gripande och rolig.
Ha det så bra!

Bad?

Publicerad 2012-05-27 16:37:11 i Allmänt,

Det är frågan, ska man idag, när det är så varmt, gå ner och ta ett första dopp i sjön? Inte lätt, jag är lite av en badkruka men skönt skulle det nog allt vara ändå. Man får inte vara i för länge bara, då blir det kallt... Måste nog vara hemma och hjälpa till så det blir nog inget bad.. Det är ju mors dag och då blir det ju lite extra jobb. Grattis mor i alla fall! Fast jag har inte riktigt förstått varför man ska ha en egen dag för mor och far, kanske är för att det är så jobbigt att vara förälder... Dessa barn...

Igår var det ju Eurovision Song Contest, och Sverige vann! Det var kul, speciellt när det för en gång skull var den absolut bästa låten som vann! Grattis Loreen, det var välförtjänt!

I fredags var det en hektisk dag, med prov eller redovisning på alla de fyra lektionerna. Snacka om skönt med helg efter det... Hur som helst, religionsredovisningen jag hade gick riktigt bra och jag fick faktiskt lite beröm av både klasskompisar och läraren. Det är alltid kul med lite cred för det man gör!

Det blev många utropstecken i det här inlägget, men det har varit bra dagar så det gör inget. Vädret hjälper ju också till att höja humöret till goda höjder, inte dumt det.


Tur inte bilden är så stor, nu ser man i alla fall inte bruset så tydligt... Det ska bli ritkigt kul med riktid kamera i framtiden och kunna ta sådana här bilder på riktigt, så de blir bra.

We pity your love's leftovers
And look down on those who can't stay true
We are safe can't stop wandering,
If this is it the who's fooling who?

Från Visit to Vienna med Sahara Hotnights. Kanske inte det ni skulle gissa på att jag lyssnar på, men låten är helskön och den djupa basen passar så bra på varma sommarkvällar. Som med  alla riktigt bra låtar, skruva upp volymen, följ med, och njut!

Ha en fortsatt ruskigt bra söndag och mors dag!

Two Princes

Publicerad 2012-05-26 10:35:14 i Allmänt,

Det är inte så ofta man hittar låtar som går direkt in i musikhjärtat, men ibland händer det. En som absolut gjorde det är en låt jag hörde för ett tag sedan när jag klippte ggräs. Jag kände på mig att jag kanske hört den tidigare (vilket är troligt, den producerades 1991) men det var först nu som den verkligen satte sig. Two Princes heter den, av en grupp som heter Spin Doctors, grymt härlig låt! Vrid upp volymen, njut av solen och sjung med. Mycket bättre blir det inte! Och om du ändå ska lyssna på musik så här i sommartider, ta en titt på Visit to Vienna med Sahara Hotnights och Good Life med OneRepublic. De och några till finns i alla fall på den spellista som jag lyssnar mest på just nu!One, two, princes kneel before you
(That's what I said now)
Princes, princes who adore you
(Just go ahead now)
One has diamonds in hiss pocket
(And that's some bread now)
This one said he want's to buy you rockets
(Ain't in his head now)

Marry him or marry me,
I'm the one that loves you baby can't you see?
I ain't got no future or a family tree,
But I know what a prince and lover ought to be,
I know what a prince and lover ought to be...
(Underbar låt, lyssna!)

Ha en jättebra helg!

Härlig helg och vecka

Publicerad 2012-05-23 08:03:55 i Allmänt,

Jodå, och mycket av det står så klart vädret för. Det har varit helt fantastiskt tycker jag, hoppas det håller i sig. idag är det arenakampel (nästan alla boråsskolor tävlar i fotboll på Borås arena) och därför är det inga lektioner. Så jag är hemma ett tag till för att sedan åka till Borås som vanligt. Och imorgon ska vi till Göteborg med klassen, inte heller då är det några lektioner. Vi ska till ett museum som jag tycker verkar intressant, hoppas det är det också.

Helgen var som sagt också väldigt bra. Jag var hos E o P och tittade och spelade fotboll. Champions Leauge- final var det, en del starka känslor förkom bland herrskapet måste jag säga. Men jag höll mig lugn, de är ju inte mycket mer än en lek enligt mig. På söndagen gick jag en kort promenad och tog några bilder, samt sprang hem i en regnskur. Ganska härligt faktiskt^^

Hoppas ni har det bra och njut av vädret!

Underbara hundar!

Publicerad 2012-05-14 19:39:38 i Allmänt,Åh jag tycker hundar är härliga djur! Nu när jag satt och skrev naturkunskap kom Cookie och lade sig tätt, tätt intill mig och ville kela. Omgärdad av en gosig labrador, inte fel! När jag flyttar hemifrån vill jag absolut ha hund, om möjlighet finns.

Ha det så bra!

Svif-marsch

Publicerad 2012-05-12 17:50:56 i Allmänt,

Idag har jag och några kompisar från högstadiet gått den marsch som står angiven i rubriken. Det gick ganska okej även om vi inte kommer vinna. Vi blir nog slagna av E o L:s lag tror jag... När jag kom hem så kollapsade jag i alla fall i sängen och sov i en och en halv timme. Då hade jag gått i princip oavbrutet i nästan 5.5 timmar. Ikväll blir det grillat och sedan ska jag nog ut igen och njuta av det fina vädret. Det har blivit bättre under dagen med det, det är skönt! Och nu är jag ju ganska pigg efter att ha vilat ett tag. Så det blir nog en tur med kameran i solnedgången! :)

Ha det så bra!

Inte mycket sol i år...

Publicerad 2012-05-11 17:47:52 i Allmänt,

Det har varit en tradition att åtminstone stora delar av min födelsedag ska bestå av solsken, så har det varit i i princip alla år som jag har funnits till vad jag minns i alla fall. I år har det dock varit annorlunda, som ni säkert märkt... Som en vän sa, det kanske är en ny trend på väg, regn den elfte maj varje år i stället. Hoppas inte det!

Födelsedag... Detta förknippas med mycket för mig. Till exempel var det fyra år sedan jag fångade jättegäddan, det lär jag sent glömma. På samma dag (den elfte maj 2008) fick jag dessutom den skiva som jag lyssnar på just nu, Working on a Dream med Bruce Springsteen. En skiva som är väldigt känsloladdad för mig, den betyder mycket för mig och vem jag blivit idag. Det är kanske inte den bästa skiva som någonsin gjorts, inget slår nog American Idiot (med Green Day). Men den är väldigt speciell för mig och i det håller jag den högt. Låten som står mig närmast är Tomorrow Never Knows, jättehärlig musik och så skönt drömmande text :)

Så blev man sjutton år i år... Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, rycka på axlarna eller bry mig. Men jag kommer inte undan det, jag vill inte riktigt bli vuxen! Det känns som om det är så jobbigt att vara stor på något sätt, massa ansvar och annat... Egentligen vill jag nog tillbaka till tiden då jag var 11-12 år tror jag. Det mesta var på lek och inte så allvarligt, allt man gjorde i skolan betygsattes inte och så vidare. Det här spontana och lekfulla i allt man gjorde, det saknar jag. Men man lär väl inte komma dit igen, så det är nog bara att finna sig i den verklighet man trots allt befinner sig i...

Where the cold wind blows
Tomorrow never knows
Where your sweet smile goes
Tomorrow never knows
You and me, we've been standing here my dear
Waiting for our time to come
Where the green grass grows
Tomorrow never knows

In the field your long hair flowed
Down by the Tildenberry tracks
Benieth the water tower
I carried you on my back
Over all rusted spikes of that highway of steel
Where no more thunder sounds
Where the time goes
Tomorrow never knows

He who waits for the day's riches will be lost
In the whispering tide
Where the river flows
Tomorrow never knowsHa nu en fortsatt jättebra dag! Och härligt att läsa ett inlägg från dig igen L=)

Snart födelsedag!

Publicerad 2012-05-10 07:52:21 i Allmänt,

Yes, imorgon är det min födelsedag, den sjuttonde i ordningen. Födelsedagar är den näst bästa (eller bästa, kanske) dagen på året, kanske edast slagen av nyårsafton som är väldigt speciell för mig. Jag förväntar mig inget särskilt av morgondagen, förutom god mat och släktingar och hela det köret. Happas det blir en bra dag i alla fall.

Igår var det en bra, men blöt dag. Jag träffade E o P, åt god lunch och fikade två gånger. Samt cyklade två mil. En härlig dag!


Mm visst saknar jag Bella, men life goes on! Me det var ändå den finaste hunden i världen (enligt mig).

Ha det så bra!

So, what camera?

Publicerad 2012-05-07 18:51:53 i Allmänt,

Efter att ha undersökt min kompaktkamera lite så har jag kommit fram till att det kanske är svårt att överträffa den direkt. Med 14,2 megapixlar kommer man ganska långt va? Hur som helst, jag vill ju ha en kamera som tar bättre bilder än den jag har nu SAMTIDIGT som det går att experimentera med den mer, ha mer  kul. Det lutar åt en kamera på mellan 5 och 7 tusen kronor alltså. Frågan är i så fall bara, ska man köpa den nu eller vänta tills dess att sommarens första lön kommer. Detta måste jag klura mer på, obegränsat med pengar har jag ju inte...


Denna bild är tagen i lördags kväll, en härlig runda med några okej fotografier från solnedgången över Vädersholm och Mogden.

Ha det bra!

Lite kort inlägg

Publicerad 2012-05-05 18:36:10 i Allmänt,

Det senaste inlägget blev lite kort, så här kommer en liten komplettering...Ormar ja... Det är nog ett av de djur jag har störst respekt för, men jag skulle inte säga att jag är direkt rädd för dem. Hur som helst, när jag i tisdags gick en lång promenad såg jag två ormar ligga i vägkanten, med allra största säkerhet döda. Den här låg i samma position i två dagar i rad, så ja... Frågan är bara, vad är dödsorsaken? De ser ju inte överkörda ut, så vad kan det vara? Om någon har någon idé så får de gärna lämna en kommentar!

Ikväll vet jag inte vad jag ska göra, känner mig lite sysslolös. Det kan hända att jag går ut lite, annars får jag nog kolla hockey idag också. Men det är långt ifrån lika kul om man inte har några vänner att kolla med... Jag kanske stannar på mitt rum och lyssnar på musik eller liknande, vi får se helt enkelt!

Möte imorgon

Publicerad 2012-05-05 18:12:42 i Allmänt,

Idag och igår har jag varit hos E o P och pratat, kollat på hockey och bara umgåtts. Kul att träffa vänner från förr igen, även om det ju inte är så sällan vi träffas. Det blir ju dock lite annorlunda när man inte längre går i samma skola.

Imorgon är det ledarmöte i Södra Ving mellan klockan 17 och 20. Tre timmar alltså! Det är ju ganska länge, men det brukar gå bra i alla fall. Jag tror inte jag har så mycket att komma med, men jag vill vara med för att visa att jag är seriös och så. Då kan man lätt offra tre timmar. Sedan blir det ju inte så mycket helg kvar, hoppas jag kan fylla den med något meningsfullt, jag vill ta vara på varje liten sekund jag får av ledig tid nu. Den blir allt viktigare, ju mer man får att göra i skolan.

Vädret idag blev finare än vad det skulle bli, SMHI sa ju regn igår. Hoppas det fortsätter över förväntan, man mår faktiskt mycket bättre om det är bra väder!

Ha det så jättebra nu och njut av det som är kvar av helgen!

Ekonomiskpolitisk debatt - eller?

Publicerad 2012-05-03 19:08:29 i Allmänt,

Nu har både regeringen och Socialdemokraterna lagt sina vvårbudgetar (Socialdemokraterna en skuggbudget så klart). Detta innebar att det skulle bli debatt i Studioett idag vilket det också blev. Men resultatet? Mycket skralt måste jag säga, det är på allvar svårt att urskilja några stora skillnader mellan de båda parterna. Detta eftersom små sakpolitiska påståenden kastas i huvudet på varandra, inga ideologiska motsättningar kommer fram. Så har det i och för sig sett ut i snart åtta år, så de ideologiska motsättningarna kanske har försvunnit, vem vet? Eller också är Socialdemokraterna rädda för att visa sitt rätta jag. Hoppas de gör det innan valet, för som mittenväljare är det inte lätt nu, inte alls.
Två bilder jag är ganska nöjd med, tagna i tisdags. den första är en backsippa och den andra någon slags ödla, pappa tror det är en sandödla.

Ha det jättebra!

Om

Min profilbild

Axel Christoffersson

Samhällsengagerad person som gärna tar en tur ut i naturen när tid och lust finns. Bloggen är min egen hörna i cyberrymden där jag skriver om det mesta som faller mig in - alltifrån personliga upplevelser till tankar i gränslandet mellan ekonomi, politik och filosofi.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela