Och solen sjunker i eden..:)

Publicerad 2012-02-29 17:23:46 i Allmänt,

Vilken härlig dag! Jag trycker det är jättehärligt när solen är framme, man blir så lycklig då. Ännu mer positivt, det var en glad (!) busschaufför som körde bussen på väg hem. Det händer inte varje gång! De brukar vara så deppiga och sorgsna så man blir nästan likadan när man går på, men icke idag. Och sämre blev det inte när man kom hem, satte igång datorn, in på Youtube och så var det bara att höja volymen ordentligt..:När solen sjunker i eden
och när vägen leder till skärselden
Smyger några ur leden
för att vandra hemåt igen

Och när dom sagt hur du ska vandra
och delat ut alternativ
Så finns det ändå många andra
men från ett annat perspektiv

För ingen människa på jorden
kan bestämma över ditt liv, vi sjunger
Hum hum från Humlegården
Det är så det är mellan blad och gräs
Hum hum från Humlegården
i skuggan under ett trädDu som är ledsen och ensam
och funderar över vad klockan är
Du som har ingen att gå till
men väntar tåligt för det.

Och du som nästan tappat sugen
och är på vippen att ge upp
Kom och lyssna på vårt budskap
och ta kontakt med våran grupp

För det finns inga bättre kamrater
och inga tätare led, du sjunger
Hum hum från Humlegården
Det är så det är mellan blad och gräs
Hum hum från Humlegården
i skuggan under ett trädOch du som trampar din nästa
och aldrig ångrar dom sår du ger
Du har det bättre ställt än dom flesta
men du söker ständigt få mer

Men du ska snart nog tappa färgen
och få din första nervkollaps
Och det ska isa in i märgen
från varje negativ synaps

Och då hjälper det föga att vädja
till paradiset in spe, vi sjunger
Hum hum från Humlegården
Det är så det är mellan blad och gräs
Hum hum från Humlegården
i skuggan under ett trädJag sjunger rakt ur mitt hjärta
men aktar mig noga för övertramp
har aldrig nånsin begärt att
få skada er gyllene ramp

Men ni clowner upp på scenen
Det är er maskeradparad
Er mimik syns rakt igenom
Och ni gör ingen människa glad

Med egot på första raden
under kapitalets regi, vi sjunger
Hum hum från Humlegården
Det är så det är mellan blad och gräs
Hum hum från Humlegården
i skuggan under ett träd!!Ha det bra nu allihopa!


Romernas situation i Europa

Publicerad 2012-02-27 14:28:11 i Allmänt,

Idag tänkte jag återigen börja skriva om omvärlden, men det är tyvärr svårt att hitta positiva saker att skriva om. Alltså får det bli en svår sak till, nämligen romernas situation i den europeiska gemenskapen. I hela Europa kränks romernas rättigheter, de vräks från bostäder, deras provisoriska läger rivs utan att myndigheterna gör något åt deras situation efteråt för att kompnsera, de utvisas till andra länder utan grund och så vidare. Att det här fortfarande sker i  Europa idag tycker ag är en stor skam. Vi som anser oss kommit så långt inom arbetet för mänskliga rättigheter, vi ska ju inte begå samma brott som de vi kritiserar. När vi trots allt gör det riskeras vår trovärdighet i dessa frågor och tyvärr innebär detta nästan att man inte fullt ut kan lita på något land när det gäller mänskliga rättigheter. Självklart är det inte lika illa i EU som det är i Syrien eller Bahrein idag, men perfekt är det inte.

Det mest illavarslande med rapporter som den som nyligen kom ut från Europarådet är dock att alla människors lika värde verkar ifrågasättas brett. Det är kanske den viktigaste av de mänskliga rättigheterna, en rättighet som verkligen inte bör kränkas av någon, någonstans, någongång. Om vi ska kunna återgärda dessa brister i behandlingen av människor måste myndigheter och makthavande parsoner visa att de vill väl samt att de går att lita på. Nu är det nämligen så (enligt en artikel på Ekots hemsida idag) att många romer söker sig undan även om myndigheter vill väl. Man litar inte på att de vill göra gott och därmed undviker de inblandning i myndigheters verksamhet över huvud taget. Det är helt förståeligt, jag hade förmodligen agerat på exakt samma sätt. Att inte riskera det lilla man faktiskt har i kontakt med myndigheter är ren självbevarelsedrift och jag tycker inte vi kan skylla romer för det.

Istället är det myndigheter som vet att de egentligen begår fel som måste rätta sig. Det är vi i de breda befolkningsleden, vars fördomar också skadar minoriteters ställning i samhället, som genom kunskap måste bättra oss. Den rasism som vi ser idag borde efter Förintelsen, folkmorden i Rwanda och på Balkan och efter århundraden av kolonialt förtryck inte finnas kvar. Vi borde ha lärt oss av historien, men den samma visar gång på gång hur svårt vi har att  ta intryck av det som en gång hänt.

De senaste dagarna har varit ganska lugna, det enda som har hänt är nog att jag spelat lite innebandy. Och så var det ju den där överraskningen jag nämnde i lördags. Jag var som sagt väldigt glad i lördags, så jag kände för att vara lite extra snäll. Så jag bköd på en middag hemma med bröd, två sorters salami, två sorters sallader och lite oliver och så. ite medelhavstuk på det blev det i alla fall, väldigt lyckat och uppskattat. Det är kul att göra sånt någon gång ibland, att se andra glada är ju aldrig fel. Tyvärr blev det inga bilder, det hade ju varit kul att kunna visa faktiskt.

Nu har jag slutat för idag och sitter i skolans kaferteria och väntar på skjuts hem av mamma. Som kommer om en och en halv timma... Men det ska man ju överleva, hellre det än gå hem i det snöväder som just nu i alla fall finns över Borås.

Ha det bra!

Liten överraskning ikväll!

Publicerad 2012-02-25 16:23:39 i Allmänt,

Idag är jag på jättebra humör, känner mig så där sprudlande glad som man kan göra ibland! Det är väldigt härligt faktiskt, det var ett tag jag kände så. Det är bra för allt utom plånbomken, för i alla fall jag unnar mig och andra mycket mer när jag är på det humöret. Igår kväll var jag med min flickvän Linnea och när jag idag skulle åka hem åkte jag in till Ulricehman och åt lunch där. Det mysigaste fiket i staden är absolut Torgstallet tycker jag, dit ska ni gå någon gång. Deras mat är nog nästan bättre än fikat, riktigt fin mat tycker jag. Inte jättebilligt, men prisvärt tycker jag! Sedan var jag och köpte överraskningen inför kvällen, men jag kan ju inte ta risken att skriva vad det är här i fall de läser vad jag skriver innan dess...

Så när jag verkligen kom hem så har jag nu satt ihop en spellista med härlig, glad musik som kan återspegla mitt humör. Och så har jag såklart höjt volymen lite... Dethar jag redan nämnt åt minstone en gång, men det gladaste musiken som finns kommer från bandet I'm From Barcelona. Om alla är närvarande tror jag att bandet består av 29 medlemmar, inte dåligt för ett popband! Och så har de ju så underbart glad musik, det går inte att vara ledsen när man lyssnar på den. Lyssna framför allt på Come on, Battleships och We're From Barcelona, de är de bästa låterna som bandet gjort tycker jag.

Jag tänker inte skriva om några nyheter idag, de är så sorgsna och dåliga och om man inte vill förstöra humöret ska man avstå från att läsa dem också. Så ni får klara er utan de idag. Istället bjuder jag på en jättehärlig låt som ni kan lyssna på (aven om den inte är ny för er...):

Woke up in London yesterday
Found myself in the city near Piccadilly
Don't really know how I got here
I got some pictures on my phone

New names and numbers that I don't know
Address to places like Abbey Road
Day turns to night, night turns to whatever we want
We're young enough to sayGood Life by OneRepublic, a quite amazing som if you ask me! =) Visit to Vienna är också en jättehärlig låt som i alla fall jag blir glad av, med gruppen Sahara Hotnights, lyssna gärna!

Ha det bra nu och njut av helgen och det fina vädret!

Bokrea, pizza och joggingrunda

Publicerad 2012-02-23 19:03:43 i Allmänt,

Det har varit en väldigt trevlig dag i dag tycker jag. Det hela började med att man skulle upp tidigt, trots studiedag så var jag tvungen att åka in till Borås för att ha utvecklingssamtal. Det gick bra, lärarna gillar det jag gör och har inte så mycket att tillägga och det känns ju bra. Lite mer utmaningar inom samhällskunskap och historia ska det nog också bli, det ska bli skönt att gräva ännu lite djupare i dessa ämnen tycker jag.

Sedan tog jag bussen in till Ulricehamn, där farmor och farfar väntade. Först hjälpte jag farmor lite med att skapa ett nytt e-postkonto, de gick bra men deras internet var väldigt segt så jag hann inte ritkigt gå igenom allting innan det var dags att gå ner på stan'. Igår började ju bokrean, vilket många tycker är lite festligt (också mamma tycker det, det sade hon vid matbordet alldeles nyss. Inte för att någon ville veta det...). Jag har dock aldrig varit så insatt i någon typ av rea, men det är ju alltid trevligt att handla böcker för billiga pengar! Dessutom var farmor snäll och köpte två av böckerna, de resterande av de fyra jag införskaffade betalade jag nästan helt med mitt presentkort som jag fick i julas. Fyra böcker för tre kronor, inte illa! Det blev en bok om islamofobi (hat och rädsla mot muslimer), en Liten bok om ondska av Ann Heberlein som jag tyckte så väldigt intressant ut, en bok om politisk nepotism (hur man inom politiken gynnas av vem man är snarare än av vad man gör) i Sverige samt en ordbok med allmänvetenskapliga begrepp. Jag hoppas jag kan få mycket kunskap och nöje av dessa böcker.

Sedan åt vi pizza på pizzerian i Timmele. Jag var dock inte så sugen på pizza så jag åt en jättegod kebabsallad istället, inte helt fel det heller! När jag kom hem var jag ganska trött, så jag lade mig och vilade ett tag efter att jag återupptagit läsningen av min bok om Jerusalem. Nu är det bara epilogen kvar, så snart är den tegelstenen utläst. Mormor kom upp med lite bullar också, härligt med lite fika.

Idag har det ju varit jättefint väder hela dagen, och det vore ju väldigt synd att kasta bort det med att bara vara inne hela dagen. Dessutom kände jag att jag behövde röra lite på mig, så jag tog med Cookie (vår hund) ut på en liten springtur. Cirka sex kilometer blev det nog till slut tror jag och när vi kom hem var hon jättesmutsig. Och töstig och trött var hon också så hon har legat en del i korgen nu på eftermiddagen/kvällen.

Nu är det snart dags för innebandymöte, de börjar klockan 20.00 i Hökerum. Hoppas det inte blir alldeles för sent, jag tror jag behöver en ordentlig natt efter den här händelserika dagen. Men sedan är det ju helg snart igen, vilket inte är helt fel även om skolan är rolig också. Innan jag slutar kan jag kanske säga att jag tror jag har hittat felet med att det inte går att hoppa över rader när man skriver på Mac-datorerna, så nu ska ni nog kunna läsa de inlägg som skrivs i skolan på ett enkelt sätt också.

Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag, och kommer få en minst lika bra morgondag! Ha det så bra!

So this is me...

Publicerad 2012-02-22 10:35:32 i Allmänt,

( http://www.mobile-phone-directory.org/Glossary/A/AGCH.html )

AGCH

Also known as: Access Grant Channel

 

Access Grant Channel (AGCH) is a downlink channel (base to mobile) used by a BS (Base Station) to tell the MS (Mobile Station) which DCCH (DedicatedControl Channel) to use, after the MS has previously requested access to the network by sending a message over the RACH (Random Access Channel).

The AGCH is used to assign resources to the user who has requested access to the network, and the BS allocates a TCH (Traffic Channel) or SDCCH (Stand-Alone Dedicated Control Channel) to the MS, allowing it access to the network.


Inte för att jag förstår något av det som står här, men lite kul var det hur som helst. Synd bara att den hamnar ovanför min blogg när man säker på "agch" på Google, men det är bara att finna sig i... Jag får också återigen passa på att be om ursäkt för den icke-existernade styckeindelningen, jag har inte kommit på hur man fixar den på mac-datorer när man bloggar på blogg.se. Det är jättestörande att det inte verkar fungera, så om någon har något tips så är jag tacksam för det. Det blir väldigt rörigt att läsa långa texter utan styckeindelning tycker jag, men tyvärr har jag som sagt inte kommit på något sätt att komma runt problemet. Jag har valt att börja varje nytt stycke med fetstilt bokstav tills vidare när jag bloggar från skoldatorn, hoppas det kan hjälpa lite i alla fall.

Sättet som svenska myndigheter ibland behandlar människor på har på senaste tiden upprört mig kraftigt. Igår lästa jag i Barometern/OT om en pojke som blivit frikänd från inblandning, men som blev kraftigt förnedrad och körd omkring mellan socialstyrelsen, polisen och ett ungdomshem. På hemmet tvingades han bo tillsammans med en person som var dömd ett flertal gånger för våld och en annan som var psykiskt sjuk. Att behandla en 18-årig pojke så och på det viset märka honom för livet, det är bara inte acceptabelt. Han och hans familj kommer tvingas flytta från sitt nuvarande hem och starta om livet på nytt, på det nuvarande stället var han märkt för livet.
Det andra fallet jag hörde om igår var en man från Tjetjenien som hade kommit till Sverige för att söka asyl. Trots att svenska avdelningen av Interpol (en internationell myndighet som tar hand om bland annat efterlysningar över nationsgränser med mera) hade information som kunde ha givit mannen en ny prövning så försökte polisen avvisa mannen Tjetjenien två gånger. Under processen skar sig mannen i armen med ett rakblad, vilket leder till att han förs till ett säkerhetshäkte utanför Stockholm. Poliserna och andra myndighetspersoner som varit inblandade i de två utvisningsförsöken ska flera gånger ha påpekat att mannen inte skulle avvisas till Moskva i det egentliga Ryssland, utan till Tjetjenien (därifrån mannen kommer). Det verkar för mig som ett uppenbart sätt att förnedra och skrämma mannen.
Att Interpol dröjer så länge med att ge den information de siter på till Migrationsverket är i sig en stor miss, men det kan stannan vid det. Det verkligt upprörande i dessa berättelser är hur myndighetspersoner verkar se människor som objekt som kan köras omkring och behandlas hur som helst utan att det får några konsekvenser. Den stora, inhumana framtoning som kommer fram av personerna i berättelserna är mycket oroande. Hur ska vi kunna se oss själva som ett demokratiskt land där alla behandlas lika och utifrån sina egna förutsättningar, när personer som är anställda av svenska myndigheter tar förnuftet, moralen och ibland också lagen i egna händer? Hur ska vi kunna propagera för att stärka demokratin och rättvisan i världen genom FN och andra internationella organ när vi själva inte kan genomdriva en ganska vanlig rättegång utan att märka oskylldiga för livet?
Som tur är är det nog mer undantag än regel att sånt här händer, men det finns med allra största säkerhet ett mörkertal. Men bara faktumet att sådant som jag beskrivit ovan förekommer i svenska myndigheters behandling av människor är alarmerande, i alla fall för mig. Förtroendet för myndigheterna är avgörande för att den demokratiska styrningen av landet ska kunna fungera på ett bra sätt, när klyftorna växer mellan myndigheterna och befolkningen växer klyftan mellan folket och makten. Den klyftan riskerar med tiden att äta upp demokratin, därför är det av högsta vikt att myndigheter sköter sitt uppdrag på ett så bra sätt det bara går. Och det innefattar inte övervåld, oskäliga tvångsförflyttningar med mera.

Nu har jag varit negativ så det räcker idag (på ett tag i alla fall, om jag hör fler historier så kanske jag fortsätter...). Det känns som om det kommer bli en härlig dag, efter språket som börjar klockan 11.10 så ska vi gå ner på stan' och äta thaimat. Det ska bli gott och sällskapet är det inget fel på. Vi har en härlig klass, vilket jag är väldigt glad över.
Hoppas att ni också kommer ha en solskensdag, trots de moln som finns på himlen (i Borås i alla fall). Ha det så bra!

In need of new music!

Publicerad 2012-02-21 20:39:56 i Allmänt,

Ja jag känner att jag börjar tröttna lite på lite av min gamla musik, dock inte Green Day. Jag tror inte jag kommer tröttna på dem, inte på länge i alla fall! I övrigt så har jag inte hittat så mycket nytt på sista tiden, även om jag hittade en härlig låt precis alldeles nyss. Vulture Feet med Sahara Hotnights, den är riktigt härlig tycker jag. Om jag tänker efter så är inte musikkrisen så allvarlig, en det är ju alltid kul att hitta ny musik!

 
Ett litet axplock av vad jag kan lyssna på en vanlig kväll som denna^^

Att socialförsäkringsminister Ulf Kristerssons ursäkt till Riksdagen godtogs var inte oväntat men nödvändigt för hans framtid som minister. Han hade i ett uttalande om de nya sjukförsäkringsreglerna som riksdagen drivit igenom sagt att regeringen inte tänkte genomföra beslutet, vilket så klart är helt oacceptabelt. Det är väldigt omoraliskt att inte göra som riksdagen säger, dessutom är det olagligt. Så därför var den här ursäkten nödvändig och på sin plats, hoppas att de nya reglerna är lite mer humana och välfungerande när de kommer på plats än de som finns idag (om jag har förstått det rätt tvingas man söka jobb om man varit sjuk i mer än 180 dagar, hur sjuk man än må vara, nästan i alla fall...).

Ha en trevlig kväll nu, det lilla som är kvar av den!

Tänk så trött man kan bli...

Publicerad 2012-02-21 09:33:39 i Allmänt,

Efter innebandyträningen igår blev kvällen ganska sen, lite för sen verkar det som... Idag är jag hur som helst väldigt trött, efter att ha varit pigg på morgonen. Det är typiskt mig, jag är alltid väldigt pigg på morgonen och så blir man tröttare fram på förmiddagen/dagen sedan. Hoppas att jag blir piggare ju längre dagen går i alla fall, annars kommer det här bli en jobbig dag. Jag har faktiskt försökt att pigga upp mig, till exempel genom att försöka ge mig på att läsa en tysk kokbok (jag befinner mig just nu på Bäckängs bibliotek), men det fick närmast motsatt effekt. Engelskalektionen var inställd idag, annars hade jag varit på den nu. Det väntar två lektioner innan dagen är över, ingen av dem har samhällsvetenskaplig karraktär (matte och naturkunskap), men förhoppningsvis blir de okej i alla fall.
I eftermiddag blir det kanske en fika i Ulricehamn, det skulle vara gott. Men vi får se, det beror lite på hur bussarna går och så. Och så behöver jag ju inte göra av med mer pengar än nödvändigt kanske...


Hittills har jag mestadels berört demokratiläget i nordafrika och mellanöstern, men idag tänkte jag ta ett kliv ut. Det gäller Maldiverna, en liten önation i Stilla havet. Här har den demokratiskt valda presidenten Mohamed Nasheed blivit avsat av vad han själv beskriver som en kupp. Den förra diktatorn, Mohamed Waheed, har istället tagit makten. Det är osäkert hur opinionsläget i landet ser ut, men när demokratiskt valda ledare avsätts på ett kuppartat sätt är det oroande. Nasheed har drivit en progresiv miljöpolitik och uppmärksammat dessa frågor så mycket som möjligt, då en avsnivåhöjning skulle få katastrofala konsekvenser för landet (som är väldigt låglänt). Han har bland annat hållit ett regeringssammanträde under vatten som en symbolhandling.
Det är oroande men knappast förvånande att sådana här händelser inträffar (kupper som ser ut att ta folket allt längre bort från den styrande makteliten). Tyvärr är det nog så att människor alltid kommer bli mer eller mindre besatta av makt när de väl har smakat på dess söta arom, men eftersmaken för folket kan i dessa fall bli bitter.
Hoppas ni kommer ha en bra dag!

Rasism inom fotbollen

Publicerad 2012-02-20 17:04:56 i Allmänt,

Idag blir det ett kort inlägg där jag bara snabbt tänker beröra härvan i Storbritannien där en spelare (Luis Suarez) i Liverpool FC i en match mot Manchester United uttalade flera rasistiska kommentarer mot Patrice Evra i motståndarlaget. Detta gav stora rubriker, med all rätt. Men när han nu (efter en åtta matcher lång avstängning) vägrade skaka hand med Evra när de båda lagen skulle mötas igen känns det för mig som att måttet borde vara rågat. Fotbollen ses av många som en samlande kraft, en sport som ska kunna spelas av alla på samma vilkor oavsett hudfär, etnicitet etc. När sådana här skandler uppdagas börjar man undra hur stort mörkertalet är och hur spritt fenomenet är. Jag hoppas verkligen det inte är vida spritt, profsen är stora förebilder för barn och ungdomar inom sporten.

Varför jag tar upp sport i min blogg beror på att jag tror att just den multikulturella framtoningen som sporten har gör den till ett intergrationsmedel med hög potential. Fotbollen (och andra sporter också, men fotbollen är ju så stor) kan vara ett sätt för nyligen komna flyktingar att få en chans till att träffa ungdomar från Sverige och lära känna vår kultur och knyta kontakter. Detta behövs för att man ska kunna leva bra i ett helt nytt land som är helt obekant. Det gör att fotbollen kan bli ett bra verktyg att använda i kampen mot främlingsfientlighet, rasism och fördomar. Men detta kan undergrävas om sporten själv visar sig vara en inte alltför god förebild. Därför är det viktigt att man tar krafttag mot rasism inom och omkring sportvärlden, om man inte ska rycka undan mattan för ett potentiellt bra sätt att integrera flyktingar i det västerländska samhället. Dessutom ska ju ingen människa utsättas för rasistiska påhopp eller dylikt, det borde vara en självklarhet.

Efter lördagens förlust mot Alingsås har jag nu föreslagit att vi ska göra radikala förändringar i laget inför de två sista matcherna. Det skulle vara kul att se om man kunde göra en helomvändning och kanske få fart på laget genom omorganisation, vi har ju spelat med i princip samma laguppställning i flera år utan bra resultat. Vi får se om jag kanske får spela som utespelare de två sista matcherna, det skulle vara intressant. Ikväll är det träning, vi får se hur det går med det.

I skolan känns det som att det är fortsatt ganska lugnt så här första dagen efter lovet. Vi har nog i och för sig en engelskauppgift till imorgon men det är jag nog ganska väl förberedd för. Annars är det lugnt vad jag kan se. Det är ganska skönt med en mjukstart faktiskt så här efter ett långt och bra lov.

Nu är det nog mat snart hoppas jag, rödbetor och köttfärsbiffar tror jag det blir. Gottgott det!

Ha det så bra!

En ny förlust...

Publicerad 2012-02-18 20:56:13 i Allmänt,

Det är inte så kul att hela tiden förlora alla matcher, speciellt inte som jag känner att jag inte kan göra någonting åt det. Det är inte så att jag spelar dåligt, tycker jag i alla fall... Men vi får väl se hur det blir framåt våren, hoppas vi kan ta en seger till innan säsongen är över. Chanserna ser inte bra ut, men det kan ju gå. Jag bad hur som helst pappa att ta lite bilder och video från matchen, och det gjorde han. Så här följer två sekvenser ur matchen som idag spelats, den mot IBK Alingsås (förlust med 8-4 blev det till slut). Bild- och ljudkvalitet är inte den bästa, hoppas det inte stör alltför mycket.Såg att det var sämre bild än jag trodde, men nu är det som det är... Vårt lag spelar hur som helst i röda dräkter, jag är målvakten i orangea kläder.

Att Kristdemokraterna nu har ändrat sig i frågan om tvångssterilisering vid könsbyte tycker jag var på tiden. Det var en mycket bakåtsträvande och omodern hållning som partiet hade i den här frågan innan. Man ska väll inte, i Sverige på 2000-talet, tvinga människor som genomgår en fullt frivillig könsbytesoperation att sterilisera sig? Det tycker inte jag i alla fall... Om vi ska kunna se oss själva och vårt land som en förebild, som inte tillämpar diskriminerande och särbehandlande lagstifting på minoriteter, kan v inte ha kvar den lagstiftning som finns idag. Den måste förändras och det borde nu inte vara något problem när endast Sverigedemokraterna inte anser att lagen behöver ändras.

Nu ska jag återgå till att läsa engelskaboken, den är inte så rolig men den ska läsas även om det inte är det mest stimulernade man kan göra...

Ha det så bra!

Bensin och andra fossila drivmedel och farorna med dem

Publicerad 2012-02-17 14:26:36 i Allmänt,

Det är numera inte allt för ofta man träffar alla i det gamla gänget från Ätradalsskolan. DÄrför är det extra kul när man väl gör det, som idag och igår. Vi var i Dalum och åkte pulka och grillade. Och så såg vi på en jättekonstig dansk tecknad film om en vit val som försökte hitta sin stora idol Moby Dick... En helkonstig film verkligen, det var bland annat med en röd valross som sjöng tillsammans med en vit dito, ett piano som var någon form av spöke, och så utsläpp och miljöförstöring som orsakats av människan förstås.

Imorgon är det match mot Alingsås i innebandy, jag är väldigt taggad! Jag känner att jag har chans att spela bra, den känslan siter ganska djupt nu. Hoppas inte känsla sviker. Tyvärr är det ju så att ibland spelar det ingen roll om jag spelar bra eller ej, men hoppas det är en sådan match då det kan få göra ordentlig skillnad.

Våldet i Syrien har eskalerat kraftigt på senare tid, så här kan det inte fortgå! Som jag tidigare sagt var säkerhetsrådets oförmåga att agera en skam för det internationella samfundet, vi måste kunna handla rätt, riktigt och fort i sådana här situationer. Nu har FN:s generalförsamling visserligen uttryckt ett kraftigt stöd för att stoppa våldet, men generalförsamlingen har nog tyvärr inte så mycket att säga till om i den här frågan. När det som händer i Syrien ska få ett slut och hur många människoliv som har slösats bort då vet ingen, hoppas det går snabbare än alla tror det kommer göra.

Så till frågan om drivmedel och den här gången priset på bensin - som stiger. Nu är det uppe i mer än 15 kronor per liter och det förväntas i sommar stiga till över 16 kronor. Att bensinen blir dyrare slår mot landsortsbefolkningarna i betydligt högre grad än mot stadsbor, vilket ju inte är bra (det bidrar till att vidga klyftan mellan lands- och stadsortsbefolkning). Samtidigt hoppas jag att ett högt bensinpris kan verka som en stimulans till att köpa och köra mer miljövänliga fordon. Eller varför inte försöka få ner priset på tågresor och annan kollektivtrafik som är betydligt mer bränsleeffektiv än vanliga personbilar? Jag tror tyvärr att bensinen måste vara ganska dyr för att det ska finnas någon vilja att gå ifrån de fossila bränslena i våra bilar. Samtidigt tror jag itne det är det största problemet. Det uppkommer istället när man hela tiden pumpar upp mer och mer kolväten ur jorden. Det som pumpas upp kommer till slut ocså att eldas upp, vilket innebär att om vi ska klara den globala uppvärmningen och hålla den nere måste vi minska på upptagen av olja och gas. Här syns ingen förbättring på långa vägar. Det här kommer jag nog komma tillbaka till vid senare tillfällen.

Sist men inte minst vill jag avsluta med att önska två av mina (inte så många) läsare en härlig utlandsresa, de ska till Bryssel. Hoppas ni får en jättebra tid där!

Ha det så bra allihopa!

Ny klubba; bilder!

Publicerad 2012-02-14 19:43:23 i Allmänt,

Jojo, idag var jag i Göteborg och visst blev det en klubba! En riktigt fräck sådan tycker jag också, med riktigt härlig känsla i bladet. Tyvärr är den lite för styv i skaftet, men när man framöver blir lite tyngre så blir den nog perfekt tror jag. En X3M (Extreme) Twist Explode är det i alla fall, lillebrorsan gillade den skarpt. Nedan följer då lite bilder.

En riktigt fräck sticka det där tycker jag!

Efter göteborgsfärden idag var jag helt slut när jag kom hem, det blir nog läggdags tidigt i kväll tror jag. Men trevligt var det, och skönt att komma ut lite. Bort från allt det där normala och se lite nytt, det skadar inte.

Nu ska jag nog upp till TV:n och ta det väldigt lugnt, det är fullt upp resten av lovet så man får passa på att vila när man kan. Ha det så bra!

Ingen sömn...

Publicerad 2012-02-12 07:01:26 i Allmänt,

Men i nuläget gör det ingenting! Hela natten och kvällen har spenderats tillsammans med de gamla kompisarna från högstadiet, mycket trevligt med bra kompisar, god mat och en del datorspel måste jag säga... Men vi har pratat väldigt mycket också så det gör inget. Vi får se hur trött jag blir ikväll, men det tänker jag inte tänka på nu.

Eftersom jag fortfarande är borta så blir det ingen djupare diskussion i detta inlägg, men jag hoppas ni kan hålla er. Jag ska försöka blogga lite mer på lovet nu när vi inte har riktigt lika mycket läxor. Ha det så bra!

Skidåkning, den här gången med kamera

Publicerad 2012-02-05 15:24:33 i Allmänt,

Det är härligt vinterväder ute, jag har verkligen längtat efter det! Så jag har lovat mig själv att vara ute åtminstone lite varje dag, man vet ju inte hur länge det håller i sig. Jag har just varit ute och åkt lite skidor. Det blev inte så länge, jag kände att kroppen behövde lite vila efter gårdagens innebandymatch och därpå följande ordentliga skidrunda, så jag åkte bara till Vädersholm och tillbaka (plus lite till). Den här gångenn fick jag med mig kameran, jag tycker jag fick några riktigt hyfsade bilder faktiskt. Det är härligt att ta kort ute nu, allt blir så dramatiskt på något sätt. Man bara väntar på att det ska dyka upp en tomte eller ett troll eller någonting liknande ur närmaste buske...Tre vyer från min lilla skidtur. Jag är mest nöjd med den andra bilden, jag tycker jag fick bra stämning i den. Den nedersta är ganska kraftigt redigerad, jag ville lyfta fram kylan i lyften. För kallt var det verkligen, kan jag åtminstone konstatera till mitt försvar.

Igår kväll lystnade jag på Ekots lördagsintervju, den här gången med barn- och äldreminister Maria Larsson (Kristdemokraterna). Allr var som jag trodde, tills hon påstod att transsexualitet är en diagnos. När jag hör sånt blir jag väldigt upprörd, och kommer det ur en svensk ministers mun! Jag kan inte förstå hur det kan bli en diagnos, jag menar det är inte direkt något som man dör av eller på något sätt måste "behandla". Jag tror att om bara samhället skulle vara tillräckligt tolerant så skulle alla kunna leva som de ville utan att skada andra, också transsexuella. Det är sant, det går att byta kön om man vill, men man ska inte känna att det är en sjukdom man har som Sveriges barn- och äldreminister uttrycker sig. Det upprörde mig lite igår. Det var länge sedan ajg hödre något om Socialdemokraterna nu. JAg kan tänka migatt det är skönt för partiledningen att få stå utanför rampljuset ett tag.

Jag tror det är dags för medierna att börja syna regeringen i sömmarna nu också, efter Juholt och alla cirkusar kring Socialdemokraterna. Jag skulle tro att det finns en del att titta på där också, det kan inte bara vara Socialdemokraterna som är litye slarviga ibland.

Imorgon är det första dagen på den sista veckan innan lovet, jag hoppas faktiskt att den ska gå ganska fort. Sedan får man vila ut och hämta nya krafter inför den andra etappen av vårterminen och sedan är det snart påsklov igen. Tänk vad tiden går... Ha det bra!

Skidåkning och innebandy

Publicerad 2012-02-04 16:09:39 i Allmänt,

Det blir inte så mycket politik i det här inlägget, det kommer inte bli så långt. Men det finns ändå lite att berätta om, till exempel spelade vi innebandymatch mot Fritsla idag. Jag blev faktiskt lite sur på att vi förlorade, den här gången var vi värda ett bättre öde! De fick med sig eller eller kanske två mål som skulle varit bortdömda för spel i målgården, och vi hade 5-1 i stolpträffar. Men likväl förlorade vi med 7-4. Hur kunde det gå så?! I och för sig, vi spelade jättedåligt i powerplay (en man mer på planen), vi bara skjuter bort bollen hela tiden. Om powerplayet hade fungerat hade det sett annorlunda ut. Sedan tog jag tre frilägen, det var jag i alla fall nöjd med. Nya målvaktskläder har jag fått också nu, de var orangea. En bra färg, det är större chans att motståndarna koncentrerar sig på mig om färgerna är klara.

När jag kom hem från innebandyn åt jag lunch och sedan tog jag mina skidor och gick ut. Några varv på baksidan räckte för att jag skulle känna att det inte riktgit var bra underlag och lite långtråkigt, så jag begav mig ner mot sjön. Där åkte jag ett varv runt sjön (fast en liten bit in på isen då) och sedan tog jag några extrarundor runt en dunk som visar var flytbryggan ska stå på somrarna. Jag skatade nästan hela tiden, men det blev nog 600 meter klassisk åkning också tror jag. Det jag gör bäst är faktiskt skate, så jag håller mig för det mesta till det. Dessutom har jag ju skateskidor och det gör skaten enklare och den klassiska stilen svårare. Hur som helst, det var i alla fall skönt att komma ut och röra på sig lite! Synt att jag inte tog med kameran bara, det hade faktiskt kunnat blivit ett par fina bilder från turen... Men det får bli en annan gång.

I kväll har jag hört att det är melodifestivalen, vilket i de flesta fall betyder att min dator kommer stå på... Men det är ju skönt att vara lite med familjen också, så vi får se hur jag gör. Se nu till att inte bara fastna framför TV:n dagar som dessa, ta vara på livet! Och ha det bra!

Lassagne och jämlikhet

Publicerad 2012-02-03 20:33:34 i Allmänt,

Ikväll har jag ätit en jättegod lasagne som mamma gjorde, jag blev jättemätt måste jag erkänna. Senare i kväll blir det kanske en glass också, vem vet... Men man ska passa på att njuta av livet medan det finns kvar, inget snack om saken! Sedan är det ju innebandymatch imorn klockan 12 i Hökerum mot Fritsla och då ska jag nog få mina nya målvaktskläder till den matchen. Det ska bli riktigt kul om så är fallet, jag har längtat efter dem. De jag har nu är väldigt trasiga och välanvända...

I skolan de senaste dagarna har jag satsat på att läsa Jämlikhetsanden klart, den boken som jag började med i början av höstterminen. Och nu är den nästan klar, skön känsla faktiskt. Den handlar om hur ojämlikhet och jämlikhet påverkar samhället i stort och varje individ i det. Det är väldigt intressant läsning, jämlikheten påverkar väldigt mycket (nästan allt faktiskt) om man litar till boken. Vilket jag gör, de lägger fram väldigt mycket bevis faktiskt. Om samhället blir mer jämlikt bör den generella livskvaliteten öka, brottsligheten minska, de spykiska problemen minska och så vidare, så vi har allt att vinna på ett mer jämlikt samhälle. Det roliga är att alla påverkas positivt, också de rika som kanske får lämna ifrån sig lite mer. Vår levnadsstandard bestäms nämligen bara till en del av pengar och materiella värden och nästan alla i Västvärlden har nått den gränsen. Därför är det mer sociala frågor som nu är viktiga, konsumtionen som sker nu är mest bara för att visa sin rang i samhället. Det går att skriva hur mycket som helst om det här, så jag slutar nu men kommer säkert tillbaka till det i senare inlägg.

I övrigt går det fortfarande bra i skolan tycker jag. Jag fick B på ett matteprov härom dagen, jag slarvade ordentligt på ett par ställen. Det är lite synd att amn ska slarva så där, man vill ju visa vad man kan, men jag är nöjd med B i alla fall.

På samhällskunskapen har vi nu börjat med ett yttrandefrihetstema, det gillas. Vi kommer arbeta med en hel del material från Amnesty International, en global organisation som verkar för mänskliga rättigheter i världen. Det kommer nog bli kul, speciellt som vi ska samköra temat med svenskaundervisningen, som i sig är rolig. Samexaminationer är inte helt fel heller, hälften så mycket arbete med samma resultat!

Nu ska jag göra något annat, kanske gå upp till TV:n eller något liknande. Hur som helst är det skönt med fredag, och bara en skolvecka kvar till lov. Ha det bra!

Om

Min profilbild

Axel Christoffersson

Samhällsengagerad person som gärna tar en tur ut i naturen när tid och lust finns. Bloggen är min egen hörna i cyberrymden där jag skriver om det mesta som faller mig in - alltifrån personliga upplevelser till tankar i gränslandet mellan ekonomi, politik och filosofi.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela