4-1...

Publicerad 2011-10-29 16:11:09 i Allmänt,

Inget bra reslutat där, även om jag tyckjer jag spelade bra. Anfallsspelet fungerade inte på något sätt och det var spel mot ett mål under 60 minuter. Det var Fritsla vi spelade mot, på bortaplan och några viktiga spelare i vårt lag saknades, men jag tycker ändå inte vi gjorde någon bra match. Och så slog de en massa på mina fingrar hela tiden när jag tog bollen så en nagel är blå i kanten och en annan fingertopp fick en ordentlig smäll. Men det när kul att spela annars så det är okej.

Gårdagen var jätterolig, både att presentera Dogge Doggelito i skolan inför sammanlagt drygt 1000 personer och kvällen hos E o L. Jättetrevligt var det, tack så mycket för det!  :)

På vägen hem från innebandyn hade jag och Manne en intressant konversation om ala möjligt i samhället, allt från kärnkraft till Euro-krisen. Dt är kul att ha sådana samtal ibland, ockdå bra att gå i den klass jag gör för där kan man få sådana ibland, betydligt oftare än i den gamla klassen.

Och nu skulle jag behöva äta, men jag är inte alls hungrig. Jag vet inte, kanske tar något lätt, lite fil eller något i den stilen. Kanske en smörgås, vem vet.

Ha en bra helg!

Trevlig fredag väntas

Publicerad 2011-10-27 20:50:04 i Allmänt,

Efter en lång skolvecka är det så dags för fredagen. En rolig fredag tror jag. Det hela kommer börja med att jag och en till i min klass ska presentera Dogge Doggelito i aulan inför kanske 600 personer (vet inte den exakta siffran). Det är nämnligen vår klass som har fixat hit honom och de på skolan har satt honom som avslutning på demokrativeckan. Därför ska ju så klart också vår klass visa att vi tog initiativet bakom det hela och då får vi presentera :) Lite nervöst är det, men inte farligt. Det kommer gå bra, jag har en bra känsla i kroppen!

Sedan är det ju lov och det är inte helt fel. Efter en bra höst på ny skola är man inte bara glad, man är väldigt trött också. Så en vecka hemma kommer göra gott!

Imorgon ska jag ju också till Elin och Lina och bada tunna tillsammans med Erik och Petter och några till, det kommer bli riktigt trevligt! Jag har längtat efter att få träffa alla igen, det bli kul :)

I övrigt finns det nog inte så mycket att berätta, det är kul i skolan och så. Idag var Expo där och föreläste till exempel. Som tur var var det bättre än det var på Ätradal förra året, då var jag ganska besviken. Sedan var det inte jättemycket nytt för mig, jag är ju ganska insatt i den typen av frågor som de pratar om (främlingsfientlighet, intolerans, rasism och så vidare).

Och på lördag är det ju innebandymatch också! Fritsla ska få en ordentlig fight, det känns som om vi och jag är i ganska bra form nu! Hoppas dt går bra.

Ha en bra helg och ett bra lov, när er skolfredag slutat!

Please soon!

Publicerad 2011-10-24 17:38:29 i Allmänt,

Jag hoppas verkligen att Green Day inte dröjer allt för länge med att släppa ny skiva om det kommer en ny någon gång. Däremot ser det inte bra ut, de senaste två skivorna har släppts med 4 respektive 5 års mellanrum... AJa hoppas de kommer snart, inom två år i alla fall! TIlls dess får man nöja sig med att lyssna på de låtar de redan har släppt, veilket ju inte är helt fel et heller :) Nu har jag hur om helst fått en nygammal Green Day-låtpå hjärnan, Too MUch Too Soon heter den. Det är en låt som inte var med på American Idiot men producerades i samma veva. Istället släpptes den på singeln AMerican Idiot till sammans med en annan jätte bra "non-album track", Shoplifter. Too Much Too Soon har jätteunderhållande text tycker jag så härligt ironisk;)På senare tid har det hållits två uppmärksammade val i världen, nämligen i Argentina och Tunisien. I Argentina vann den sittande presidenten Cristina Kirchner en överlägsen valseger. I Tunisien ser det ut som om det islamistiska partiet (precis som förhandstipset löd) fick flest röster. Det är lite svårt vad man ska tycka om det där, men så länge det är folkets vilja så kanske det är okej. Problemet är bara att det känns som att fundamentalistiska regimer (oavsett religion) tenderar att förtrycka oliktänkare i betydligt större utsträckning än sekulära regimer, jag hoppas innerligt att om de släpper ifrån sig makten om det skulle visa sig att de skulle få färre röster i nästa val och inte förtrycker minoriteter under mandatperioden. Jag hoppas att det går att tro att det kommer bli så.

Idag var var det invigning av demokrativeckan på Bäckäng. Det var lite dans, ett bildspel och en kille som höll ett litet anförande. Alltihop tog plats i aulan. Invigningen gjorde att vi missade riligionen, viket var ganska synd för jag behövde jobba lite med den. Men det får bli hemma istället. Demokrativecka innebär ganska många föreläsningar och andra event på temat, imorgon ska vi ha några timmar med medietema i Folkan nere på sta'n någon stans. Jag vet inte var det ligger så jag ska ta följe med lite klasskamrater, så ska det nog gå bra!

Ha det bra!

!!!

Publicerad 2011-10-22 14:41:53 i Allmänt,

Södra Ving - Wårgårda 5-4!!! Så härligt med vinst! :D Alla spelade bra och anfallarna var med i försvarspelet, det var det viktigaste. Sedan var jag bättre än deras målvakt, han släppte två som han skulle tagit. Och så hade de tur, vi gjorde två självmål. Ändå spelade de nog bättre ään vi, men vi var betydligt effektivare och bättre på att komma till lägen. Men strunt i matchanalys, huvudsaken är vi hade kul och vann :)

Ännu en gång, trevlig helg!

Floorball all day

Publicerad 2011-10-22 09:28:46 i Allmänt,

Jodå, innebandy för hela slanten den här helgen. Idag ärd et match med 95:orna mot Wårgårda (jag har för mig att deras innebandylag stavar med W...) och imorgon är det det första sammandraget med 03- laget. Det ska bli kul även om jag är lite nervös, men det kommer gå bra. Jag har koll på nästan allt och kommer inte vara ensam heller, så jag är lugn. Det kommer inte bli så mycket tid över men det får man ta, det kommer bli roligt också.

Idag hoppas jag att vi har en chans att göra en bättre match och kanske till och med vinna mot Wårgårda. Det skulle vara väldigt skönt att få en vinst, men det  gör ju inget om man förlorar heller i och för sig. Huvudsaken är att det är kul, och det lär det bli! Och nu är det nog dags för lite ordentlig frukost tror jag, så man orkar spela en hel match. Hittills har jag bara ätit frukt, för det är ju så gott! :)

Ha en bra helg! :)

Fysiskt test

Publicerad 2011-10-20 19:04:18 i Allmänt,

På Bäckängska alla göra ett visst antal test för att visa i ungefär vilken form man är i, fysiskt och mentalt. Detta föra att man ska kunna göra en uppföljning någon gång varje år för att se om man gör några framsteg och så vidare. Idag gjorde jag den delen av testet som handlar om styrka och rörlighet och jag tycker det gick helt okej, bättre än jag trodde. Jag klarade "stolen" (alltså att sitta mot en vägg med 90 grader vinkel vid knäna) i 5 minuter och 15 sekunder, det var mycket bättre än jag trodde jag skulle klara. Så på den fysiska sidan är det nog ganska bra ställt i alla fall, det har känts som om jag legat lite efter på den fronten ett tag annars.

Annars har skoldagen varit som vanligt, det har inte hänt något speciellt vad jag kan komma på nu. Eller jo, det har vad jag vet inte regnat så mycket i Borås idag, det är ovanligt!

I helgen är det det första sammandraget för året med 03:orna, det ska bli spännande! Och lite nervöst så klart, men jag tror jag har allt under kontroll faktiskt. Målvaktskläderna är hemma, och så så det ska nog gå bra. Hoppas det kan gå lite bra sportsligt också, men det får vi se på söndag.

Idag dödades Muammar Khadaffi i Sirte, Libyen. Hans död markerar slutet på den 42 år långa tiden av diktatur i Libyen, hoppas det kan komma något gott ur det här nu. Läget i Libyen är annars ganska kompicerat, det finns väldigt många olika klaner och nätverk som har olika intressen. Det värsta som skulle kunna hända är att dessa kommer i luven på varandra angående hur makten skall fördelas och ett inbördeskrig bryter ut. Nu tror och hoppas jag att det inte kommer hända, jag tror att övergångsrådet kommer klara utmaningen att bilda en demokratisk stat. Men de har väldigt mycket hårt arbete framför sig och det är verkligen inte säkert att de kommer lyckas med ett ultimat resultat.

Nu finns det inte så mycket mer att skriva om tror jag, ha en bra morgondag, det är ju ändå fredag då! :)

*...HOME!

Publicerad 2011-10-18 19:47:58 i Allmänt,

Avslutningen på Jesus Of Suburbia, en av de bästa låtar som finns. Det är ett medley av Green Day, andra spåret på American Idiot (för övrigt den bästaskiva som någonsin producerats, enligt mig), 9 minuter och 8 sekunder långt. Lång njutning där :) 
 
I don't feel any shame, I won't apologize
When there ain't nowhere we can go
Running away from pain when you've been victimized
Tales of another broken... * (okej det kommer lite till efter det, men det är bara en liten petitess som inte har någon betydelse)

Read between the lines
What's fucked up and everything's alright
Check my vital sighns an know I'm still alive and I walk alone
A walk alone, I walk alone

I walk this empty street
On the Boulevard Of Broken Dreams
When the city sleeps and I'm the only one
And I walk a...

Var bara tvungen att ta med ett utdrag ur Boulevard Of Broken Dreams också, det är nog den bästa låten på American Idiot :)

Ha det så bra!

30 seconds to mars...

Publicerad 2011-10-15 17:09:39 i Allmänt,

... kunde man ju hoppas att det hade varit, för då kanske mänskligheten kunnat göra sig en andra boplats nu när vi överutnyttjar moder jord i den grad vi gör. Om alla hade levt som vi i Sverige gör skulle vi behöva minst två jordklot för att överleva i längden och det har vi ju som bekant inte... Jag passar då samtidigt på att påpeka att jag inte tror att vi kan rädda klimatet bara genom att uppfinna ny teknik, för den ska ju också produceras. Och då går det åt ännu mer naturresurser, så inte heller det håller i längden. Vi måste helt enkelt minska konsumtionen. Det i sig kräver förmodligen ett nytt ekonomiskt system, det vi har idag baseras påvåran köpvilja och naturen överlever inte det. Vi är en del av naturen, vi är beroende av den. Vi har inte utvecklats till att bli en varelse som har rätt att överutnyttja vår omgivning bara för att vi kan, vi har inte fått några särskilda privilegier i evolutionen. Och kan vi inte ta hand om naturen kan vi inte heller ta hand om oss själva.

Det här med ett nytt ekonomiskt system tror jag att jag kommer ägna många timmar åt att fundera på. Det är nog en av de största utmaningar vi har framför oss, kapitalismen är stark och har mäktiga anhängare. Som jag nämnt ovan tror jag inte det är möjligt att upprätthålla ett sådant system, det kommer till slut slå tillbaka hårt mot mänskligheten i form av klimatförändringar och alla de problem som kommer med den. Dessutom bidrar den till att öka klyftorna, vilket kan få fatala följder det också. Men det ska jag ta upp mer någon annan gång.
Ett nytt ekonomskt system måste ha två egenskaper, det ska vara jämt resursfördelande (människor emellan) samt vara snällt mot miljön. Alla olika typer av system påverkar idag miljön på ett eller annat sätt, det käller att konstruera ett system som är så snällt mot miljön som möjligt. Jag tror som sagt tyvärr det kommer dröja innan vi ser ett skifte på den här fronten, de rika är allt för giriga.

Som tur är är 30 seconds to mars mer än en utopi, det är en rockgrupp också! En vän tipsade om dem igår och de är riktigt bra, den bästa låten är enligt mig Closer To The Edge. Men det är inte den enda, Kings and Queens, The Kill [Bury
me] och A Beautiful Lie är alla riktigt bra låtar. Dessutom har de ett par riktigt bra videor, dock med lååånga eftertexter... A Beautiful Lie (videon) tar också kraftigt ställning mot klimatförändringarna och det gillas ju av sådana som jag :) 
Musikstilen påminner en hel del om rockgruppen Kings Of Leon, men 30 Seconds To Mars faller mig mer i smaken. Det går också att dra vissa paralleller med OneRepublic och U2, men då får man ha lite mer fantasi (men det går absolut). Liksom U2 känns musiken väldigt arenavänlig, storslagen. Det i motsats till Green Day första fem eller sex album, som för mig känns mer klubbinriktade, utan att säga att de inte fungerar bra på arena för det gör de också. Varför jag kom in på Green Day vet jag inte riktigt, men det är ju trots allt mitt favoritband... Hur som helst, 30 Seconds To Mars är riktigt bra, ge dem en chans :)

Så här har vi två videor, A Beautiful Lie och Closer The Edge:Det har varit jättefint väder hela dagen, jag har lite dåligt samvete för att jag inte varit ute så mycket. Jag har i och för sig inte haft så mycket att göra, mer än lyssna på musik och ta det lugnt, men det finns ändå saker att göra. Imorgon har jag en innebandyträning att ta hand om och lite sånt och det blir man faktiskt ganska trött av. Sedan skall jag förbereda en redovising om dödsstraffet som jag ska ha på måndag i skolan och sedan är jag nog ledig resten av tiden. Det är skönt att vila ut mellan veckorna så som man gör på helgerna, skolan tar trots allt på krafterna.

Ha det bra! :)

Inte lätt...

Publicerad 2011-10-14 18:03:43 i Allmänt,

Det är lite svårt att hålla uppe skrivandet, det känns inte som om någon vill läsa endast vardagliga saker... Eller framför allt vill jag inte skriva om bara dessa alldagliga ting, det blir så tråkigt i längden. Jag försöker komma på något att skriva om men det är inte så lätt som man kan tro. Ibland kan det dock komma upp saker och ting och då är det mycket enklare, men jag haft idétorka ganska länge nu.

Nu har jag i alla fall fixat tangentbordet så jag kan köra bara med den lite större skärmen, det är positivt.

I onsdags fick vi tillbaka en uppgift vi haft i samhällskunskapen och historian (jag vet inte om jag har nämnt den förrut). Vi hade i alla fall fått i uppgift att skriva om demokratins historia samt hoten mot demokratin idag, och det gick bra visade det sig. Det är jag glad över. Jag är också nöjd med det första matteprovet, det kunde gått sämre. Även om jag inte tror att jag har riktigt full pott så är det nog i alla fall inte långt ifrån :)

Jag undrar hur det kommer gå för socialdemokraterna nästa val. Jag känner mig osäker på vad Juholt kan göra för dem, det kan gå precis hur som helst känns det som. Det samtidigt som jag faktiskt inte tror att Sverige skulle må bra av en borgerlig valseger om tre år. Dessutom så får ju jag röst nästa gång det är val, det blir inget lätt beslut vilket parti man ska välja. Sverige har (tror jag) mått bra av lite högerpolitik under ett par år på vissa fronter, skattepolitiken har hjälpt till ett återhåmta ekonomin och så, men det har funnits många baksidor. Sjukförsäkringen har hanterats väldigt ovarsamt, att tvinga folk till socialbidrag så som skett är inte acceptabelt. Lägg till det privatiseringarna i kommunal- och offentlig sektor, framför allt skola och vård. Visst, en viss privatisering är nog bra för att få in lite nytt tänkande och andra organisationer som kan göra saker annorlunda och bättre, men staten har stått för trygghet och stabilitet. Ta den där friskolan i Göteborg som exempel, jag tror inte det hade gått så käpprätt åt skogen om den varit kommunal. Jag vill inte tro det i alla fall.

Men jag inte säker på att Socialdemokraterna kommer kunna ta så mycket röster om tre år, människor är ganska långsinta  och Juholt har inte ingivit förtroende än (inte i minas ögon i alla fall). Det ligger nog någonstans där bak om tre år också och det känns som om människor till slut röstar lika mycket på politiska företrädare som på politik. Mediernas ökande betydelse späder också på detta och det tjänar inte Socialdemokraterna på.

Sett från det andra hållet är problemet det motsatta. Alliansen har de i folkets ögon dugliga kandidaterna, men de saknar i dagsläget en spännande politik med framtidsambitioner. Just det tror jag de måste göra någonting åt innan nästa val. Dessutom måste Kristdemokraterna komma in i riksdagen, vilket jag i dagsläget tror blir svårt. Deras värdekonservativa politik känns ganska förlegad, att de ska överleva ett val till med den när Moderaterna hela tiden växer på deras bekostnad känns inte realistiskt.

Centerpartiet riskerar också att åka ur, även om jag tror att deras problem är betydligt mindre. Här har man nu fått in en ny partiledare som fått en någorlunda bra start. Jag tycker Annie Lööf verkar mycket mer "livfull" än till exempel Göran Hägglund (Kristdemokraternas ledare). Dessutom tror jag centerpartiet kan ta upp flera frågor som saknat företrädare inom det borgerliga blocket idag,till exempel miljöfrågorna. Det har Centerpartiet utnyttjat alldeles för dåligt de senaste åran, där har partiet potential att bli högerns miljöalternativ.

Det var lite politiska reflektioner, kan komma mer i framtiden, det vet man aldrig. Men det är i alla fall ett ämne som jag kan spinna på under långa stunder, och på det viset är det ju tacksamt för mig... Dessutom tar det nästan aldrig slut^^

Ha nu en riktigt bra helg!

Tyskaprov imorn

Publicerad 2011-10-11 20:51:42 i Allmänt,

Japp, imorn är det dags för ett av de första riktiga proven på Bäckäng. Eller det är inte riktigt ett, prov, det är ett test, men i alla fall. Men jag tror det ska gå bra, det har det alltid gjort förrut så jag tror jag ska klara det nu också. Samhällskunskapsllektionen idag var förresten väldigt rolig tycker jag, vi fick ta ställning i frågan om vi ska ha kvar kungahuset eller inte. Jag vet vad jag tycker, en monark som ärver sitt ämbete hör inte en modern demokrati till. Jag gillar att debattera och prata om samhällsfrågor, så det var riktigt roligt tycker jag :)

Idag hann jag med att köpa lite kläder i Ulricehamn innan mamma sutade jobba, det var bra. Jag behöver nämligen långärmade tröjor, har inte haft en enda som passar riktigt bra så det var dags att köpa det. Tre stycken blev det och jag är nöjd med vad jag köpte. När jag ändå var i stan' passade jag på att köpa en kanelbulle på det mysigaste fiket i stan'; Torgstallet. När jag sedan kom hem var det kvällsmat som gällde hemma hos mormor, mycket gott. Kålpudding och lassagne blev det, och någon konstig geléig sak till efterrätt som hon köpt i USA. Allt var gott förrutom efterrätten xD Den smakade konstgjort så jag åt inte så mycket av den...

Förresten det gick inte så bra på innebandyn i lördags, vi förlorade med 0-9 och vi spelade riktigt mediokert. Kan bara bli bättre!

Så det var nog ungefär mina senaste dagar, har haft lite att pyssla med när det gäller lillebrorsans lag också men det är nte så mycket att prata om. Efter några dagars ganska dålig sämn sov jag inatt bra, vilket var väldigt skönt. Hoppas på upprepning ikväll :)

Ha det så bra! :)

Innebandy!

Publicerad 2011-10-07 22:50:11 i Allmänt,

Nu är det äntligen dags, innebandypremiär imorn i Vinghallen. Alltså, hemmamatch mot Rydboholm, där en av mina klasskompisar spelar. Det ska bli mycket roligt! Så härligt att äntligen spela match i denna sport igen, det var alltför länge sedan. Klockan 12 imorgon smäller det!

Väldigt sporadiskt....

Publicerad 2011-10-01 17:32:18 i Allmänt,

Ja det är inte med någon direkt regelbundenhet som jag har bloggat den sista tiden. Det beror på att jag har haft mycket att göra, mycket att tänka på, ja jag har helt enkelt haft fullt upp den sista tiden. Klassen jag går i känns fortfarande väldigt bra, ja ni har hört allt det där...

Nu har hösten börjat komma och det med stormsteg. Löven har börjat skifta i färg och till och med ramla av, snart sänker sig mörkret över landskapet. Vintern har jag inget emot, man kan ju åka skidor och så och det är bra både för den fysiska och mentala hälsan. Annars tycker jag att mörkret gör tillvaron lite svårare. Personligen tror jag att alla människor tycker det, eller i alla fall nästan alla. Det tyder för övrigt forskning på Twitter också, på vinterna skriver folk mer ledsna saker i de sociala medierna. Det har i alla fall medieforskare kommit fram till genom att analysera flödena i cyberrymden^^

Men att hösten r här har inte stoppat vädret från att vara bättre än på mååånga veckor. Konstigt det där, jag menar det borde ju vara bättre väder på sommaren när det är varmt, eller när man tänker på det så borde ju inte alls det, men i alla fall... x) Nu är det hur som helst väldigt skönt ute 24 grader i solen, det var länge sedan!

Ha det bra!

Om

Min profilbild

Axel Christoffersson

Samhällsengagerad person som gärna tar en tur ut i naturen när tid och lust finns. Bloggen är min egen hörna i cyberrymden där jag skriver om det mesta som faller mig in - alltifrån personliga upplevelser till tankar i gränslandet mellan ekonomi, politik och filosofi.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela