Musikvideos - Top Ten

Publicerad 2011-05-31 21:29:34 i Allmänt,

Hade tänkt att visa en lista på mina tio favoritmusikvideos, en ganska udda skara faktiskt. Det är verkligen inte lätt att välja ut tio stycken, det finns så många bra, men jag ska ge det ett försök. Kommer publicera en video per inlägg tio inlägg framöver, räknar från tio och nedåt (tian kommer i detta inlägg). Det är mestadels de vanliga banden som jag lyssnar på, antar att musiken påverkar väldigt mycket hur bra man tycker videon är^^

10. Wake Me Up When September Ends - Green Day

Stark video, kunde vara lite mindre "scenisk" och lite mindre förutsägbar, men den är verkligen gripande. Den är lite seg i början, men den kommer igång till slut.Den är lite seg, men ganska bra.

Chill ;)

Publicerad 2011-05-31 16:52:35 i Allmänt,

Idag har vi verkligen tagit det luuugnt i skolan, inte mycket har blivit gjort. Jag tycker det är ganska skönt; betygen är ju trots allt satta och så och lärarna vet vad man går för. Det mest seriösa vi gjort idag var väl att titta på film antar jag, eller för min del när jag "hjälpte" en kille med att göra ett muntligt nationellt prov i svenska.

Vädret idag har varit underbart, hoppas det blir mycket mer av det vädret i sommar. När man kommer hem från jobbet är man varm och trödd, då är det bara att ta sig ner till sjön och ta ett härligt bad... Mm vad skönt det skulle vara med en sådan sommar :)

Jag ska inte spela någonting på avslutningen har jag kommit fram till. Flöjten låter konstigt på höga toner och jag vill inte ta några risker. Ska man spela ska det ju låta bra, men det gör det inte alltid och jag vill inte plåga andra med en flöjt som låter falskt. Dessutom finns det fler som kan sina instrument beydligt bättre än vad jag kan, jag lämnar showen åt dem.

Lite musik nu skulle inte sitta fel... The Last Goodbye - Pictures Of You blir det nog tror jag, en underbar låt :)

Ha det bra!

So long, Jimmy

Publicerad 2011-05-30 19:22:32 i Allmänt,

So long Jimmy, so long
Though you only stayed a moment
We all knew you´re the one
Singing, so long Jimmy, so long
Sure we´re glad for the experience
We miss you now you´ve gone
We´re just swimming in your soul cause
We all wish we wrote this song
Life goes on
Refrängen till sången som heter som rubriken i detta inlägg. Låter är skriven och framförd av James Blunt, och är riktigt bra tycker jag. Lite andra bra låtar som jag kan tipsa om är The Scientist - Coldplay, Cheek To Cheek - Sahara Hotnights och sist men inte minst (för folk som gillar punkrock), Punk Rock Song - Bad Religion

Fotboll...

Publicerad 2011-05-30 19:00:15 i Allmänt,

Mm ungefär så jag känner, det gick inte så bra idag tyvärr. Jag är inte alls van vid 11-mannamål, mina handskar är två år för gamla och jag är för dålig. Det var nog ungefär så ja... Menmen, inget att gråta över, det finns andra saker man är bättre på om man säger så och man ska ju inte direkt bli fotbollsmålvakt heller^^ Vi har också övat till klassfotbollen den 9:e, behöver alltså mer träning om det ska gå bra där.

Fotboll är det enda vi har gjort idag nästan, förutom nutidsfrågor. Trodde det skulle gå jättedåligt för jag hade halvgissat på en hel del, men det visade sig gått bättre än vanligt. Jag är en skicklig gissare, eller också hade jag tur.

Ikväll lagade jag maten, blev sisådär nöjd. Men vad kan man göra på en halvtimme med pasta..? Jaja det gick att äta i alla fall.

Det här inlägget blir uppdelat i mååånga små delar... Här kommer en del till! x)
Idag har jag beställt ett spel för första gången på ett år. Jag valde att ta det säkra före det osäkra och köpte Age Of Empires III, ett säkert kort som jag vet jag kommer gilla, har spelat en tidig version hemma hos E o P för ett par år sedan. Det går ut på att bygga upp en stark koloni i tredje världen, som verktyg har man militär och diplomati, samt bra ekonomi (som krävs för att kunna ha bra militär...). Hoppas det ska bli bra :)

Nu ska jag lyssna på lite mer musik, ha en bra kväll!

Tjuvlyssnat.se =D

Publicerad 2011-05-29 20:51:26 i Allmänt,

En av de roligare sidorna på nätet, folk lägger upp roligheter som de hört. Här är ett exempel:  

Coop Konsum, Luleå

Lätt berusad kille ~16: -Jag har börjat slåss så jäkla mycket på fyllan. Det är för att jag har så jäkla mycket damp. På riktigt alltså. För en gång när jag såg min tjej ligga med en annan kille så blev jag så jäkla förbannad att jag bara matade med knytnävarna in i en tegelvägg. Allt gick sönder. Utom tegelväggen. Fast jag var ju inte tillsammans med henne, så det var lugnt.

Hahaha xD vad jag kan skratta för mig själv åt sånt XD Vill ni se mer av sidan kommer här en länk (inte för att det skulle behövas):

http://www.tjuvlyssnat.se/ 

Go'kväll på er!

Mors dag

Publicerad 2011-05-29 09:43:29 i Allmänt,

Dagen började med att jag vaknade och visste att jag hade en sak kvar att göra - nämligen en mors dag-present till mamma. Jag gjorde ett litet arrangemang med bilder och en video där jag spelar en liten låt för henne på flöjt och så lade jag ihop allt ihop till en video. Jag tror det blev ganska bra, ganska nöjd är jag i alla fall. Nu är det bara så att hon inte har sett den än (hon har lovat att kolla mailen när hon kommit hem efter att ha kört lillebrorsan till Hökerum) men jag tror inte hon kommer läsa bloggen i alla fall så det gör nog inget om jag säger vad hon ska få.

För övrigt kan sägas att vädret är ganska okej idag, det ska dock regna lite. Hoppas vädret blir riktigt bra imorgon, för då är det språkfotboll och träning inför klassfotbollen, det blir mycket roligare om det är bra väder. I år ska tyskan vinna tycker jag, det skulle vara riktigt kul med en vinst. I språkfotbollen ska jag vara målvakt, tror jag kommer vara det i klassfotbollen också.

Bumblebee Rights Watch

Publicerad 2011-05-28 16:26:38 i Allmänt,

Är namnet på den lilla organisation som jag och Max startat på facebook xD Haha det är bara ett enda experiment, men samtidigt lite roligt. Inte för att humlor skulle ha några problem med sina rättigheter (haha de har ju inte ens några) men i alla fall! Jag vill absolut inte att de ska utrotas, så även om de inte är utrotningshotade kan man ju uttrycka sitt stöd ;)

A bumblebee

Här är en bild på en humla som inte mår så bra. Han/hon kan förmodligen inte flyga och hade rört sig ungefär 5 centimeter senast jag såg till den. Stackars tjocka, håriga insekt! Haha lite gulliga är de i alla fall, det får ni hålla med om x)

En dikt?

Publicerad 2011-05-27 21:18:47 i Allmänt,

Skära i stål, vandra i natten
Känner ditt mål, men du hugger i vatten
Bygg inget hål, se till att du håller hårt i hatten
Bygg åt andra, bygg en bro
Låt ditt hjärta vandra, låt ett frö gro
Inget fel, ingen ska du klandra, låt ditt hjärta få ro

Vilken dag...

Publicerad 2011-05-27 18:43:30 i Allmänt,

Lite smått trött efter gårdagen gick jag till skolan, det gick något snett från början ;) Jag visste att jag hade nyckeln till skåpet i jackfickan så jag tog upp den, låste upp skåpet, lade tillbaks den i jackfickan (jag skulle ju lagt den i byxfickan...), hängde in jackan i skåpet och stängde hänglåset......  Där var nycklarna till skåpet instängda av det hänglås de var tänkta att öppna, så det kan gå. Det enda som inte var inlåst i skåpet var flöjten, som jag tagit ut för att spela lite på. Så nu har jag gått hela dagen med bara min flöjt, men det har gått ganska bra också faktiskt.

På musiken spelade jag och Julius upp den sång som vi gjort("vi", Julius har gjort alla ackord och musik, jag fixade mest texten). Det blev MVG, mest för att hon tyckte sången var bra med ett bra bbudskap och story och att vi arbetat helt självständigt. Annars kan ju sägas att vi hade behövt någon/några timmar mer övning innan det blir bra^^ På tal om musik ska jag spela på skolavslutningen, hehe det blir intressant för jag vet inte om jag kan lite på att flöjten låter tillräckligt bra, samtidigt som jag inte tror att jag kan lära mig spela blockflöjt tills dess... Men det ska nog gå bra. Jag vet dock inte vilken låt jag ska spela, några förslag? Förslag är välkommet ;)

När de blev eftrmiddag kom jag på att jag måste in i skåpet och hämta mina idrottskläder, och eftersom Petter (som jag tror har min extranyckel) var sjuk idag så kom jag inte in där. Det blev till att använda "huvudnyckeln", eller bultsaxen som man också kan säga. Så nu är jag skyldig skolan 50 kronor för ett lås... Idrotten var för övrigt rolig, badminton och fotboll stod på schemat, som vi gjorde själva. Hälften ville spela fotboll och hälften inte, så det blev en kompromiss.^^

DON'T WANNA BE AN AMERICAN IDIOT
DON'T WANT A NATION UNDER THE NEW MANIA
HEY CAN YOU HEAR THE SOUND OF HYSTERIA
THE SUBLIMINAL MIND FUCK AMERICA

Orden dånade från mitt rum... Musik är faktiskt som bäst när den låter mycket, den här låten på hög volym låter mycket både i öra och den rebelliska sidan av den politiska själen. Bra så till vida att den har ett stark budskap och är medryckande och tempofylld, härlig musik. Bra musik helt enkelt :) American Idiot - Green Day (för de osm inte redan listat ut det ;) )

Nu väntar pizza, ska bli gott. Ha det bra och fånga dagen, du vet aldrig vad som händer imorgon..! ;D

Vandringen, en delvis blöt historia

Publicerad 2011-05-26 16:23:23 i Allmänt,

Det var paddeldelen det alltså. Vandringen började med att vi runt halv ett gick iväg mot Bredsjön med klassen. När vi kom fram tog alla en liten fika och sedan började några grupper att surra ihop kanoter. Detta för att göra dem stadigare så de inte skulle välta, det fungerade. Tyvärr var blåsten desto starkare och vågorna gick höga, de slog in över kanoterna ganska ofta så de som satt längst fram blev ganska blöta första turen.

När vi sedan skulle paddla tillbaka och hämta de andra och deras packning tog vinden i ännu mer och de båda kanoterna som ännu inte hunnit över en andra gång strandade, vi kom inte loss. Efter mycket möda och stort besvär lyckades vi få i en dubbelkanot en bit från land med sju personer ombord. Vid det här laget hade vågorna ökat i intensivitet och vi hade konstant två personer som stod med hink och öste vatten ur kanoterna; alla vågor som kom emot farkosterna slog in över kanterna, så det var välbehövligt att ha ösar med annars hade vi nog sjunkit. När det var som värst låg den högra kanotens kant bara cirka tre centimeter från vattenytan, men när vi lyckades vända upp kanoterna bot vinden så tog de in mindre vatten och vi kunde nästan tömma dem påå vägen fram. En nära-sjunkningsupplevelse, roligt äventyr men ändå lite läskigt.

Med tanke på den stora mängd vatten som kom in i kanoterna under färden så var de flesta ganska blöta när vi kom fram till lägerplatsen. Ett stort plus var dock att det inte regnade något mer sedan, det var skönt. Aja, väl där började vi bygga vindskydd, vilket för oss tog väääldigt lång tid. Vi trodde vi skulle behöva bygga två, men när vi skulle sova var två avgruppmedlemmarna i andra vindskydd så vi hade bara behövt ett egentligen. På tal om vindskydd, av våra två vindskydd blev ett bra, det andra hade några (nämner inga namn) minerat genom att placera en rutten stock som bärande överliggare... Den rasade så klart ner, tur bara att det skedde på dagen (och inte på natten när vi sov där) så ingen kom till skada. Det vindskyddet fick vi sedan fixa genom att spjäla överliggaren, det gick bra till slut (även om jag blev lite småsur på de som byggde det, men det gick över fort).

Maten vi lagade, ja den blev som den blev. Jag lyckades ganska bra med pastan (oj så svårt det var, eller inte...) men de som skulle ha bacon misslyckades lite och brände en hel del. Själv åt jag och några andra falukorv, det gick bättre för den måste ju inte vara helt tillagad när den skall ätas. Alla var i alla fall jättehungriga när vi skulle börja äta och när maten dröjde tog vi in hjälp utifrån. En grupp som blivit klara med maten före vi hade fått lite över och de var snälla och skänkte det till oss. Vi satt fem stycken runt en stor bytta och åt, alla ur samma... xD Till pastan och falukorven blev det tomatsås med chili som jag tog med mig.

Irländsk julafton, det är en hemsk lek. Jag har jättesvårt för att snurra, och att göra det samtidigt som man skall lyssna till när man ska sluta är en omöjlighet för mig. Man skulle snurra tio varv, efter fem snurrade hela världen och efter sju eller åtta varv hade allt smält samman till någon form av suddig massa. Jag kommer ihåg att jag höll på att springa in i ett träd men lyckades väja, ennars är det helt tomt på minnesfronten från den leken. När de skulle göra om samma lek en gåång till fast med 15 varv valde jag att stå utanför och titta på sjön istället, jag hade inte klarat en omgång till. Desto bättre var att jag och Petter efteråt tog en jätteskön kanottur på sjön, det var välbehövligt. Tystnaden och stillheten var en oerhört skön kontrast till stimmet och stojet borta vid lägerplatsen.

Senare på kvällen, när det börjat bli lite mörkare, tog jag fram min ananas och kniv och började äta på den. Den var jättegod, perfekt mogen så den inte gjorde ont på läpparna men hade ändå en liten härligt syrligunderton, även om den samtidigt var väldigt söt :) Ananasbitarna åt jag både grillade och råa, grillade var nog faktiskt godast, de smakade lite sötare. Innan ananasen hade jag fått en bit grillat vildsvin av pappa, mycket gott även det.

När natten kom krypandes började en del gå till sina vindskydd, men jag och några andra stannade vid elden. Där satt vi och småpratade och eldade sopor (med mera) och hade det allmänt härligt. Värmen från elden och närheten till de andra (alla satt på samma bänk) upphävde den allt kallare kvällsluften och det var riktigt skön stämning. När klockan var runt kvart över två vaknade Lasse och sade åt oss att gå och lägga oss, annars hade vi nog kunna sitta där ett tag till tror jag. Det är skönt att ha en klass där man kan sitta i timmar och bara småprata utan att behöva anstränga sig eller göra sig till, det bara flyter på på ett härligt, naturligt sätt. Och kul är det :)

Natten blev en förhållandesvis bra sådan, jag sov som en stock mellan klockan 3 och 7 och vaknade ganska utvilad. Av den glöd som var kvar efter nattens eldande tände jag en ny eld; värmen och stämningen som elden ger är svåröverträffad tycker jag. Till frukost blev det tre mackor och hallonsaft, kanske inte världens godaste måltid jag någonsin ätit, men det var något att stoppa i magen i alla fall. Vi plockade ner alla vindskydd och gav oss iväg mot skolan.

Beslutet att bara ta med gummistövlar var korrekt, men min vana trogen tänkte jag bara halvvägs... Utan strumpor får man skoskav väldigt fort i stövlar och eftersom mina strumpor var synnerligen våta sedan gårdagens kanotäventyrså visste jag hur det skulle gå. Eftersom jag hade glömt att plocka med mig extrastrumpor blev det till att gå barfota 2/3 av vägen hemmåt, jag vill INTE  ha blåsor och sår på fötterna. Men att gå barfota i skogen är ju inte hellar optimalt, blicken var hela tiden fäst på marken för att undvika diverse stenar och pinnar som skulle kunna tänkas göra ont under fötterna. När vi sedan kom ut på en asfaltsväg den sista biten var det något av en befrielse.

Sammantaget kan sägas att jag är nöjd med vandringen, kanotturen blev ett väldigt ivfullt äventyr med lyckligt slut och natten var härligt rolig och allmänt bra. Två mycket lyckade dagar med en mycket bra klass!! =D

Nu ska jag lyssna på lite musik och ta det väääligt lugnt, den kan jag behöva nu. Ha det gott!

Packa nu då.

Publicerad 2011-05-24 17:13:42 i Allmänt,

Imorgon är det dags, 9C ska på vandring. Eller vandring och vandring, det är några kilometer med det är i alla fall något. Ska bli roligt, tror fiskespöt och kameran kommer följa med. På matväg kommer det nog bli gifflar till fika, sedan kommer jag, E o P äta falukorv medan resten av gruppen äter bacon, allt till pasta. Lunchen lagas på trangia- kök, så det blir lite friluftslivskänsla i alla fall ;) Vindskydd skall byggas och kanoter skall surras ihop så att ingen ramlar i... Lite mesigt tycker jag, det blir intressantare om det gungar lite ;) På kvällen ska man nog grilla något, korv med lite styrka i bler det nog och ananas som mamma kommer köpa med sig hem idagtill mig. Ananasen kommer jag förmodligen äta till allt under de två halvdagar som vi är ute.

Imorn är det också dags för sista SO- redovisningen för det här läsåret (det öär bli fler framöver). Ämnet har jag redan skrivit om här, men nu är jag klar med hela powerpoint-presentationen så det ska nog gå bra. Jag känner mig ganska säker, det är trots allt det här ämnet jag har läst mest om (tror jag) inom ämnet historia.
Shiit nu glömde jag att ta hem svenska-pappret i alla fall... Det skulle jag ha lämnat in i Ingrids skåp i morgon, men nu vet jag inte hur det blir med det där, kanske får göra det på håltimman som vi har mellan 09.55 o 11.55, det var ju inte första gången jag glömt det pappret xS

Vädret skiftar hela tiden, ibland regnar det och ibland skiner solen. Jag ska inte säga att jag är avis på de orangea som är ute nu, det blåser väldigt mycket och är förmodligen blött. Det ser dock inte ut att bli något regn på oss när vi är ute mellan onsdag och torsdag, det är jag glad för :) Men regnkläder är det bäst att ta med sig i alla fall, man vet ju aldrig, SMHI var haft fel förr...


Så nu är det dags att börja packa, vill inte stressa ikväll också (okej igårkväll stressade jag inte...) så jag är pigg imorgon. Ses då! (kanske, troligtvis) : )


Sänkningar, men vad gör det?

Publicerad 2011-05-23 21:55:17 i Allmänt,

Frågade jag mig själv, och svaret blev... "Nu är det bara lite kvar av tiden med de gamla vännerna, då ska man inte mura in sig med massa plugg om man inte måste." Alltså är jag nu klar med lergubben, eller snarare lerklumpen. Ett svagt G blev det nog, så VG i betyget då. Det blir en sänkning från förra terminens betyg, men det är det värt för jag skulle ändå inte haft MVG i bild tycker jag. Det är jag inte värd. Skulle gissa på att det blir sänkning av hemkunskapen från MVG till VG också, men det häver jag upp med en höjning i fysik, ett betydligt högre prioriterat ämne för mig. Så nu är det inte mycket kvar, en SO- redovisning på onsdag och sedan är det nästan lov ;)

Efter skolan idag gick jag hem till E o P för att spela lite fotboll. Laddar som sagt upp inför matcherna mot de andra husen, tycker det går bättre och bättre. Jag skulle behöva vara lite modigare och "elakare", men det får gå bra i alla fall. Jag slänger mig ju längre än jag gjort på länge ;) Sedan bakade vi en konstig paj som blev väldigt god, såg på 2½men och sedan gick jag hem  (och nu sitter jag här och lyssnar på musik).

Tjosvejs!

Malmö

Publicerad 2011-05-22 19:59:57 i Allmänt,

Mellan fredag och söndag har jag och familjen varit i Malmö och bott hos några vänner. Det har varit trevligt, jag har ätit mycket glass och god mat. Dessutom har jag kunnat diskutera frågor som rör religion och tro med en person där, de är kristna så det är riktigt kul att få lite nya perspektiv :)

Hur som helst så tog jag med kameran så här kommer lite bilder från sveriges tredje största stad:

Window view in daytime

Här är en vy från deras lägenhet på dagen, visst får man lite svindel? Det ligger på sjätte våning...

Window view at night

Här är inte riktigt samma motiv, men nästan. Fast på natten då ;)

Read the headline x)

En bild på en halvt uppäten glass... Hade tänkt att fota den när den var hel men jag kom ihåg det först efter att halva var uppäten, så det fick bli så här. På bilden syns smakerna äpple och kanel samt choklad med chilli, mycket gott. Från början var det citron-sorbet också, men ja ni förstår x) All denna glass fanns på ett härligt ställe som heter Lilla glassfabriken, de hade hur många smaker som helst att välja på så det tog sin tid att bestämma sig.Sist men absolut inte minst, en suddig bild på Turning Torso, Sveriges högsta byggnad. Skyskrapan är 190 meter hög och har 54 våningar. Bilden är tagen  från slottsparken, en park där vi åt en jättetrevlig lunchpicknick på lördagen. Samma dag köpte jag också en hatt till mig, samma style som på de jag haft mellan 1:an och 6:an, fast brun och gjord av annat material. Ljuva nostalgi...

Min helg har alltså varit bra, hoppas alla andras också varit det! Imorgon blir det ju skola igen, men inte så långt kvar nu och det händer ganska mycket så det ska nog gå fort. Ha det så bra! :)

Lassalyckan...

Publicerad 2011-05-19 20:43:22 i Allmänt,

Ja ni har hört det förrut, vad jag tycker om det också. Idag var jag för första gången och såg spektaklet med egna ögon, det är ingen vacker syn. Skulle ju tagit med mig kameran... Men det tänkte jag inte på. Hur som helst, de har sprängt massa i berget och det står byggnadsmaterial på de flesta platser där det kan stå sådant. Det är stora arealer som har gått åt till projektet, och det finns inte mycket till natur kvar. Det som är positivt är väl att planerna verkar platta i alla fall.

Skolan idag var något enformig, har suttit vid min laptop hela dagen och jobbat med konsthistorien. Jodå, det går framåt, lite mer bilder + lite mer text på gotiken och så är det klart. Det känns riktigt bra, det har varit lite av en tyngd på mina axlar den här inlämningen. Sedan hoppas jag att det räcker för att behålla det betyg jag har nu, men det får vi se. Gotiken har i alla fall varit väldigt intressant att arbeta med, med kyrkans påverkan på konsten och så vidare. Synd var bara att privatpersoner inte får logga in på skolans gästnätverk, det hade underlättat. Men uppenbarligen får varken lärare eller elever ansluta till det med privata datorer, konstigt det där tycker jag. De borde ju gynna elever och lärare som tar egna initiativ, men nej då.

Imorgon är det då den där spexdagen och jag kommer ha på mig det som är smidigast för mig, alltså innebanydräkten. Den är ju trots allt en del av min identitet så det blir inte så mycket till utklädnad, men alla har ju inte sett det så det funkar väl i alla fall. I morgon eftermiddag åker jag med familjen till Malmö för att träffa vänner, så vi får se hur det blir med uppdaterandet. Om jag kan koppla upp min dator mot deras nätverk ska jag nog finslipa konsthistoriearbetet och kanske också skriva något på bloggen, det får vi se ;) Förutom goda vänner finns det en underbar glassbar nere vid Västra hamnen i Malmö. Den bästa italienska glass jag har ätit, eller om det berodde på den jättefina utsikten över havet... Låt det vara osagt, men om du någon gång stannar till i Malmö, gå dit ;)

Ha det så bra! : )

Pictures of you

Publicerad 2011-05-18 19:30:05 i Allmänt,

Pictures of you, pictures of me, on upon your wall for the world to see...
En jättebra låt med Last Goodbye som jag börjat lyssna lite på (dock bara den här låten, har inte hört några andra. Kanske man skulle kolla upp...).
...Pictures of you, pictures of me, remind us all what we could have been

Nu regnar det. Jag känner mig lite sisådär i allmänhet, vet inte vad som är fel faktiskt (och det blir inte bättre av att det regnar). Jag kan liksom inte bara börja skratta som jag kunde förra veckan, hoppas humöret kommer tillbaka snart. Huvudet har varit trögt de senaste dagarna, tror kanske att jag borde motionera lite mer kanske.

Hejsvejs ;)Seeeg i hjärnan

Publicerad 2011-05-17 17:51:56 i Allmänt,

Mitt huvud har inte fungerat jättebra idag, NO:n gick inget vidare och matten... Ja... Men jag har i alla fall kul på rasterna de dagar som lektionerna inte går som de ska, även om SO:n gick ok.

Imorgon är det en vanlig dag i skolan igen, sedan kommer två "specialdagar". Torsdag är jobbaikappdag, då kan man arbeta med sånt som man ligger efter med eller fördjupa sig i något ämne. Själv ska jag jobba i skolan (med föräldrarnas medgivande kunde man få arbeta hemma) eftersom det kan vara något i bilden som jag behöver göra och det kan jag inte fixa hemma. Jag skall ta med min egen dator, tillgång till alla filer som man behöver samt program som man är van vid och musik gör att det blir ett enkelt val.

På fredag är det spexdag, alla nior (eller nästan alla, förmodligen skippar någon) kommer utklädda till någonting. Jag funderar på om jag ska vara innebandymålvakt eller "emo", men eftersom jag är mer eller minde rädd för att sminkas så lutar det åt innebandymålvakt ;) Fast å andra sidan så blir det nästan inte att klä ut sig, dekar av min identitet är ju innebandymålis... Jaja vi får se hur det blir. Den eftermiddagen ska alla nior också spela brännboll, det är jag lite skeptisk till. Kanske för att jag inte gillar brännboll, jag är inte så bra på att träffa bollen om man säger så.

Nu väntar lite konsthistoria på att bli gjord, sedan vet jag inte. Kanske ska läsa ut boken... Eller bara ta det lugnt^^ Har ju lite choklad kvar sedan födelsedagen också, men den ska jag nog spara till ett avsnitt av Mördare okänd eller liknande. Musik ska det i alla fall lyssnas på ;)

Vädret är grått, kallt och rått. Men hoppas alla har det bra ändå, hej då ;)

Reviderad lista över favisar

Publicerad 2011-05-16 18:05:45 i Allmänt,

Det här är inte lätt, det finns så mycket bra musik, men jag ska göra ett försök i alla fall. Går inte riktigt att ta det man lyssnar mest på, eftersom det är det nyaste och när det inte är lika nytt längre kommer ju det gamla allt starkare tillbaka... Så här kommer då AGCHs top ten:

1. Holidag - Green Day
2. Sk8er Boi - Avril Lavigne
3. Boulevard Of Broken Dreams - Green Day
4. Take My Hand - Simple Plan
5. Marching On - OneRepublic
6. 1973 - James Blunt
7. Save You - Simple Plan
8. Working Class Hero - Green Day
9. The State Of Massachusetts - Dropkick Murphys
10. Flyktsoda - Ebba Grön

Läggdags?

Publicerad 2011-05-15 23:02:21 i Allmänt,

Ja, absolut :P Men innan dess vill jag bara tala om att Avril Lavagne är jättebra, musikstilen passar mig ganska perfekt. Pop-rock och slängar av punk, riktigt bra. Dessutom har hon några riktigt bra ballader också, skadar ju inte :)

Nattinatti, and vielleicht see ya morgen (och kanske ses vi imorn)!!

Så har man lärt sig nåt idag också...

Publicerad 2011-05-15 15:04:45 i Allmänt,

Publicera aldrig bilder där du skriver om vad som är på dem, om läsaren inte kan se vd det är för att det är så litet... Aja här är i alla fall biet/blomflugan på sin blomma, som för övrigt också är profilbild nu ;)

Jag gör mig inte på kort...

Publicerad 2011-05-15 14:24:00 i Allmänt,

Biet/blomflugan var mycket finare på bild än jag -_- haha xD det är sånt man får ta! Nu funderar jag följdaktligen på att ha biet som profilbild, eller också väntar jag tills jag får någon bra bild på en humla^^
Som sagt gick det inte så bra ute, men det blev några andra kort istället, ett av dem är jättemystiskt :P

En blomfluga på blomma

Mystiska mönster...

Då kan ni ägna er åt att gissa vad det är för något på den undre bilden ;)

Ha en bra dag!

Mina ben!

Publicerad 2011-05-15 11:54:08 i Allmänt,

Haha de känns lite smått geléiga nu... Men det är inte konstigt, det som inte gårdagen gjorde fixade till sig idag på morgonen då jag och pappas kusin sprang två kilometer till. Träningsvärk here I come! xD

Jag sade ju att jag inte skulle se Eurovision Song Contest igår kväll, men det blev lite av den varan i alla fall. Efter att jag suttit på mitt rum och sett ett avsnitt av Morden i Midsomer och lyssnat på musik i timmar så var klockan fortfarande inte tillräckligt för att gå och lägga sig, så jag gick upp till TV-rummet. Kan kanske tycka att det var ett OK bidrag som vann men jag kände inget speciellt för någon (kanske beroende på att jag bara såg snabbrepriser så kunde aldrig riktigt få tid till att skapa mig en uppfattning). Sverige fick i alla fall en bra placering, 3:a :)

Nu ska jag kanske gå ut och försöka fota en profilbild för facebook, det känns lite smått egocentriskt att fotografera sig själv... Synd bara att det blåser så mycket. Men jag vet inte, det är nog inte så farligt iaf^^       Vet hur som helst att den jag har nu inte är bra, man får inte så mycket med 1,3 megapixel webcam...

A postcard sent to you

Publicerad 2011-05-14 22:37:24 i Allmänt,

You are the moonlight of my life, every night
I´m sending all my love to you

I made a point to burn all of the fotografhs, she went away and then I took a different path
I remember her face but I can´t recall her name, now I wonder how whatshername has been

This city´s burning, it´s not my burden
It´s not over before it´s too late, there´s nothing left to analyze

I will call you up every Saturday night
And we´ll both stay up till the sun morning lights, and we sang: here we go again

In times we may fall like we all tend to do
But I´ll reach out and find that I´ve run into you, your strengh is tha power that carried me through

Where the cold wind blows, tomorrow never knows
Where your sweet smile goes, tomorrow never knows

For every breath that I am worth, here on Earth
I´m sending all my love to you

Some great songs ;)20 kilometer :P

Publicerad 2011-05-14 18:20:11 i Allmänt,

Så långt har jag aldrig sprungit tidigare, så nu är jag ganska nöjd. Jag sprang tillsammans med pappas kusin, han ska springa maraton i sommar så han tränar inför det. Kan stolt säga att jag spurtade ifrån honom de sista 100 meterna ;)

Annars har det inte hänt så mycket de senaste dagarn, har ätit grillat igår och det blir det idag också, det är mumsigt. Kalvinanlår blev det igår och idag blir det vildsvinskulting, mmmh... :D Det kan man behöva efter en sådan springtur.

Nu är jag ganska nöjd, sitter vid datorn och lyssnar på lite musik och tar det lugnt, ikväll ska jag nog se något avsnitt av Morden i Midsomer eller Waking the Dead tror jag, det brukar vara mysigt. Det tillsammans med lite mörk choklad som jag fick på födelsedagen och kvällen ska blir nära på fulländad :) Ha nu en riktigt bra kväll! =)

Natt

Publicerad 2011-05-13 23:04:41 i Allmänt,

Har just varit ute och tagit något foto i mörkret, det är väldigt kul att fotografera faktiskt :) Nu börjar jag dock inse min kameras begränsningar, men det gör inte så mycket. Man får ta bilder som den klarar av, det andra får man strunta i. Så enkelt är det ;)

Blodlönn på natten.

Här är vad jag åstadkom, en blodlönn i natten...

Det enda spel jag spelar

Publicerad 2011-05-13 21:32:58 i Allmänt,

Jo det är det, East India Company heter det i alla fall. Det är ett strategispel där man spelar som VD på ett ostindiskt kompani, det går ut på att tjäna pengar och det till vilket pris som helst (bilden säger kanske varför). Det är jättebra grafik i den delen av spelet där slag utkämpas, i övrigt är grafiken enkel men ändå tillfredställande. Det jag gillar med det är det ganska verklighetstrogna ekonomiska systemet och det stora antal olika skeppstyper som det finns att välja mellan.Här ser vi när mitt skepp Brilliant (linjeskepp, tredäckare) blir träffad av en bredsida från ett motståndarskepp. Slaget vann jag sedan ;)

Några första bilder!

Publicerad 2011-05-12 21:07:58 i Allmänt,

Ja som jag sa innan så har jag varit ute och tagit de första (nästa) fotona med kameran, börjar lära mig lite nu faktiskt : )

Sunset in May

Ett gräs vid sjön.

Körsbärsblom i trädgården.


Däremot måste jag säga att det andra sagt om att fotona blir suddiga på bloggen är helt sant... Men det kanske inte gör något för mig, driver ju ingen fotoblogg^^ ;)

A happy, but tired day

Publicerad 2011-05-12 19:52:30 i Allmänt,

Jo jag har skrattat en hel del på morgonen i alla fall, men ju längre dagen gått desto tröttare har jag blivit. Jag åt för lite i skolan tror jag bestämt, men det är kanske inte såå konstigt... :S

På idrotten var det tennis, fotboll och sumoboll. Fotboll och tennis är okej, men inte sumoboll. Närkontaktsporter är inte min grej riktigt, känns som om alla tar i till tusen utom jag (och ett antal tjejer då, tror inte det är fördomar). Det gör att man känner sig lite svag just när det kommer till den sporten.

Kanske ska ut och ta lite bilder med min nya kamera, men det blir inte många i så fall. Jag måste köpa ett minneskort till saken först, internminnet klarar bara 25 bilder eller liknande.

See ya!

Det tog en stund...

Publicerad 2011-05-11 21:07:07 i Allmänt,

Kaninchen

Med detta inlägg har jag fått hjälp av R, hah jag är ganska kass på det här med att arrangera bilder i inlägg och i detta fall få in fler än en... Haha tur det finns folk som kan hjälpa :)

Okej här är då min arbetsblats på den övre bilden och min systers kanin med RÖDA ögon på den nedre... Det är kamerans fel :P. Men jag tycker kaninen är ganska gullig i alla fall^^
Den fyrkantiga saken under databordet är basen till min nya högtalaranläggning : )

Hear the sound of the falling rain...

Publicerad 2011-05-11 20:23:39 i Allmänt,

...coming down like an harmageddon-flame... Holiday by Green Day. Förutom regn, sol och åska har det idag varit fördelsedag för AGCH. Han har bland annat fått en kamera och en bok om kända slag genom historien, som han kommer ha stor nytta av i sitt SO- arbete. Men i nuläget är nog kameran viktigast, inför London-resan behöver han ju ha någonting att dokumentera staden och sina intryck med ;) Dessutom kanske det kan komma upp lite bättre bilder på bloggen så den blir lite mer levande, det skulle inte skada... 

Bäst idag är ändå högtalarna, eller kanske klasskompisarna. Haha mitt under engelskalektionen fick de flesta veta att jag fyllde år och någon form av spontan "ja må han leva" utbröt. De fortsatte med "och när han har levat..." xD Kul att ha så sköna klassisar!
Högtalarna är i alla fall helt underbara, det går inte att jämföra ljudet med de gamla. Basen är så mycket djupare och det andra mycket klarare, en synnerligen god investering! :)

De senaste dagarna har det blivit en hel del glass, minst sagt... Men det har det varit värt, det har varit jättevarmt och dessutom har jag ju haft cash på mig, man måste ju leva! Följdaktligen har jag på tre dagar satt i mig ca 1,5 liter av redan nämnda vara hehe. det hela började med att vi i måndags gick till IKA i Timmele och eftersom det bara var jag som hade pengar så var det jag som fick låna ut lite till alla de andra. Medan jag stod och betalade tog Andreas med sig min glass ut, och glassälskare som man är ville jag ju ha min glass. Problemet var bara att jag inte sett honom ta glassen så jag trodde att jag glömt köpa till mig själv, så jag köpte ett till paket, vilket ju var lite onödigt :P Men jag väljer att se det från den ljusa sidan; jag fick en halvliter till att äta en annan dag! Den halvlitern har avnjutits idag på ett varmt kontor i villan och ute utanför skolan. Sedan blev det glass till efterrätt på kvällen idag också, så det blir en del. Men tänk vad gott det är! :)

Just det ja, idag har vi ätit kina-mat hemma hos oss. Det är väldigt gott, men det kan kanske bli lite för fett ibland (men det gör inte såå mycket på smaken i alla fall). Appropå mat så var maten den sämsta på länge i skolan, känns inte kul att säga det (enligt den hyfs man får lärs sig av sina föräldrar borde jag inte nämnt det över huvud taget, men min bror läser ju inte bloggen så han lär sig nog inga dumheter:P). "Potatismoset" var mer som en sås än som mos och "köttbullarna" som gråa och lite lagom slemmiga bollar... Hoppas det blir bättre, även om jag inte sätter så mycket tilltro till det. De behöver mer pengar till att laga mat, och de pengarna finns någon annan stans i kommunen (Lassalyckan).

Nu kommer de första bilderna med den nya kameran också, haha ha inte för stora förväntningar... Men jag ska väl lära mig att ta lite bättre bilder fram över någon gång.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Skola, men snart födelsedag!

Publicerad 2011-05-08 19:40:38 i Allmänt,

Eller snart och snart, onsdag... Men det är inte så långt kvar, jag längtar väldigt mycket tills dess. Då "får" jag min mycket efterlängtade högtalaranläggning, en kamera (så kanske det kan komma lite vettiga bilder till bloggen också, webkameran jag använder nu är, ja, ganska kass...) plus något mer från farmor och farfar som jag inte vet vad det är. Födelsedagen är en av de dagar jag uppskattar mest på året, det brukar alltid vara så trevlig stämning och så får man god mat som avnjutes med släkt och vänner, det är toppen :)

Men det är ett par dagar kvar. Under dessa ska man hinna med lite konsthistoria (som förmodligen görs efter skolan imorn, jag ska på brukarrådsmöte och tror jag stannar kvar i skolan. Jag kommer dock inte bli klar, men kan kanske komma en bit på vägen), ett redan nämnt brukarråd, och så ett tandläkarbesök imorgon på morgonen. Kommer därför inte till skolan förrän innan SO:n. Egentligen skulle jag ha cyklat in efter skolan och handlat lite kläder (shorts, tror inte jag behöver så mkt mer), men det går inte med brukarrådet. Det hinns med någon annan gång!

Huuur som helst, imorn är det skola och jag ser inte fram emot det. Efter tre år på samma skola känns det som om det ska bli en liten befrielse att byta miljö, synd bara att lämna klassen. Men jag känner att jag vill ta ett nytt steg i livet och då känns det bra att  träffa lite nya människor också.

City of the dead
At the end of another lost highway, signs misleading to nowhere
City of the damned
Lost children with dirty faces today, no one really seems to care

(City Of The Damned (andra delen av Jesus Of Suburbia) - Green Day)

Jag vill inte bli politiker.

Publicerad 2011-05-07 12:50:04 i Allmänt,

Jag vill inte bli politiker. Jag vill kunna förändra samhället, men jag vill vara mig själv. I ett politiskt parti finns det så väldigt mnga olika åsikter att alla omöjligtvis skulle kunna passa mig och jag vill inte uttrycka åsikter som jag inte står för, därför kommer jag välja att stå utanför det systemet.

Men visst finns det stora samhällsproblem som behöver lösas. Det mest aktuella är skiftandet mellan diktatur och demokrati i Afrika och arabvärlden (nu ser det tyvärr ut som om det inte kommer bli en så omfattande revolution i alla fall, men vi får se). Demokrati är en förutsättning för att man ska kunna bekämpa fattigdom och korruption på ett effektivt sätt, men det är heller ingen garanti för framgång. Man måste se till att regering och parlament är tillsatta i betrodda, rättvisa och öppna folkval för att trygga trovärdigheten. En regering som inte är betrodd kommer snart antingen få lämna eller klamra sig fast vid makten. Risken finns att man återgår till en diktatur som styrs av en regeringschef som är både paranoid och maktgalen (flera exempel finns idag på sådana personer som varit "utsatta" av oliktänkande och som tvingats tysta dem för att behålla makten; Muammar Qadaffi, Syriens president Bashar Al-Assad med flera).

Men det måste inte gå så långt, det räcker med att regeringen blir så svag att den förlorar mandatet från folket. En stark regering behövs nämligen med tanke på att matpriserna stiger som en global miljökatastrof är under uppsegling. Internationella samfundet och enskillda länder måste hjälpa sina befolkningar med att odla effektivt, produtivt och miljömedvetet. Det fungerar inte som man gör idag, att bara dela ut mat till behövande. Det är en kortsiktig lösning, det kommer inte hålla i längden. Människor måste lösa sina egna problem själva när allt kommer till kritan, men det är också vårat ansvar att se till att de får en möjlighet till det.

Det är inte bara miljöfrågan och matbristen som är beroende av att länderna i världen har ledare som är betrodda av folket, omfattande samhällsproblem som främlingsfientlighet och extremism kan också motverkas med medvetna åtgärder och fungerande demokrati. Om en befolkning hamnar i nöd (orsakerna kan variera; förtryck, matbrist osv.) tenderar att vända sitt hopp mot de som erbjuder det och det gör extremismen i hög grad. I dessa politiska och religiösa kretsar är man mycket skicklig på att soela på folkets misslöje och på så vis vinna sympatier. Alltså kan man genom att motverka fattigdom, förtryck och korruption komma åt grunden till stora samhällsproblem som idag finns på vår planet.

Ha en skön helg nu, det ska bli varmt och soligt väder så det ska nog bli bra! :)

What if...

Publicerad 2011-05-05 19:29:49 i Allmänt,

What if I change the world
If I lead the way
What if I be the one who takes the blame
What if I can´t go on without you?
What if I graduate
What if I don´t???

(What if - Simple Plan)
En jättebra låt, om ni vill kan ni lyssna på den ;) Och texten är väldigt bra också tycker jag :)

Bella :)

Publicerad 2011-05-05 18:22:19 i Allmänt,

Aw hon är så gullig! Jag satte mig på golvet och då kom hon och kröp upp i min famn :) Jag satt där i tio minuter, hon rörde sig inte ur fläcken. Men till slut fick jag ont i ett ben och då var jag tvungan att ställa mig up.

Idag var jag med på den där elevhearingen som kommunen ordanade. Jag tyckte det var okej upplägg, även om jag har negativ erfarnhet av vad som händer med den här typen av undersökningar... I Hökerum hände att de genoförde liknande undersökningar och de begravdes långt ner i någon skrivbordeslåda på rektorsexpeditionen eller liknande kyrkogård för den här typen av dokument... (Jag har i alla fall inte märkt att de skulle ha använts till någonting). Om de (politikerna) hade varit villiga att debattera hade jag absolut ställt upp, det hade bara varit kul. Jag tycker att jag har bra argument och ståndpunkter som står sig väl, men nu visste de nästan ingenting om vad som skulle hända med materialet. Bara att det skulle vara någon debatt om det i juli och sedan någon form av beslut i fullmäktige i december. Något om uppföljning eller liknande kunde de inte säga någoonting om och det verkar som om de skickat "de som inte hade något att göra" till hearingen, inga av de namn som jag kände igen från utskicket var där. Lite besviken blev jag allt.

Nationella prov i matematik idag har vi också hunnit med. Det gick ganska bra, tänkte lite för komplicerat på en fråga men jag kunde förkasta tankesättet när jag kunde fastställa att det var en andragradsekvation jag sökte. Och andragradsekvationer läser man på gymnasiets kurs B idag... På grund av den tid det tog så blev en redovisning lite lidande, men jag hoppas inte det dras på betyget (det tror jag inte). Det var delade meningar om hur svårt det där provet var, känns som om ekvationen var det som de flesta hade problem med.

I övrigt känns det som om det lugnat ner sig lite i skolan nu, i alla fall för mig. Jag har en SO- redovisning kvar och den räds jag inte. Den ska i själva verket bli ganska rolig. Det är bara bilden som stressar mig lite, men jag hoppas att det ska gå ganska smärtfritt och att jag ska skriva lite mindre i framtiden på den där konsthistorieinlämningen...
Appropå skolan har jag idag glömt NO-boken i skolan. 22 sidor i läxa till imorgon, men jag ska inte oroa mig i onödan, har ju följt med på lektionerna. Det ska nog gå bra!

Tre nationella prov kvar nu, varav ett imorgon, tyska muntliga. Hoppas det ska gå bra.Morden I Midsomer

Publicerad 2011-05-04 22:07:53 i Allmänt,

Visade sig att jag inte sett alla, vi har ju bara skogskanaler... Aja det är inget att klaga på när nätet finns! Har sett ett avsnitt nu, lär bli fler under veckan. Nationella prov imorn, nattinatti!

Födelsedagen, önskelista utökad...

Publicerad 2011-05-03 17:06:16 i Allmänt,

Tyvärr, eller det skadar väl inte (föräldrarna läser bloggen, man får passa sig för vad man skriver xD) men jag kommer få jobba lite extra här hemma för att få ihop till det jag vill ha nu. Det är inte så mycket, men desto dyrare och därför får det nog bli lite röjsågskörning snart. Man vill ju också hjälpa föräldrarna, det är lite därför också :)

Listan:
1. Högtalarsystem, kostnad ca. 1000- 1500 kronor
2. Kamera ca. 1000 kronor
3. Kylsystem till laptop ca. 500- 750 kronor
4. Kläder (det här får jag köpa själv, får studiebidraget från och med min födelsedag). Skulle behöva shorts framför allt, men också någon form av outfit till skolavslutningen. Kanske T- shirts till sommaren också. Kläderna kan väl kosta en del, det beror ju på var, vad och hur mycket man köper... Hoppas det inte blir för dyrt.
5. Möjligen ett spel till till lappyn, men det är billigt och inte nödvändigt.

Det är nog det jag behöver tror jag, eller behöver och behöver... Men vill ha i alla fall^^

Hos tandläkaren gick det bra idag, jag hade inga hål :) Dock ska jag dit igen den 9: e maj för att plasta (eller vad det nu heter :S) två kindtänder i förebyggande syfte. Jag är positiv till det, jag är villig att gör det mesta för att slippa hål!

To the dentist...

Publicerad 2011-05-03 06:52:51 i Allmänt,

Ingenting som jag vill, med det ska bli skönt attt få det avklarat ändå. Jag kommer missa planeringen i alla fall, tror jag kommer i tid till engelskan sedan. Hoppas det för jag har bara meddelat att jag missar planeringen... :P Härligt är dock att jag inte behöver åka till skolan så tidigt, jag åker hemifrån till Ulrivehamn med mamma klockan 07.15 ungefär, det ger mig 30 minuter mer hemma.
Men jag gillar inte att gå till tandläkaren, även om jag inte är lika rädd för drt som när jag var mindre. Då var det min största skräck nästan efter att jag hade drömt massa mardrömmar om dumma tandläkare när vi var i Danmark... :S Haha det låter lite underligt men jag började nästan gråta när de där kallelserna kom med posten.

Värdet idag ser inte ut att bli något vidare, kallt och lkte regn på eftermiddagen, kunde varit betydligt bättre. Det ser i alla fall ut som att det ska bli sol på min födelsedag, det är det alltid :D Fast de där prognoserna går ju inte riktigt att lite på så långt i förväg, men hoppas kan man ju alltid!

Have a nice day!

Usama bin Ladin död

Publicerad 2011-05-02 19:13:48 i Allmänt,

Al Quidas ledare sköts natten till idag i ett hus i utkantenav Islamabad, Pakistans huvudstad. Jag sörjer inte. Eftersom han har varit en symbol för den internationella terrorismen och Al Quidas ansikte utåt hoppas jag på att organisationens PR kan skadas ordentligt, tyvärr har jag inga stora förhoppningar. Alla organisationer av det här slaget har med all sannolikhet någon form av handlingsplan om det för deras del värsta skulle hända, säkert också Al Quida. Därför kommer man nog inom kort få se att det som idag var deras andre-man kommer ta över. Det föreligger förmodligen också stor risk för vedergällningsattacker mot USA och dess allierade, hoppas bara att det inte blir några stora terrordåd.

Ett helt fritt arbete på SO:n, det gillas! Jag ska hålla ett föredrag om militärstrategi- och taktik genom tiderna, ett av mina paradämnen. Det blir lite om kavalleriets (ryttare, lättare fordon) betydelse för krigföringen och vad det har haft för taktiska och logistiska konsekvenser, det blir lite om olika typer av infanteri och hur de fungerar olika bra i olika terränger och miljöer. Jag kommer också berätta lite om hur vissa truppslag kan ha uppkommit både som en militär företeelse, men också som statussymbol. Funderar på att lägga ut de olika stegen i mitt arbete på bloggen, det skulle bli en liten samling viktiga militära händelser och årtal från de senaste 5000 åren.

Men just nu fokuserar jag på konsthistorien, har börjat på allvar om barocken nu. Det är ganska intressant, men än så länge är det nästan bara fakta. Jag vill ju hellre vara lite mer analyserande i mina texter, men jag ska se till att det kommer in i det arbetet också :P

For the life I do live
You had angels in your hair
Did you hear them singin´ in ya?

All the things I do see
All the things that could have been
I´ve been everything I wanna be
So no tears, no tears for me

(No tears - James Blunt)

Inte så långt kvar, snart sommarlov. Härda ut det sista! : )

Still Green Day

Publicerad 2011-05-01 09:37:04 i Allmänt,

Nej, Simple plan är inte lika bra som Green Day, känns lite jobbigt att säga det här. Green Day är mer solida, mer varierat också. Det gör att än så länge har inget band låtit bättre i mina öron. Det finns iofs en rad väldigt bra band, men Green Day är fortfarande det bästa :)

Ett av dessa band är Oasis, det är riktigt synd att de inte spelar längre. De har väldigt många bra låtar, den bästa är nog Stop Crying Your Heart Out. Lugn, fin och med bra text, a song for a rainy day =)

Gårdagskvällen räddades av att jag hitttade nya avsnitt av Waking The Dead (på svenska Mördare Okänd), en jättebra serie från Storbritannien om ett cold case- team som löser gamla bord. Synd bara att det tar så lång tid mellan varje avsnitt, får vänta en vecka mellan varje... Men det är inget att klaga över, inte så ofta man hittar sina favoritserier på nätet ^^ Btw någon som vet när det eventuellt kommer nya Morden I Midsomer? Man får väl ge den nya DCI en chans också...

Ser tyvärr ut att bli kallare väder ett tag nu, det kunde inte vara för evigt :( Men då får man väl sitta inne vid datorn, spela innebandy eller läsa istället. Eller gå ut men ta på sig lite mer kläder... Det går ju också :)

Cause all of the stars are fading away
Just try not to worry, you´ll see them someday
Take what you need and be on your way
And stop crying your heart out

(Stop Crying Your Heart Out - Oasis)
Jag har en stark känsla av att jag visat den här refrängen här innan, men den är värd att upprepas!

Ha en fortsatt bra 1 maj!

Om

Min profilbild

Axel Christoffersson

Samhällsengagerad person som gärna tar en tur ut i naturen när tid och lust finns. Bloggen är min egen hörna i cyberrymden där jag skriver om det mesta som faller mig in - alltifrån personliga upplevelser till tankar i gränslandet mellan ekonomi, politik och filosofi.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela