Ensam, eller nåt...

Publicerad 2011-04-30 22:26:24 i Allmänt,

Inte just nu då för min syster står i köket och pular med nåt, men det gör det inte bättre ;) Nej då jag lider inte, men idag var faktiskt första gången på länge som jag faktiskt kände mig riktigt ensam. Jag var ute och  fiskade vid halv tio, då började de skjuta raketer i Hökerum OCH Timmele samtidigt. Man kunde verklligen känna hur massa människor hade roligt och umgicks med varandra, och där satt jag mitt på sjön med två gäss som enda sällskap ;) Aja så deppigt var det inte, solnedgången var underbar och lugnet var jättehärligt, jag behöver sådana stunder ibland. Det blev ingen fisk, men det var nog lika bra det tror jag. Nu har jag ingen aning om vad jag ska göra resten av kvällen, det får framtiden utvisa. Hoppas de flesta har fler kompisar hos sig än jag ;)

Next up grillning

Publicerad 2011-04-30 17:41:10 i Allmänt,

Jodå, vi ska grilla om ett tag, ska bli trevligt. Några vänner till våran familj är här och de ska äta middag med oss. Det är iofs de som bjuder... :) Händer det nåt hos er andra en Valborg som denna?

Jag har just tjänat 200 kronor på att tvätta två bilar, det var absolut värt besväret. Eller det var inte mycket till besvär, men det fanns massa tjära-fläckar på bilarna och de går inte bort med vanligt biltvättmedel. Annars blev de fina, stor skillnad faktiskt =)

Så det blir alltså så här min kväll kommer spenderas, det ska nog bli kul tror jag. Middag med mra människor brukar vara härligt, det är ju sällskapet som avgör om maten blir god eller inte (oftast). Eller man kan ju äta god mat själv men ni förstår nog.

Det blir ett klottrigt och uppdelat inlägg det här... Hur som helst så har jag nu börjat tagga inför skolfotbollen då vi i gula ska möta röd och orangea för att avgöra vilket hus som är bäst i fotboll. Orangea har absolut bäst lag, men de saknar van målvakt så det är nog våran chans tror jag. Hoppas många ska vara med, det blir ju bättre och härligare lagkänsla ju fler som är med :) Hoppas så klart vi har en liten chans att vinna, det skulle vara kul att för en gångs skull klå B i en idrottstävling!
Alltså har jag börjat trimma mina målvaktskvaliteter med Erik och Petter. Tycker det går bra med tanke på att jag inte spelat sedan förra sommaren, med det sitter lite i märgen tror jag. Måste vänja mig vid elvamanna-mål först bara så jag får in avståndsbedömning med mera.

Nog om sport, inte ens jag tycker ju det är kul... Snart ska jag börja på allvar med konsthistorieinlämningen, den ska vara inne den 20: e maj och det är ju ett ganska stort arbete att göra. Men jag ska vara lite rebellisk och korta ned det ordentligt ;) Nej men jag ska i alla fall inte skriva så mycket om varje epok, istället ska jag skriva mer om gotiken (som vi inte läst om i skolan) och renässansen. Speciellt övergången mellan de båda epokerna ska jag rikta in mig på och försöka svara på frågeställningar som:

Var det så stor skillnad på konst och samhälle mellan de båda epokerna som eftervärlden fått oss att tro?

Var medeltiden en så mörk tid som det har låtit de senaste åren, och i så fall vad är skillnaden i historieskrivningen?

Det är två exempel, inte säkert att jag kommer använda just dessa frågor men liknade i alla fall :)

Glad valborg på er alla nu, och ha en trevlig kväll!


På bra humör alltså.

Publicerad 2011-04-28 21:12:11 i Allmänt,

Bilden visar då mig själv, när jag hoppar lite i takt till musiken i mitt rum...! xD Men så är det, man får leva ut glädjen i rörelser ibland. Låten i fråga heter något så brutalt som Han 'Em High, performed by a group called Dropkick Murphys. De är jättebra tycker jag, bra blandning av olika musikstilar i deras musik :)Men jag har faktiskt skäl för att vara glad idag. Idag på idrotten visade mitt högra knä att det höll för trycket, så skönt att få reda på det. Eftersom den enda träning jag får på sommaren är löpning och cykling så vill jag gärna att mina knän och ben lyder mig, annars tappar jag formen fullständigt. Och det vill man ju inte... Bestämde mig för att satsa på 7- kilometrsrundan, det gick bättre än jag trodde det skulle göra. En tid på 30 minuter ger ungefär 4 minuter och 20 sekunder per kilometer, vilket jag tycker är bra.

Imorn får jag dock inte springa på idrotten... :( Läraren har bestämt att man måste springa OCH gå stavgång under de två lektioner vi har i "egenmotion". Jag skulle vilja springa imorn också.

Våran hund Bella har alltid varit speciell, men nu tror jag att att hon är HELT knäpp. Förra året bar hon omkring med potatisar när hon var skendräktig, hon låtsades väl att det var hennes ungar. Men nu har det gått ett steg längre. Vi kom just på henne med att ligga i sin korg och KNAPRA PÅ RÅA POTATISAR! XD Det ska inte hundar göra eller?? Hahaha men hon är så gullig i alla fall, tycker väääldigt mycket om den hunden :):) Det kommer bli tomt när hon en gång dör, men hon är trots allt 11 år så jag hoppas på att vi får ha kvar henne ett tag till. Och så den andra hunden som sover med huvudet i matskålen... (Labrador, *hungrig*)

Imorn är det fredag, ska bli skönt med helg. Och så är det valborg, funderar över vad man kan göra då... Det får vi se!

Ha det härligt! :DVädret fortfarande!

Publicerad 2011-04-27 18:37:26 i Allmänt,

Jag kommer nog aldrig sluta prisa vädret om det fortsätter så här, det är ju helt otroligt! Ytterliggare en kväll då man kan sitta ute i T- shirt, även om det inte är fullt så varmt som det var i helgen. Väldigt skönt i alla fall =)

Jag ska erkänna en sak. Jag har haft tur. Min hjärna lyder mig till punkt och pricka nu, det mesta går min väg. De flesta betyg jag fått framför näsan de senaste veckorna har varit skrivna med tre tecken ;)

Men tyvärr är inte allt på topp, när man inte har så mycket egna problem att fundera på tänker man så klart på andra... Men jag tackar nog i alla fall inte nej till det, det är kul att fundera på samhällsfrågor av olika slag, speciellt miljö- och klimatproblemen. Jag är allvarligt oroad över åt vilket håll människan är på väg, med stigande koldioxidutsläpp samt den stigande halten av andra växthusgaser i atmosfären. Dessutom men man inte precis i vilken grad koldioxiden är bidragande i processen, vilket gör problematiken än värre.
Det är nämligen så att det inte räcker att minska på 50 % av det sammanlagda utsläppen, vi måste minska på hela spektrat.
Sedan kommer konsekvenserna efter växthuseffekten. Smältande isar på Grönland, Arktis och Antarktis kommer orsaka en höjning av havsytan med ungefär 6 meter om bara östra delen av Antarktis smälter. Stora kuststäder som New York och Shanghai kommer hamna under vatten, med stora skaror av så kallade klimatflyktingar som följd. Bara från området där Bangladesh ligger idag (södra Asien) kan 150 miljoner människor komma att behöva ett nytt hem.

Alltså tycker jag att vi måste ta itu med dessa problem redan nu, medan vi har chans att rädda det mesta. Det är därför jag hellre cyklar en mil till stan än frågar om skjuts, varje liten insats kommer behövas och jag önskar fler tänkte som jag.

Så med ett glas påskmust i handen, skål för klimatet!

En stunds fiske

Publicerad 2011-04-25 19:13:03 i Allmänt,

Fick i morse (som jag redan skrivit) lust till en fisketur. Och vad kan vara bättre än att göra den med sina vänner? Alltså gick jag över tilll E o P för att fråga dem om de ville med. Det ville de och vi gick hem till oss och jag tog med lite påskmust och hämtade mitt spö. Vi var ute i någon timme för att sedan komma hem och möta en lapp på verandan. "Finns glass i frysen" stod det xD Den var god, jag och Erik fick med hallonsmak (tror jag) och Petter fick med choklad :) Sedan kollade vi på en 2 minuter lång jättekass film jag spelat in med mig själv i huvudrollenXD Hahaha den är såå fail, den är inte allvarlig iaf kan jag säga till mitt försvar.

Nu är det nog snart kvällsmat och sedan sitter jag säkert lite vid datorn. Läggdags vid tio, upp igen vid 6 och sedan...... Ja alla vet.

MEN det finns en rolig grej med imorn :O Ska cykla in till Ulricehamn efter skolan för att försöka få ett sommarvikariat på UT, har absolut inga förväntningar, men det skulle vara riktigt roligt att jobba på tidningen i sommar tror jag :)

Waitin´ on a sunny day

Publicerad 2011-04-25 13:27:13 i Allmänt,

It´s raining but there ain´t a cloud in the sky
Must have been a tear from your eye
Everything´ll be okay
Funny, thought I felt a sweet summer breeze
Must have been you sighin' so deep
Don´t worry we´re gonna find a way

I´m waitin', waitin' on a sunny day
Gonna chase the clouds away
Waitin' on a sunny day

(Waitin' On A Sunny Day, Bruce Springsteen)

Good Morning Aspanäs!

Publicerad 2011-04-25 08:46:53 i Allmänt,

Bara för att det är ungefär där jag bor, mitt ute i skogen:D En bra morgon är det i alla fall, jag sitter ute på verandann och njuter av solen, värmen och den blå himlen. I gräset sitter daggan fortfarande kvar, gräsmattan får ett skimmer över sig med en silvrig nyans som jag tycker är jättevackert.

Nu har jag börjat tänka lite på skolan igen - tycker det ska bli både kul och, ja inte lika kul... Det roliga är att få träffa alla kompisar igen, det ska bli härligt. Man träffar ju trots allt inte så många under loven, vet inte riktigt varför :S Den tråkiga bliten är ju det här med skolan i allmänhet (skoltrött) och nationella proven i synnerhet. Jag är lite orolig över hur det ska gå med tyskan, även om jag de senaste veckorna kännt att självförtoendet gått upp något med någorlunda positiva reultat på hör- och skrivövningar. Så jag hoppas att det kanske kan gå bra iaf :)

När man nu sitter här och tittar ut öven gården ser man att våren är på väg :) Lönnen har börjat blomma, körsbärsträden slår snart ut och björkarna har börjat bli ljusgröna. Humlorna surrar så härligt i luften. Jag älskar humlor, de är så ludna och tjocka xD Och så verkar de tillämpa samma livsfilosofi som jag, de bara glider runt och tar dagen som den kommer. Humlorna verkar heller inte bry sig om vad som händer runt omkring när de ska hitta en blomma att suga näktar från, de tar det så lugnt! Om man skulle vilja bli något djur så skulle det nog bli en humla tror jag ;)
Förutomhumlor finns ju också fåglarna, de kvittrar så vackert när man kommer ut på mornarna. Jag har ingen aning om vilket läte som hör till vilken fågel, men det behövs ju inte för de sjunger inte vackrare för det :)

Idag blir det (vädret till trots) ingen springtur för mig. Igår kände jag en liten, underlig känsla i baksidan av låret, så  benen ska få vila i några dagar. Tror jag kan ha överbelastat dem lite med 2,6 mil på tre dagar, med tanke på att jag knappt sprungit någonting de föregående två veckorna. Appropå springning, på torsdag börjar ju uteidrotten i skolan med egen-motion. Och då är frågan, rullskidor eller joggingskor?? 
 
I söder liggen Mogden klar och blank, fiskarna bara väntar på att bli fångade xD Jag har tänkt att jag ska gå ut och fiska idag, det blev inte av igår som jag ville. Inte för att jag vill ha någon fisk, okej abborre kan vara gott men av någon anledning gillar jag inte gäddaså mycket. De roligaste med fisket är tiden mella det att man fått en fisk på kroken och att den är uppe i båten, att kämpa mot en stor gädda är något som skulle skrivas upp på listan "100 saker du bör upplevt innan du dör". Följdaktligen har jag börjat släppa tillbaka det mesta av fisken som jag fångar, om det går. Annars är det bara att förkorta lidandet så mycket som möjligt och sticka kniven i hjärnan på dem ;) Ja, eller tummen i munnen, pekfingret ovanför nacken och knäcka till... x) Det där lät brutalt...

Hur som helst, ha en väldigt bra dag! Och njut nu av den sista lovdagen för den här gången! :)

Igår - så var det

Publicerad 2011-04-24 16:25:04 i Allmänt,

Kom på att jag inte skrivit ett om hur det var igår, men det blir inget långt inlägg för även om jag sitter bredvid ett öppet fönster så vill jag ändå vara MER ute :)
Igår åt hela familjen lunch hos moster och hennes sambo samt kusinen (som är mosters dotter som alla vet). Detta har jag redan berättat, just det ja.. Aja iaf så ver det jättegod mat och gott bröd med mera. Sedan blev det kladdkaka till efterrätt, mumsigt mumsigt! På det följde påskäggsletning, alla hittade sina och blev nöjda, även om jag bara blev 3: a av fyra deltagare att hitta mitt ägg x) Fast jag gick ju så klart inte in för det så heller, som de andra barnen. Haha Moa och Andrea (min kusin) sprang iväg i ilfart för att hitta sina ägg!
Sedan gav jag mitt ägg till min syster, kände inte att jag var (eller kommer bli, för den delen) sugen på godis, har faktiskt nästan lagt ner godisätandet :O Men helt har jag inte övergett det, hon fick det på villkoret att jag skulle få plocka ur Rollo-kolorna när jag vill ;D

Sedan när vi kom hem hade klockan blivit förvånandsvärt mycket, kvart över sju eller nåt liknande. Jag satte mig lite på uteplatsen för att sedan gå in och sätta igång datorn. Sedan hände inte så mycket mer, vid 23.00 ungefär gick jag och lade mig.

Idag vaknade jag sent, 08.00. Okej det är inte såå sent, men för mig (som brukar vakna vid  7 ungefär) är det det. Det var en fin morgon och efter frukosten, som så klart åts ute, drog jag på mig de tunnaste kläderna jag kunde hitta för att ta en löprunda. Erfarenheten från igår visade att man INTE ska springa i tjock träningsoverall...... Blev faktiskt riktigt nöjd med tiden, 45 minuter för att springa en mil var bättre än jag trodde :)

Till lunch grillade vi korv nere vid sjön och sedan lade jag mig och solade på uteplatsen, så underbart väder! Nu blev det långt i alla fall, det här inlägget... :S Nej nu ska jag allt gå ut, kanske hoppa lite studsmatta, vem vet ;)

:)

Publicerad 2011-04-23 19:53:56 i Allmänt,

Glad påsk på er förresten! :D Lite sent nu iofs, men bättre sent än aldrig! xD

Musiken som spelas från mitt rum

Publicerad 2011-04-23 10:13:33 i Allmänt,


Jodå det spelas en hel del musik från mitt rum, framför allt på sommaren då man kan öppna fönstret och sitta ute och lyssna medan datorn står inne. Visst, man kan ju ta ut datorn också men då får man så kasst ljud (laptop-högtalare vet ni;) ) Så jag föredrar att låta ljudet strömma ut genom öppningen i väggen istället :)

Vilken musik jag lyssnar på vet ni ju ungefär redan, lägger ändå upp en blid på min spotifylista. Okej det finns en del mer jag lyssnar på i listan "Some kind of summer" men mestadels lyssnar jag på den här ;)

Påskafton

Publicerad 2011-04-23 10:06:34 i Allmänt,

Ännu en fin dag! Idag är det ju påskafton, vilket väl ska firas på något sätt. Vi ska till moster och äta en liten påsklunch, sednan ska vi förmodligen få påskägg också. Jag ville ha frukt i mitt, men när jag sade det hade mamma redan gjort i ordning det så det få bli godis i alla fall. Om jag inte alls är sugen finns det ju bröder och systrar som gärna vill ha ;)

Förutom påskaktiviteterna kommer nog dagen bli som vanligt, jag hoppas på att komma ut och springa idag igen och så ska jag nog sitta ute på uteplatsen och lyssna på musik tror jag. Det är jätteskönt när det är så härligt väder som det är, visserligen skulle jag behöva jobba lite med skolarbete men man vet ju aldrig hur länge det här vädret håller i sig. Dessutom lever man ju bara en gång (tror jag i alla fall). 

Everytime I see your face
Everytime you look my way
It´s like it all falls into place
And everything feels right

Ever since you walked away
You left my life in disarray
All I want is one more day
All I need, one more day with you

(Everytime, Simple Plan)
A fine evening

Publicerad 2011-04-22 20:00:36 i Allmänt,

Det är underbart, april och man sitter ändå ute i t-shirt klockan 20.00 och ttitar på solnedgången:) Dagen har också varit mycket härlig, god mat och så en välbehövlig och skön springtur på ca 10 kilometer. Och så måste jag säga att jag tycker synd om alla som har stationära datorer som inte kan göra så här...

Här är den i alla fall, solnedgången!

Hum hum från Säbygården;)

Publicerad 2011-04-21 15:43:15 i Allmänt,

Då var man hemma igen  efter en session hos E o P, en härlig sådan innefattande muffins, fotboll ute, fotboll i TV:n (rolig faktisk:O), en vinst för KFF (:D 2-1 mot Älvsborg :D), samt massa skratt och roligheter :) Vi lagade god mat till oss själva, köttfärslimpa med ugnsstekta grönsaker. Hemkunskapslärarinnan skulle vara stolt ;) Idag har det också varit ok väder, även om jag tycker solen kunde visa sig lite mer men man ka väl inte få allt...

För det finns inga bättre kamrater,
Och inga tätare led
Vi sjunger:
Hum hum från humlegården det är så det är mellan blad och gräs
Hum hum från humlegården i skuggan under ett träd

Lars Winnerbäck, härlig sångare med fin röst och mycket känsla :)

Idag..?

Publicerad 2011-04-20 09:10:22 i Allmänt,

Hur ska man spendera denna dag då? Jag vet inte, det finns ju faktiskt alternativ, men jag tror jag ska försöka vara med Erik och Petter lite, det var ett tag sedan (eller jadet var väl knappt en vecka sedan men det ser vi som mycket). Så ska jag ju äta kinamat med farmor och farfar också, ska bli trevligt :) Synd bara att det ska regna på förmiddagen, annars hade jag kunnat cykla in till Uliricehamn. Det är skönare att cykla, man får bra motion och framför allt gynnar man miljön. Nu skulle ju de andra åka bil i alla fall, men jag vill ju dra mitt strå till stacken. Det här med klmatfrågan och miljön känns inte alls bra, jag är allvarligt oroad av det.

Härlig dag :)

Publicerad 2011-04-19 19:55:51 i Allmänt,

Idag vaknade jag av att.. hm vet inte men vaknade iaf x) Vid 12.30 cyklade jag i alla fall in till Ulricehamn för att möta en god vän som jag inte träffar så ofta:) Vi åt lunch, fikade och mest gick omkring och pratade, haha det är förbaskat svårt att hitta något vettigt att göra! Men det är väldigt lätt att prata med Sara (som hon heter) så det gjorde inte så mycket, det blev kul i alla fall :)

När man sedan kom hem vid 18.30 blev man väldigt glad när mamma också köpt hem kräm, det är visserligen sött som godis men antar att det är därför det är så gott... :P Vädret har varit underbart hela dagen vilket alla redan vet, men det tåls att upprepas. Jag njuter verkligen i solen och värmen, och det blir ju inte sämre med goda vänner :)

Sommar

Publicerad 2011-04-18 11:48:49 i Allmänt,

Och med den kommer ju såklart musiken! Jag har just gjort en spotifylista med låtar som jag brukar lyssna på på sommaren, här kommer ett smakprov med de tio främsta:

1. Soul Sister (Train)
2. Hum Hum Från Humlegården (Lars Winnerbäck) (även om den inte finns på Spotify)
3. Save Tonight (Eagle-Eye Cherry)
4. Cheek To Cheek (Sahara Hotnights)
5. We´re From Barcelona (I´m From Barcelona)
6. This Is The Life (Amy MacDonald)
7.Fireflies (Owl City)
8. No Surrender (Bruce Springsteen)
9. Hot ´n Cold (Katy Perry)
10. Flickan I En Cole Porter-song (Gyllene Tider)

Så nu försvinner lite av hard-corepunken, men det blir säkert en del Green Day i alla fall ;D Vilken musik man än lyssnar på, älska vädret!!!

Ute :D

Publicerad 2011-04-17 19:07:14 i Allmänt,

Det finns inte mycket som är bättre än att sitta ute på en solig uteplats och titta på solnedgången (okej inte riktigt solnedgång då men iaf). Allt blir grönare och grönare, jag känner riktigt hur sommaren närmar sig :) Längtar tills lönnarna går i blom, de har så härliga blommor och så drar de till sig humlor som är så mulliga och gulliga. Humlan är nog min favoritinekt^^ Det är så härligt väder, kanske skulle ta en kvällspromenad ikväll när vädret är som det är, får se. Synd bara att det båser så mycket, annars hade det varit helt perfekt.

Jag har faktiskt sovit två timmar på eftermiddagen idag, det var inte meningen men jag har några ganska bra ursäkter till det inträffade;) Hade ju trots allt varit vaken i 33 timmar innan så jag tycker jag var värd två timmars sömn. Nu är jag i alla fall jättepigg igen, så jag ska nog inte behöva lägga mig tidigare än vanligt ändå :)

In the night there´s a fire in my eyes
And this paradise has become a place where we´ve come to cry
When I open your letter the words make it better
It takes it all away
It keeps me holding on!

(Holding On, Simple Plan)

2 timmar kvar...

Publicerad 2011-04-17 03:30:53 i Allmänt,

...och jag känner mig inte ett dugg trött! Jag kommer nog inte somna alls den här natten/morgonen, men det är nog lika bra. Jag vill ju inte vända på dygnet. Nu har vi gått morgon/kvällspromenaden, så nu är det bara resten av natten kvar!

Hos Max :D

Publicerad 2011-04-17 01:38:20 i Allmänt,

Då var man hos Max, några timmar till ska det väl bli :P En promenad vid tre och sedan vara vaken till klockan 6, spela dator, lyssna på musik, prata och bara vara, jag tror jag klarar det:) Som sällskap har jag förrutom kompisarna massa juice och vindruvor, det är livet det!

Ha en fortsatt god kväll!

LOV!!!

Publicerad 2011-04-15 17:58:44 i Allmänt,

Nu så - det här är efterlängtat! Äntligen är veckan slut och jag blickar ut mot en dito utan skola:) Idag efter skolan följde jag med mamma till stan och hjälpte henne mad att lasta lite madrasser och liknande från hennes jobb, sedan handlade vi lite och åkte hem. Jag känner mig ganska trött och med tanke på vad som är i görningen imorn så blir nog inte kvällen alltför sen... Vi skall nämligen dygna hos Max på lördag, tänker mig att jag "bara" ska behöva vara vaken till 07.00 eller nåt ;) Det ska bli väldigt kul, tar med datorn som underhållningsinstument och så kanske det blir lite LAN också, det får vi se. Hoppas jag kan koppla deras trådlösa nätverk till min dator bara, utan internet blir det inte lika kul även om det finns en hel del att göra utan nätet också. Tänker ta med 2 liter juice, vindruvor och mörk choklad. Jag älskar mörk choklad, alldeles lagom sött och en härlig, något bitter men ändå välbalansead eftersmak.

Tyvärr är det inte bara fritid på lovet, en liten del skolarbete måste också göras. Framför allt konsthistorieinlämningen blir jobbig, men den är nog också ganska rolig så jag ska nog klara det. Jag tänker fördjupa mig i skiftet mellan gotik och renässans om jag får tid, och det lär jag nog få med tanske på att jag tänker ta det (och har tagit det) lugnt med skoluppgifter. Det har visat sig gå bra i alla fall, MVG på musikprovet, gick bra på NO- provet och hemkunskapen tog betydligt kortare tid än jag förväntat mig. Dessutom tror jag inte resutatet blev så pjåkigt, hoppas faktiskt kunna behålla mitt betyg från förra terminen i HK. För övrigt har jag börjat läsa lite smått på B-kursen i matte, det är betydligt roligare än det jag gjort hittills. NO-n går också bra, kärnfysik har trots allt varit mitt paradnummer och nu läser jag i gymnasieboken där också :)

Men nog om skolan, det är ju trots allt lov!
Ikväll ska det ätas revbenspjäll, tyvärr inte från vildsvin men det går bra iaf. Y´Tyvärr känner jag mig just nu inte alls hungrig, men det hinner kanske bli bättre tills kvällmaten skall avnjutas.

Då återstår bara att önska alla ett riktigt bra och rofyllt lov, för det tror jag vi behöver efter de två tunga veckor som just passerat!

Festkommitén...

Publicerad 2011-04-12 17:57:45 i Allmänt,

... ska jag vara en del av inför våran avslutningsfest. Det ska bli ganska kul, jag gillar ju att vara med och organisera saker och ting (inte diskon dock). Än så länge vet jag inte riktigt vad vi ska göra där men jag antar att det är allt från att köpa in mat till bordsplacering och göra "årets", kanske. Hoppas det i alla fall :) Så var det säkert bara jag som ville vara med på det där med hur skolan skulle förändras och det där med politikerna, så det fick jag nog också göra, får se hur det blir.

Musikprovet avklarades idag förhållandevis smärtfritt, jag trodde det skulle bli värre. Men jag hade faktiskt lärt mig det mesta under lektionstid, känslan jag hade igår kväll var sann ;) Tror jag ligger någonstans mellan VG och MVG, om det blir MVG kanske jag ska satsa lite mer på musiken resten av terminen så kanske man kan höja sig. Fick också veta att jag hade haft full pott på effektprovet, dessutom hade jag MVG på nationella i fysik så nu tror jag att jag har det betyget som slutbetyg i ämnet :) (Det var också egentligen mitt enda mål med terminen så jag är nöjd).

Eftersom det gick sisådär på hörförståelsen i engelska i fredags så hoppas jag på lite revansch imorgon. Då är det nämligen uppsatsen som gäller. Det har varit min starka del i engelskan (grammatik osv) så jah hoppas på ett bra resultat. Sedan är det också tyska och matte kvar av de nationella proven, matten är jag inte så orolig för men jag känner att jag inte riktigt vet var jag står i tyskan, det får vi se. Det har ju inte gått dåligt på de övningar vi gjort men i alla fall...

På det mer allmänna planet kan ju nämnas att jag LÄNGTAR till lovet. Det ska bli sååå sköönt att få lite avbrott i allt det där med prov och inlämningar för ett litet tag, även om jag måste göra konsthistorieinlämningen som jag ligger lite efter med... Men i alla fall!

Lycka till nu alla på de prov som återstår innan lovet!

!!!

Publicerad 2011-04-11 20:09:06 i Allmänt,

Och om du någonsin skulle känna dig ledsen och nere, oroa dig inte. Lyssna på Get In Line, We´re From Barcelona och Come On, alla med gruppen I´m From Barcelona, då blir du snart glad igen. Det är riktigt härlig musik! =D

Vilket väder!

Publicerad 2011-04-11 19:45:33 i Allmänt,

Det är inte allt för ofta man är så här bortskämd med bra väder, synd att det inte ska hålla i sig så länge... Men jag ska inte klaga :) Idag har jag i alla fall cyklat till och hem från skolan, det går faktiskt fortare att cykla hem än att åka buss och sedan gå den kilometer som krävs för att komma hem. Dessutom får man massa bra motion, kan njuta av vädret och fartvinden :)

När jag kom hem var farmor och farfar här med fika, det är alltid välkommet! Massor av goda frallor och äpplemunkar  på slutet, till dricka fick vi äpplejuice :P

Efter en halvtimme vid datorn och musikprovet imorn kom jag fram till att det är bättre att använda tiden till att vara ute. Följaktligen gick jag ut för att ta en promenad, men plötsligt kände jag att mina ben ville springa lite :O Konstigt egentligen med tanke på att jag redan cyklat 1,6 mil under dagen, men man lyder sina ben ;) Så jag började springa och visst blev jag trött, men 5,5 eller 6 kilometer blev det i alla fall. Det var skönt att fåen ordentlig genomkörare, har tränat lite för lite de senaste veckorna så det här var bra för mig =)

Come on, come on, you gotta take it easy now!
Come on, come on
Come on and do the city light!

(Come On, I´m From Barcelona)

Vår=cykeln!

Publicerad 2011-04-09 21:42:17 i Allmänt,

Jupå, nu har cykeln äntligen kommit ut från förrådet :D Man käänner sig fri med den, det går såå mycket fortare att ta sig från punkt A till punkt B på cykel jämfört med att gå! Love it :) Dessutom fungerade den bättre än jag trott, jag trodde den skulle behöva en ganska grundlig genomgång men det var bara däcken som behövde pumpas och bromsvajrarna som skulle dras år lite :) Annars var den fit for fight, så nu blir det väl till attt cykla lite till skolan och så vidare, det är så härligt att starta dagen med en liten cykeltur :)

Idag har jag varit med Erik och Petter nästan hela dagen, mycket fotbollsspelande då :) Det är kul, gillar att spela fotboll när det bara är på kul, dessutom var dt jättelänge sedan jag spelade senast. Jag börjar tagga ordentligt inför klassfotbollen i slutet av nian, antar att det kommer bli jag som får stå i mål då. Vi ska slå röda och framför allt orangea, de tror de kommer vinna så vi får ge dem en riktigt omgång ;) Språkfotbollen måste tyskan vinna i år också, kan inte låta spanskan göra det igen :P

Men bara man har kul så blir det bra i alla fall, och kul lär det bli :D

Maaat

Publicerad 2011-04-08 22:24:39 i Allmänt,

Då är frågan, äter jag för att leva eller lever jag för att äta?? En av mina stora frågor... :P Haha i alla fall har vi (jag och min familj) avnjutit en jättegod middag hos farmor och farfar, färsk, ugnstekt lax med potatis och semlor till efterrätt, det var mumma det!

För övrigt hade vi nationella prov i engelska idag, kände att det kunde gått bbättre, men det kunde så klart gått sämre också. Hörförståelsen var den svåraste, läsmomentet gick jättebra :) Skolan lunkar på i ovanligt hög takt mot vad den brukar ha, måste ta itu med en hemkunskapsinlämning som hänger över mig... Den ska vi inne tills på måndag, men då ska vi också göra våran egenplanerade måltid (appropå mat ;) )på den lektionen och det ska bli kul :)

To be hurt, to feel lost
To be left out in dark
To be kicked, when your down
To feel like you´ve been pushed around
To be on the edge of breaking down
And no one´s there to save you
No you don´t know what it´s like
Welcome to my life

(Welcome To My Life, Simple Plan)

Ha en riktigt bra helg nu, och ta vara på dagarna! :)

Måste man ha rubrik?!

Publicerad 2011-04-06 22:18:59 i Allmänt,

Whoohoo!
No we´re not gonna waste another moment in this town
Whoohoo!
No we won´t come back the world is calling out
Whoohoo!
Leave the past in the past gonna find the future
Misery loves company, well so long
You´ll miss me when I´m gone
You gonna miss me when I´m gone

(When I´m Gone, Simple Plan)

Bara resten kvar då...

Publicerad 2011-04-06 19:55:12 i Allmänt,

Nu äntligen har jag kommit igång med konsthistorien på allvar, det var på tiden! Har gått och dragit mig inför allt detta skolarbete som ändå måste göras förr eller senare. Har iofs massa kvar att göra, men det är i alla fall en start! xD Hemkunskap och musik är väl det som är mest akut egentligen, men konsthistorien är åtminstone lite rolig så jag kände att det kanske är bäst att komma igång med något (även om det inte är det mest brådskande) istället för att inte komma igång med någonting alls. Nu har jag gjort klart renässansen tror jag, imorn blir det förmodligen mest hemkunskap men det kanske hinns med lite barock historia också ;)

Som ni förstår kommer studiedagen imorn bli vad det låter som för mig, en studiedag... Vill egentligen inte kännas vid tanken, men ibland måste man se sanningen i vitögat och ta tag i saker och ting. Det ska bli såå skönt med sommarlov!

I´m walking down the line, that divides me somewhere in my mind
On the border line, of the edge and where I walk alone
Read between the lines of what´s fucked up and everything´s alright
Check my vital signes and know I´m still alive and I walk alone


My shadow´s the only one who walks besides me
My shallow heart´s the only one that´s beating
Sometimes I wish someone out there will find me
´Till then I walk alone

(Boulevard Of Broken Dreams, Green Day)

Utvecklingssamtal

Publicerad 2011-04-05 19:47:54 i Allmänt,

Jodå, idag har jag/vi haft det sista utvecklingssamtalet som Ätradalselever. Vi satt hemma hos E o P och diskuterade hur tiden på skolan varit, vad som kan göras bättre och så vidare. Innan vi började hade jag, Andreas, Petter och Erik bakat tigerkaka, som blev mycket uppskattade av alla närvarande :)

Nu har jag läst igenom språkhistorie-häftet en gång, tror det ska räcka. Det kändes som om jag kunde det mesta, så ska man ju ha lite fritid i allt pluggande också (tar varje tillfälle till att  göra roliga/avslappnande saker, vill ju inte plugga ihäl mig innan gymnasiet...). Annars finns det som sagt massor att plugga på...

Nu ser jag förhoppningsvis fram emot en sak, jag kanske ska på Dropkick Murphys-koncert den 17 eller 19 April. Det är inte säkert, man om inte någon förälder kan följa med hoppas jag att jag kan åka ensam :P En väldigt härlig blandning av punk-rock och irländsk folkmusik, det skulle vara väldigt kul att se dem live!

Plugga, men vill läsa...

Publicerad 2011-04-04 20:24:18 i Allmänt,

Har ägnat en del av eftermiddagen åt att börja med konsthistorieinlämningen, det var på tiden för den kommer bli stor. Jag vill inte plugga (som vanligt...) men nu har jag inget val med tanke på hur mycket vi har i skolan att göra. Jag vill helst gå direkt till gymnasiet (om jag får ett sommarlov emellan), då blir det visserligen mer att plugga på men roligare ämnen och förmodligen mer personer som är intresserade av ungefär samma saker som jag :) Ser alltså fram emot gymnasiet väldigt mycket!

Så till läs-delen i rubriken. Har fått låna andra delen i en serie av E o L, den ska jag försöka läsa. Sedan finns ju min bok om Gustav Vasa som leget lite för länge, den ska jag också sätta mig in i. Jag gillar det sättet Lars-Olov Larsson skriver på, det är så fackmannamässigt. Skönt när förafattaren väljer att använda ganska svåra ord som beskriver bra istället för att göra det lättaste tänkbara för sig :)
Just det ja, så har man ju det där bokjobbet att tänka på också... :@ Vad jag blir sur på alla dessa bokjobb! Aja det är väl inget att göra åt, bara härda ut det sista nu :P

We pity your love´s leftovers
We look down on those who can´t stay true
We are safe, but we can´t stop wandering
If this is it then who´s fooling who?

And nothing really scares us no longer
We´ve tried the nastiest words we could find
They say what doesn´t kill you makes you stronger
But should it be about how to survive?

(Visit To Vienna, Sahara Hotnights)

Lycka till med allt pluggande nu!

Tälta i trädgår´n

Publicerad 2011-04-03 17:17:12 i Allmänt,

Igår kväll (och idag) har jag och resten av kompisgänget varit i Blidsberg och sovit i tält hos Julius. Haha vi hade mycket roligt, det var liksom två delar i tältet som två sovrum. Jag, Max och Andreas sov i det ena och Julius, Erik och Petter i det andra. Klockan 12 var vi ute och kastade boll i mörkret, sedan gick vi in i tältet. Där låg vi i våra olika delar av tältet och smidde planer inför kvällen... ;) Hehe iaf hade de i den andra delen i princip somnat vid 02.30, det hade inte vi. Så vi tyckte inte de skulle sova heller, så Max och Andreas gick in i deras del och gorde en razzia (som i Ondskan, fast inte lika ondskefullt). De vaknade... Sedan somnade de igen vid 03.00 och vi runt halv 4. Så inte jättemycketsömn inatt men jag känner mig ändå förvånandsvärt pigg :O

Hear the sound of the falling rain
Coming down like an Harmageddon flame
Every dog´s howling out of key
To a hymn called "faith and misery"
And bleed, the company´s lost the war today

(Holiday, Green Day)

PS. Vädret är lite tråkigt, hade varit kul med lite mer sol och inte bara moln och regn.

Ny header :O

Publicerad 2011-04-02 15:00:46 i Allmänt,

Igår kväll sat jag och hade ingenting att göra vid datorn, så jag tänkte att jag kanske skulle ta och lära mig hur man lade upp en egen header. Eftersom jag har tänkt på det ett tag så var det skönt att få det gjort, även om jag snart ska byta igen eftersom det blev två namn i headern nu... x) Men jag blev i alla fall nöjd med mig själv att jag klarade det  (tog hjälp från en blogg som handlar om bloggdesign, så det gick bra), mmen jag hoppas jag lärde mig det utantill så det kan gå fortare nästa gång. det var ganska mycket krångel med kodning och liknande, men det ska nog gå bra :)

Fredagkväll:)

Publicerad 2011-04-01 20:54:54 i Allmänt,

Då har solen gått ner ännu en gång och jag är intemissnöjd för det, för varje dag som går kommer vi ju en dag närmare sommarlovet och gymnasiet! Iofs det ska bli lite sorgligt att inte gå med dem man gått med i 9C, men samtidigt skönt att få byta och lära känna nya människor och så. Dessutom tror jag att Bäckäng kan vara en bra plats att lära känna nya människor på :)

Förmodligen kommer jag spendera kvällen framför datorn, det är som vanligt inget bra på TV. Å andra sidan kanske det finns program man gillar att se på på internet, får se vad jag hittar. Musik blir det i alla fall, som vanligt. Musik är en av de saker jag inte skulle klara mig utan känns det som, bra musik kan förändra humöret på mig jättefort:)

Tell me what´s wrong with society
When everywhere I look ,I see
Young girls dying to be on TV
They won´t stop ´till they´ve reached their dreams

Diet pills, surgery
Photoshopped pictures in magazines
Telling them how they shoud be
It doesn´t make sense to me

(Crazy, Simple Plan)

1 april... xD

Publicerad 2011-04-01 16:14:23 i Allmänt,

Hahaha idag blev hela 9C1 lurade på engelskan, vi är nog inte så smarta iaf... ;) Emma sa att vi skulle göra en diagnos, och oki det har hänt förr. Första frågan stod det att man skulle skriva ett engelska ord och sedan översätta det till svenska, fine. Vid tredje övningen förstod jag att något var fel, man skulle böja åtta verb, det var bara det att hälften av dem var adjektiv och man skulle böja alla verben som adjektiv...Haha och överst på första sidan stod det med finstilt text att man skulle läsa igenom häftet noggrant innan man började... Va dum man kan va!! xD Men kul var det :D

Idrotten idag var ganska rolig, C1 förlorade med 0,7 poäng men C2 fuskade också så jag anser nog att C1 fortfarande är Unbeaten Champions ;)

Nu ska kvällen spenderas hemma med pappa och lillebror, eftersom mamma och lillasyster är i Ullared och shoppar:P Det ska bli ganska mysigt hoppas jag, tacos blir det i alla fall till mat och det är ju inte helt fel :) Så otroligt skönt med elg, synd bara att man måste jobba en del med skolarbeten. Vi har massor av saker att göra tex hemkunskap, svenska, bild osv...

Men nu ska jag bara ta det lugnt och njuta av ledigheten tillsammans med lite musik ;) Have a nice weekend!

Om

Min profilbild

Axel Christoffersson

Samhällsengagerad person som gärna tar en tur ut i naturen när tid och lust finns. Bloggen är min egen hörna i cyberrymden där jag skriver om det mesta som faller mig in - alltifrån personliga upplevelser till tankar i gränslandet mellan ekonomi, politik och filosofi.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela