Fantomen på Operan

Publicerad 2016-12-12 18:37:26 i Allmänt,

Klockan 07.05 i lördags satte vi oss i bilen och for iväg mot Falköping. Därifrån skulle Moa, mamma, Sara och jag ta tåget mot Stockholm för att se på musikal. Fantomen på Operan har jag alltid uppskattat musiken hos, något som byggt upp ganska stora förväntningar på det här besöket. Efter en god thaibuffé ganska nära Drottninggatan i Stockholm bar en taxi fram oss till Cirkus där föreställningen skulle äga rum.
 
"Tjugo tusen, tjugo tusen bjudet. Får jag tjugofem, tjugofem bjudet. Får jag trettio? Första, andra, tredje, såld för tjugofem tusen till mannen till vänster. Tack så mycket ers Nåd." (Ungefärligt återgivet)
 
Scenen med auktionen där speldosan i form av en apa säljs är det första som möter åhöraren. Mörkt, lite ödesbestämt mynnar scenen ut i den typiska melodin som i all sin styrka och finess sätter sig i huvudet. Därefter passerar de två timmarna och fyrtio minuterna i snabb takt. En mäktig upplevelse måste jag säga med imponerande insatser från både skådespelare och koreografer. Dessutom var sällskapet fint, vilket ytterligare förgyllde dagen.
 
Efter fredagens tenta har jag varit nästan konstant trött. Kroppen har känts kraftlös med några få undantag när den fått någon form av fysisk stimulans. I veckan ska jag försöka ta mig ut och springa ett par gånger, det är något jag märker att jag mår bra av.
 
Som ni märker har jag inget jätteviktigt på hjärtat denna gång. Tröttheten tär på kreativitet och analysförmåga, de kanske viktigaste ingredienserna i de texter jag helst skriver. Visserligen läste jag idag en bra kolumn i BT om många mediers olyckliga anpassning till nationalistiska tankefigurer, ett ämne jag mer än gärna skulle skriva om själv men som nog får vänta ett tag. Intresset för politik går i sig upp och ned också när man lägger tröttheten åt sidan och då ligger dikter och små fiktiva berättelser mig nämre om hjärtat.
 
Apropå dikter skulle det vara intressant att höra hur ni läsare tolkade den dikt jag lade ut i torsdags. Självklart har jag inget facit och meningen är heller inte att skapa något sådant, men det vore spännande att se om mina tankar om den är något så när lika era. Ni får för övrigt gärna kommentera mera i allmänhet om allt möjligt, jag behöver om inte annat bli emotsagd någon gång då och då!
 
Hoppas ni haft en bra december så här långt och att tiden inför jul blir lugn och skön. Det tycker jag man behöver så här års, när mörkret sänker sig redan tidigt på eftermiddagen och kylan tränger på. Ta hand om er!
 
 
 
// AGCH
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Axel Christoffersson

Samhällsengagerad person som gärna tar en tur ut i naturen när tid och lust finns. Bloggen är min egen hörna i cyberrymden där jag skriver om det mesta som faller mig in - alltifrån personliga upplevelser till kommentarer kring ekonomi och politik.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela