Julesjukan gånger två

Publicerad 2015-12-22 16:10:33 i Allmänt,

Sjukdomar hemsöker sällan mig. Oftast är det en lätt snuva eller liknande som i princip går obemärkt förbi, mer brukar det inte bli. Om jag blir sjuk är det dock nästan alltid i samband med ledigheter, ett mönster som fortsätter upprepa sig. I fredags var sista skoldagen för året och två dagar senare kände jag hur febern började krypa fram.
 
Den andra sjukan är mer typisk för julen. Här handlar det om kvalen i samband med julklappsfix, om pressen och förväntningarna. Oftast står jag emot den här typen av krav ganska väl, men det är ju roligt att ge och man vill inte göra någon besviken. Det finns väldigt många människor jag vill visa uppskattning till, men det finns olika sätt att göra det. Prylhetsen kring jul har förstås mer än en sida, men personligen hade jag hellre bjudit på fika än köpa ännu en sak till en person som nästan har allt redan. Man kan ge bort e fika i julklapp, visst, men det är ändå inte riktigt samma sak (så vida man inte vet att personen hemskt gärna vill ha en fika som julklapp förstås). Det är alltid lika skönt när denna del av julen är slut och alla förväntningar försvinner.
 
De få klappar jag ändå inhandlat är jag trots allt ganska nöjd med, även om jag inte känner mig helt redo att ge bort dem. Det är nämligen något som saknas, en liten detalj som måste fixas. För mig handlar det delvis om att lägga en extra tanke till klappen, ett extra sätt att visa att man bryr sig trots det kanske lite futtiga som finns i paketet. Dessutom är det väldigt roligt att skriva. Det är förstås rimmet jag pratar om, de korta rader som förhoppningsvis knyter ihop julklappssäcken. Klar är jag med det viktigaste rimmet, det till Sara. De andra kommer födas under kvällen och morgondagen, en syssla jag ser fram emot!
 
Att det bara är två dagar kvar till dopparedagen känns osannolikt, inte minst om man skulle råka sticka näsan utanför dörren. Mot en slår en fuktig och för årstiden mycket varm luft som påminner mer om en surmulen septemberdag än den 22 december. I brist på snö och annat som skulle kunna bidra med någon slags julstämning får man tända ljus och ställa tomtar lite överallt. Själv har jag två stycken på rummet nu, ett antal som jag tycker är alldeles lagom för mitt lilla "krypin".
 
Nu tänker jag lägga mig i sängen och vila ett tag, det behöver min trötta kropp. Förhoppningsvis är det bättre med sjukan i övermorgon så att alla dofter och smaker från julbordet kan njutas fullt ut. Hoppas ni mår bättre än jag och att julstökeet inte tar kål på er, ha det så bra!
 
 
 
// AGCH
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Axel Christoffersson

Samhällsengagerad person som gärna tar en tur ut i naturen när tid och lust finns. Bloggen är min egen hörna i cyberrymden där jag skriver om det mesta som faller mig in - alltifrån personliga upplevelser till kommentarer kring ekonomi och politik.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela