Bilder istället för text...

Publicerad 2012-04-29 11:31:38 i Allmänt,Jag vill inte skriva så mycket på grund av hur mina armar mår, så det fick bli lite bilder istället. Hoppas det går lika bra... Dessa bilder tog jag för någon vecka sedan, för att vara med min kamera tycker jag de blev ganska bra. I övrigt finns inte så mycket att berätta, kanske att nationella i svenska gick ganska bra för mig. Annars är det nog tomt på intressanta saker att berätta om...

Ha det bra nu och njut av långhelgen alla ni som har sådan!

Simple Plan!

Publicerad 2012-04-16 15:30:47 i Allmänt,

Ja nu är det snart äntligen dags! Det var alltför länge sedan jag var på koncert, så de ska blir jättekul att åka till huvudstaden och se detta kanadensiska band på riktigt. Hoppas bara alla resor och sånt går bra, det ska de nog göra. När man sedan kommer tillbaka till Borås på onsdagen är det nationella prov direkt på morgonen, lite oroande men jag hoppas som vanligt på dt bästa.. Det värsta som kan hända är ju att man misslyckas och det vore inte hela världen heller. Så nu blir det inget skrivande på två dagar.. Vilken jag inte hade behövt skriva, för jag skriver ju inte så ofta i alla fall... Hur som helst, ha det så bra och hoppas alla kommer få en bra första vecka i skolan!

En fin dag

Publicerad 2012-04-15 09:47:31 i Allmänt,

Vädret är nu helt okej och fåglarna sjunger. Om jag inte hade haft en del plugg att göra så hade jag absolut gått ut med en gång, men nu får det vänta till efter lunch tror jag. Hoppas bara vädret håller i sig så jag kan ta med kameran ut eller så, det skulle vara skönt att bara få vara ute i naturen ett tag och vila och ta kort. Det kan jag behöva känner jag, jag har nämligen inte sovit särskilt bra de senaste dagarna. Jag vet inte vad det beror på, jag skulle gissa att det är en kombination av skola och lite för mycket kakor och mat i allmänhet osv...

Det som stressar mig mest är nationella i svenska. Jag har inte riktigt fått koll på hur jag ska bära mig åt än, dessutom är det föredrag inför en mindre grupp och jag tycker faktisk det är svårare än inför en stor dito. Man känner sig så uttittad och sårbar. Det är lättare när en massa tittar på en, än när många individer gör det.

Jag vet att det är många som har studiedag imorn, det har inte jag (jag går ju i Borås). Jag tror jag skulle behöva den dagen för att återhämta mig lite extra, men nu är det som det är. Hoppas det går bra i alla fall och att de närmaste veckorna går så smärtfritt som möjligt, det skulle vara så befriande skönt!

Hoppas ni kommer ha en jätehärlig dag och morgondag, och ta väl vara på studiedagen ni som har den!

På flaskbotten

Publicerad 2012-04-11 12:02:38 i Allmänt,
Ikväll är det återigen träff med det gamla gänget, den här gången hemma hos E o P. Det blir nog riktigt roligt, det är det alltid när dessa människor är med. Det är kul att vi inte har tappat kontakten efter hoppet till gymnasiet.

Ha det bra!

Dessa rubriker...

Publicerad 2012-04-09 00:27:56 i Allmänt,

Ingen gnista, ingen blixt
Inte bländad av ljuset
Men vem behöver en supernova, när andra stjärnor finns
Som lyser i miljoner och miljoner år
När mörkret sänker sig finns de alltid där

Så om man skulle skåla för något så här i festtider, så skulle det vara vänskapen. För gammal vänskaps skull! =)Kall solnedgång i varma färger

Publicerad 2012-04-07 20:38:48 i Allmänt,


Den sista bilden är en icke-redigerad version av den andra. Tycker nog orginalet är bäst, men den redigerade är mer dramatisk. Hur de rosa prickarna kom dit har jag ingen aning om, antar att det var kameran som fick sig en liten nyck^^ En skön fotorunda så här på påskaftonskvällen blev det i alla fall!

Det får bli allt för den här gången, ha det bra!

Göteborg...

Publicerad 2012-04-06 09:48:06 i Allmänt,

Ibland blir man trött på sig själv. Igårkväll till exempel.

Upprinnelsen var att vi (jag och de andra i vår Amnestygrupp) var i Göteborg på ett möte om en aktion som vi ska ha mot oljebolaget Shell. De har släppt ut massa olja i Nigerdeltat i Afrika, vilket har fått stora konsekvenser för lokalbefolkningen. I alla fall, efter mötet så skulle vi ta spåevagnen ner till stan'. Direkt när vi kom utanför dörren så kom jag på att jag hade glömt min bok där inne. Det var bara att gå in igen och hämta den, ingen skada skedd. Så hoppade vi då på spårvagnen, och efter kanske 300 meter kom jag på att jag hade glömt min väska också (med dator med mera i...)... Så jag fick hoppa av, springa upp och hämta den igen. Då var det lite bråttom, så jag fick springa ner genom hela stan'. Jag fick fråga snälla människor efter vägen till Korsvägen (där bussen skulle gå) och jag kom faktiskt fram en kvart för bussen gick. Tur i alla fall att man har ganska bra kondition!
(När jag i Borås bytte buss trodde jag att jag hade glömt min bok på den andra bussen och fick nästan panik, men det visade sig att boken var i min hand bakom plånboken... Jag var trött igår kväll...)

Nu är det i alla fall lov. Det ska bli skönt att få vila ut dig ordentligt igen för att sedan ta nya tag i skolan. Veckan efter lovet är det nationella i svenska x2 och prov i naturkunsksp, hoppas det blir bra allt det där.

I förrgår kväll var jag ute på kbällen och tog några kort. Min kamera envisas dock med att inte göra som jag vill, men jag lever på motiven ;)


Här en oskarp måne, men lite häftig tycker jag ändå den blev.


Här tog jag mig friheten att leka lite med ljuset. På kvällen (när det är mörkt) använder min kamera mycket längre slutartider, så då kan man göra lite sånt här. Ljuset kommer från husen på andra sidan sjön. Det som verkar falla ned i nederkant på bilden är ljusets reflektion i sjön.

Det är faktiskt väldigt kul att fotografera, jag funderar på om man skulle köpa en lite bättre kamera någon gång framöver. Dock har jag ingen aning om vad det skulle bli i så fall och vilken standard det skulle vara på den. Jag vill inte lägga jättemycket tid på det, jag har ju en hel del annat att göra också.

Glad påsk på er, hoppas ni kommer ha en trevlig helg!

Två bilder

Publicerad 2012-04-03 16:05:58 i Allmänt,

I söndags snöade det som bekant en hel del. Jag passade då på att ta lite bilder, två av dem visas nedan. Den ena blev jag riktigt nöjd med, den med molnen. Den andra blev väldigt suddig, jag visar den mest bara för att visa på hur vädret var på kvällen...
Den här bilden tycker jag är ganska dramatisk, den gillar jag.

I veckan har det varit en del aktivitet kring mitt engagemang inom Amnesty. Vi har haft möte i vår grupp och så har vi nog ett möte i Göteborg på mer central nivå. Kul när det händer saker!

Igår var det tyskaprov i skolan, det gick ganska bra tycker jag. Det skulle varit nationella, men jag tvivlar på att det var det. De nationella proven brukar se mer professionella ut, de här såg väldigt kompierade och slarvigaut. Som ett gammalt prov (det kanske det var, vi får se hur det blir i framtiden).

Den sista tiden har jag läst väldigt mycket böcker, jag har läst ut fyra böcker bara i år. Det är kul och lärorikt att läsa, jag hoppas jag kan ta mig tid till att skriva lite om böckerna här när rätt tid kommer och jag känner för det.

Ha en fortsatt bra dag nu!

Oj vilket väder...

Publicerad 2012-04-01 20:15:59 i Allmänt,

Det snöar väldigt mycket nu... Inget som jag gillar direkt, hoppas det slutar snart. Jag var fakiskt ute och sprang alldeles nyss, jag blev blöt... Hur som helst, jag mår väldig bra av att vara ute och springa och få lite motion, speciellt direkt när jag ska gå och lägga mig. Intervall var det enda jag kunde köra i det hr vädret, om jag hade sprungit en längre sträcka hade jag blivit jätteblöt...

En vecka kvar i skolan nu också, sedan är det lov! Men det känns inte så efterlängtat som det var inför sportlovet, då behövde jag verkligen lovet. Jag trivs i skolan, det är nog därför det inte känns riktigt så nödvändigt. I skolan blir det nog lite fix med Amnestygruppen och -föreningen, inte helt fel det heller. Jag gillar att göra något praktiskt för mänskliga rättigheter och så, det känns bra.

Ha en bra vecka innan lovet nu!

Om

Min profilbild

Axel Christoffersson

Samhällsengagerad person som gärna tar en tur ut i naturen när tid och lust finns. Bloggen är min egen hörna i cyberrymden där jag skriver om det mesta som faller mig in - alltifrån personliga upplevelser till kommentarer kring ekonomi och politik.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela