Jobb och jordgubbar

Publicerad 2011-06-30 18:10:56 i Allmänt,

Det kändes lättare på jobbet idag, har ingen aning om varför faktiskt. Det är väl som vanligt dagsformen antar jag, den påverkar ju en hel del. Men nu tror jag att jag har kommit på varför jag har haft det lite svårt att npassa mig till jobbet i alla fall. Jag har alltid haft en väldigt cementerad identitet som jag har byggt min självbild runt och den identiteten har inte ändrats bara för att jag började arbeta i en betongfabrik, vilket så klart vore bra... men nu är det som det är och jag har börjat se det som att det bara är en övergående tid, det blir ett steg på vägen till något jag kan känna igen mig mer i. Jag ser mig själv mer som akademiker, jag vill skriva och arbeta med huvudet mer än jag gör nu, jag vill känna att jag är bra på det jag gör och att jag gör rätt saker. med det inte sagt att det kommer kännas perfekt att skriva rapporter eller liknande, men bättre än det jag gör nu (tror jag).


Och massor av dem! :)

Hur som helst, när jag kom hem från jobbet möttes jag av en... Helt ny gräsklippare! :O Det kom fram att  den gamla hade havererat och då köpte farmor och farfar en ny åt oss; de är väldigt givmilda och snälla. Den var ganska rolig att köra också, midjestyrd som den är så har den BETYDLIGT bättre vändradie än den gamla, sitsen var skönare och det mesta andra är också bättre på den. Så i framtiden blir det nog lite roligare att klippa gräset och det kommer ta mycket kortare tid att klippa, fyra timmar istället för sex.

Se rubrik :)

Ytterliggare en stund senare kom mamma hem (och nu har jag skrivit så mycket så nu måste jag komma till rubriken) och hon hade med sig massor av, ja gissa nu, jordgubbar ja! Så de har jag och resten av famljen ränsat nu och det mesta av det ska frysas in inför vintern. Det är så gott att koka varm jordgubbskräm och äta det under kyliga januarikvällar, mmh :) Allt ska så klart inte frysas in heller, en del kommer vi väl äta upp... Svårt att hålla sig ifrån det faktiskt!

Tredje jordhubbsbilden :D

Ha en bra eftermiddag och kväll, och ät mycket goda, färska bär! :D

Ny Detective Chief Inspector

Publicerad 2011-06-29 21:42:31 i Allmänt,

Det är så klart Morden i Midsomer jag talar om, har just sett det första av de nya avsnitten. Det var kanske lite bättre än jag trodde, även om Toms ersättare var lite för smart för att det skulle bli riktigt kul. Inte samma goa karaktär som Tom heller och han saknade lite av den sarkastiska humorn. Men som sagt, bättre än jag förväntat mig :)

Nu är det läggdags, upp klockan 05.00 imorn igen...

Känns som en överkomlig tidsrymd

Publicerad 2011-06-28 20:05:27 i Allmänt,

En och en halv vecka, det är tiden jag har kvar att arbeta. Det har varit bra att göra det, både för plånboken och framtiden, men det känns ändå som om det kommer bli en liten befrielse att bli ledig sedan. Detta är tredje gången minst jag drar det där... Men har man inget att skriva om så har man inte det...

Idag har jag jobbat och ätit massa jordgubbar, badat och sedan ätit grillat. På vägen hem (jag cylkade) hade en bil kört av vägen så det var en lite kö just där. Men jag hade ju cykel så jag kom förbi i alla fall^^ Vädret är underbart, synd bara att det inte ska hålla i sig så länge. Som tur är är det inte riktigt så varmt inne i fabrikslokalen där jag arbetar, det hade inte varit uthärdligt... Men under den lediga tiden uppskattas vädret till tusen :)  

Hit och dit, upp och ned

Publicerad 2011-06-27 20:02:08 i Allmänt,

Det är underligt, ibland känns livet så enkelt, ibland jättesvårt. Och nästan allt beor påhur dagen har varit, har den varit dålig, det har gått dåligt på jobbet och annat som är tråkigt har hänt, då känns det inte alls bra. Men å andra sidan, har det varit tvärtom kan man vara hur uppåt som helst och känna att allt kommer gå jättelätt hur svårt den än kan tyckas vara egentligen. Idag har nog varit något av en "mittemellandag", ganska lite åt det glada hållet.

Det känns dock väldigt onödigt att sitta här inne när det är sååå fint väder, så sista delen av dagen ska nu spenderas utomhus. Kanske ta ut något gott att dricka (vad nu det skulle kunna vara; hoppas vi har juice) och bara ha det skönt, alla dagar kommer ju inte vara så här. Fast imorn ser det ut att bli väldigt bra väder, en bra bit över 20 grader och sol :)

Ha det bra! :)

A nice day

Publicerad 2011-06-25 22:54:11 i Allmänt,

Dagen började med att jag vaknade vid 9, lite senare än vanligt..! :D Så skönt att kunna gå och lägga sig sent och gå upp senare, detta kan inte sägas tillräckligt många gånger! Sedan åt jag frukost och spelade rallyspel på datorn med lillebrorsan ett tag, mycket uppskattat. efter det ringde jag till Erik och Petter för att umgås lite, så jag sprang över till dem.

Där spelade vi mycket fotboll. När det bara är på skoj kan jag tycka det är väldigt kul, men när det börjar bli allvar tycker jag det är.. Ja.. lite underligt. Jag är rädd att skada mig själv, att skada andra, att andra ska bli skadade, ja blir orolig för mycket... Men det är ju härligt att andra gillar att spela det, det är ju trots allt bra motion. Vi åt också en jättegod rababerpaj som Lena bakade. Lite krocket hann vi också med, sedan läste vi de första fyra sidorna ur Stephen Kings bok Pestens tid, den var väldigt dryg i början. En genomgång av persongalleriet och lite av deras bakgrunder... Nej inget som fick mig att vilja läsa den.

Efter ytterliggare en omgång fotboll sprang jag hem och åt lite tårta, sedan satte jag mig lite framför TV:n med ett glas mangojuice i handen. Riktigt mogen mango är nog bland det bästa jag vet, det är såå sött och gott!

Nu sitter Moa och mamma uppe i vardagsrummet och ser på film, kanske skulle joina dem... Det får vi se, kanske ska köra lite rally på datorn också;) Ha ytterliggare en bra kväll och härlig morgondag, det är ju trots allt ledigt imorn också!

Midsommarafton

Publicerad 2011-06-24 21:00:21 i Allmänt,

Midsommar är det en gång om året precis som alla andra år. Och precis som alla andra år bör midsommar vara likadant för att det ska räknas som en riktigt midsommar. Detta villle mamma ändra på, efter den obligatoriska midsommarmåltiden och dit hörande förtärandet av jordgubbar med glass och grädde. Det är nämligen så att efter det så åker vi varje år till Bogastugan i Tolkabro för att äta en mycket god jordgubbstårta och mamma var väldigt mätt så hon föreslog att vi skulle skippa den... Men det blev högljudda protester från alla övriga midsommarfirande i  sällskapet så den kom med i alla fall, som tur var (för den var jättegod)^^

Efter måltiden hemma hos Helena och Lennart åkte vi som sagt till Bogastugan. Där träffade jag (som alla andra år) Max, som också har födelsedag idag, grattis till dig! Vi spenderade tiden med att föundras över vuxna människor som springer runt en stång och tvättar på låtsas och massa andra underliga saker. Vi kollade på en sjunken eka och pratade om massa andra saker också, det var trevligt :) 

Jag har märkt att min kondition har sjunkit, detta måste jag göra något åt... Det har inte blivit några springturer efter jobbet, jag har varit alldeles för trött. Men allt eftersom tror jag att jag kan komma att orka mer och mer, tänker att jag ska ut och springa i alla fall två gånger nästa vecka. Det blir kanske bara 6 kilometer per gång, det är inte säkert att jag orkat mycket mer, men det är bättre än inget. Jag ska inte äta riktigt lika mycket heller, man blir så stinn och känner sig så slö då (tror det kan vara lite därför jag varit så trött). Men det är ju ett mindre problem.

Jag njuter verkligen av långhelgen, den behövde jag. Så skönt att känna att man kan vara uppe hur länge man vill! Igår kväll spelade jag East India Company ganska länge, jag gillar det spelet. Synd bara att det är ganska lätt, just nu är jag mycket bättre än datorn och det är ändå på "hard". Men spelidén och upplägget är så bra så jag spelar det i alla fall^^

På sista tiden har jag mest lyssnat på tre band, Green Day (så klart), Paramore och Panic! At The Disco. Alla tre banden har riktigt härlig musik, Paramore har nog den musik som är mest extrem. Till skillnad från Green Day skriver de övriga två banden texter som snarare handlar om enskillda känslor eller händelser mer än om samhällskritik och liknande, finns för och nackdelar med båda. Paramores texter känns mest personliga men Green Day musik är nog bäst. Panic! At The Disco har en väldigt speciell musik, men jag gillar den skarpt. Dessutom har de alltid så häftiga kostymer i sina musikvideos, även om det kanske kan gå till överdrift ibland...
Här följer tre exempel på bra och typisk musik från de tre banden:Know Your Enemy heter låten så klart, kunde inte ta den från Green Days officiella kanal...

Vrid upp volymen och lyssna om ni vill, och ha en fortsatt bra kväll!

Ännu en helg; den här gången lång:D

Publicerad 2011-06-23 18:40:23 i Allmänt,

She paints her fingers with a close precision, he starts to notice empty bottles of gin... Nej då, det ska inte bli något drickande under midsommar, jag är för ung och hade inte gjort det i alla fall. Det känns så onödigt att dricka, man kan bli beroende, tappa montrollen över sig själv (vilket jag ser som jätteläskigt) och massa dumt kan hända, därför står jag över. När jag blivit 18-20 får vi väl se, men tänker absolut aldrig dricka några mängder.

Midsommar kommer firas som den alltid brukar, tillsammans med familjen. En god lunch och sedan bär det nog av till Bogastugan i Tolkabro omvädret tillåter detta. På tal om midsommarvädret, det brukar alltid regna och åska på midsommar känns det som. Samma år som morfar dog (2003) var det ett jättestort åskväder över vårt hus och när vi satt nere hos mormor och åt så slog blixten ner i ett elskåp 20 meter från huset. Det blåste ur de flesta elkontakter i hennes hus och någon person (kommer inte ihåg vem) fick splitteer från dem på sig. Hoppas det blir bättre ävder den här midsommarn', det får vi se. Men jag är pessimistisk...

Nu är då veckan avklarad, vilken lättnad! Eller ja, det var mer lättnad när gårdagen var över, för den dagen hade inte gått något vidare bra, men i alla fall. Det ska bli jättehärligt att kunna vara uppe lite senare, det är inte alls kul att behöva gå och lägga sig vid nio eller halv tio varje dag... Därför blir det nog lite extra sent för att kompensera ( ;) ) men det är det värt! Bara det finns lite roligt folk uppe så länge bara, men alltid brukar det vara någon :)

En annan sak med midsommar som inte är så kul är alla bilolyckor som brukar inträffa varje år. Det måste ju vara all snaps och bärs som så många dricker och sedan kan de inte hålla sig ifrån att köra. Det värsta är de som dör eller blir skadade för att någon annan kör onykter, det är riktigt hemskt. Om man överlever som förare skulle jag ha jättesvårt att förlåta mig själv om jag hade kört full och orsakat skada för mina medmänniskor, det hade varit väldigt jobbigt.

Ett annat ämne som inte är så roligt är de artister som jag gillar och som inte kommer till Sverige i sommar... Jag vill ju inte gå på festivaler, det känns inte som min grej riktigt, så jag har letat runt efter andra evenemang (koncerter) men inte hittat någonting. Det är jättesurt, jag vill gärna åka och lyssna på något bra band live, men det ser ut att få vänta på sig :( Green Day kommer säkert (förhoppningsvis) om/när de släpper en ny skiva, då skulle jag ju självklart se dem. Green Day är de jag helst vill se, men annars funkar ju Simple Plan, The Offspring, OneRepublic, James Blunt eller någon annan bra artist.

Ännu en fredagkväll, det känns inte alltför länge sedan den förra var... Aja hoppas ni får en trevlig sådan!


Kort inlägg

Publicerad 2011-06-22 19:39:46 i Allmänt,

Jo jag känner inte för att skriva så mycket nu, så det blir inte långt. Kan ju berätta att min dag har varit sisådär, det började bra med att forma själv men sedan rasade hjärnan ihop vid elva och sedan... Ja då blev det inte så mycket gjort. En gång när jag skulle såga en planka så mätte jag jättenoga, sågade den, tog med mig spillbiten med mig till formen och satt där och funderade på varför den inte passade i fem minuter... På den nivån låg det, hoppas innerligt att det blir bättre imorn. Och sedan är det långhelg, inte fy skam! Hoppas ni har haft en bättre dag än vad jag har haft, skulle tro det iaf...

Helt okej dag

Publicerad 2011-06-21 16:39:50 i Allmänt,

Idag har det varit en förhållandevis bra dag, det har varit en del att göra. I och för sig så var det lite dåsigt på morgonen, men fram på eftermiddagen var det bättre fart. Vi skulle göra klart en form och lyckades nästan. Jag tycker jag gjorde ett helt okej jobb :) Idag bjöd företaget på midsommarlunch, det var mycket gott. Kokt nypotatis, sill, gräddfil, gräslök, dill och smörgås. Till efterrätt blev det jordgubbar med socker och grädde samt en kaka, mumsigt!

East India Company är ett väldigt behagligt spel att spela på vardagarna när man är lite trött efter jobbet, det håller ganska lågt tempo och kräver inte så mycket aktivitet. Däremot är det ganska viktigt att ha huvudet med sig, det kan gå fort utför om man inte passar sig... Nu skall jag bara ta det lugnt, och ni ska ha det bra! (Förhoppningsvis)

OÅåaAhH!

Publicerad 2011-06-20 19:31:29 i Allmänt,

And if this is what we've got, then what we've got is gold
We're shining bright and I want you, I want you to know
That the moon is on it's way, and the friends all say goodbye
There's nowhere else to go, I hope that you'll stay the night

Den låten har varit den sista jag hört innan jag börjat arbeta på mornarna, inte utan anledning. Den är såå glaad och härlig, påminner om varma sommarkvällar med härliga människor, grillning nere vid sjön, eller åtminstone uppe vid huset. Den ger mig en skön känsla ch den behövs inför arbetet, även om det varit enklare de senaste dagarna. James Blunt har en hel del riktigt bra musik, även om stora delar av den är bäst när man är på väldigt "emotionellt" humör. Ovan nämnda Stay The Night är däremot nästan alltid bra (okej det är de andra också, men inte på samma sätt).

Vädret liknar aprilväder, fast vädret i april i år var ju gudomligt så jag vet inte... x) Aja nu är det i alla fall skiftande, det kan vara solsken och så helt plötsligt kommer det en skur, eller tvärt om. Det hela gör att det känns lite mindre lockande att cykla till jobbet, känns synd för jag kan behöva motionen faktiskt. Men men, det är skönt att få skjuts också...

I am one of those melodramatic fools
Neurotic to the bone, no doubt about it xD
(Green Day - Basket Case) Jättebra låt!

Life changes, music does not

Publicerad 2011-06-19 18:23:44 i Allmänt,

Det är nog därför jag alltid kommer tillbaka till musiken när jag kännar att det är svårt, den är alltid där som en bestående trygghet, som en stabil grund man alltid stått på. man förknippar olika musik med olika saker, vissa låtar betyder mer än andra symboliskt, andra är helt enkelt riktigt bra. Musiken som jag lyssnade på en dag gör att (om det händer något speciellt) minnet etsar sig fast i rytmen, i texten, i känslan. I musiken kan jag ganska ofta finna lite tröst om jag länner mig nere, eller tvärt om, den kan göra mig mer eller mindre extatisk om jag är på det humöret, musiken kan förstärka, dämpa eller begrava känslor på ett sätt som inte mycket annat kan.

I jobbiga dagar är det endast en riktigt god vän som överträffar de underliga svängningarna i luften, ty nära vänner har något som musiken saknar, något jag inte kan sätta fingret på. Det är trots allt på något sätt de man bygger livet på, det är där man söker stöd när natten inte slutar. Jag är välgigt glad, eller glad är fel ord, tacksam, privilegiad, att ha sådana människor nära mig :)

Have a really nice evening, forget the weather, throw a blanket around yourself and take a warm seat in the couch. Watch your favorite TV- show or enjoy a cup of hot chocolate, this very day will nerver return!

Brick By Boring Brick

Publicerad 2011-06-19 10:27:06 i Allmänt,

Well, you built up a world of magic
Because your real life is tragic
Yeah, you built up a world of magic

If it's not real
You can't hold it in your hand
You can't feel it with your heart
And I won't believe it

But if it's true
You can see it with your eyes
Oh, even in the dark
And that's where I want to be


Bra dag

Publicerad 2011-06-19 10:03:24 i Allmänt,

Igår var jag i Tidaholm, jag trodde det skulle vara bra och det var det :) Det är skönt att ha vänner man kan prata med på ett naturligt och spontant sätt, som sedan man kan skämta med ena sekunden och växla över till en mer allvarlig ton. Bra vänner berikar livet.

Natten till idag var däremot ingen dans på rosor. Jag vaknade vid tre och då var jag på jobbet mentalt, jag låg jätteonekvämt på de linor som används för att göra betongen starkare, det var riktigt obehagligt. Sedan hade glömt att stänga av datorn så den stängde jag av då. Jag hatar att drömma om saker man inte vill drömma om, däremot tycker jag det kan vara jättehärligt när man drömmar om angenäma ämnen och företéelser. Synd bara att det finns båda delarna... Men hjärnan ska ju behandla allt, också de ämnen i som man inte tycker så mycket om.

Jag har funderat på att börja skriva lite i UT efter semestern, för att kanske få in en halv fot i alla fall för att kanske ha möjlighet till sommarjobb eller likande nästa sommar. Jag känner att det jobb jag har nu passar mig inte riktigt, men jag ska inte räkna med att bara ha jobb som passar mig. Däremot skulle ett jobb på tidningen vara betydligt roligare, jag gillar ju att skriva och prata med människor.

Njut och ta vara på  den lediga tiden, den kommer inte vara för evigt. Ha det bra!

Party in my room xD

Publicerad 2011-06-17 23:10:12 i Allmänt,

Men jo, det är det faktiskt. Eller det kanske inte räknas som party när man är ensam, men i alla fall! Volymen är uppskruvad, stämningen på top, chokladkakan ligger 20 centimeter ifrån mig, vad kan bli bättre? Jo oki det skulle kunna vara mer folk här, men varför klaga? Det är ju helg och första gången på en vecka jag kunnat vara uppe längre än 21.30 så jag njuter nu, även om jag inte har nåt sällskap förrutom mobilen ;)
I'm ready to leave, I'm ready to live... I'm ready to go!!!

Äntligen!

Publicerad 2011-06-17 16:56:31 i Allmänt,

Jag har inte riktigt fattat att det är helg ännu, det kommer kännas sååå skönt när jag förstår det. Det är okej på UBAB men det är inte direkt någgot drömjobb, men det får man ta. Den här veckan har jag blivit ca 2500 kronor rikare (a), det är så man får se det. Det bästa med att det är helg är att man kan gå och lägga sig MYCKET senare och inte bli väckt klockan 5 av en väckarklocka, det ska bli riktigt härligt :D

Det bästa med att komma hem om eftermiddagarna är trots allt musiken, den kan jag sakna under dagarna. Det är inte så mycket oljud om dagarna på fabriken, men det lugn och den harmoni som musiken ger mig kan  jag inte få där, så den är jätteskön att få när jag kommer hem :)

Idag fick jag skjuts av mamma in till Timmele, det var skönt. Det regnade, då är det inte kul att cykla. Dessutom fick jag lite sällskap påmorgonen och det var väldigt bra för jag var ganska uppgiven i morse.. Men jag ska i fortsättningen inte tänka på några livsalternativ utan bara inse att jag har ett jobb att gå till, gå till jobbet och inkassera pengarna. Sedan kommer semestern och det ska bli skönt, men till dess är det bara vandra på.

Hoppas du kommer ha en bra kväll och ta hand om dig!

Snart helg..:)

Publicerad 2011-06-16 17:47:46 i Allmänt,

Det blir lite av en berfrielse, inte för att jobbet känns dåligt utan snarare att man kan få chans att sova ut på riktigt och vara uppe lite längre än nio. Och när man vaknar på morgonen känns det som om man inte sovit alls om man inte har drömt, det är ingen rolig känsla faktiskt. Jag vet inte, men jag tror jag vill ha en tydlig gräns mellan de olika dagarn, den får man inte om man känner ovan nämnda känsla.
Så ser jag fram emot helgen av en anledning till; jag ska träffa Sara igen. Det händer som sagt ganska sällan så det är kul när det händer. Hon bor ju en bit bort så inte så konstigt att man inte ses så ofta.

Jag har aldrig tänkt tanken förrut att man man kan arbeta för att få pengar. Den tanken har jag börjat tvinga mig själv att tänka nu, annars vet jag inte riktigt om jag skulle klara att arbeta många veckor i sträck. Jag har ju alltid haft för mig att det inte gåt att "köpa frihet för pengar", vilket jag inte heller kan Egentligen vill jag ju faktiskt ha lov och ledigt hela tiden, så länge man inte känner att man gör något vettigt...  Men samtidigt så känner jag ett måste, jag hade fått dåligt samvete om jag inte arbetade och det vill jag ju inte ha. Hoppas bara man kan få ett annat jobb efter avslutade studier, ett jobb som känns betydelsefullt, man tycker är kul och som passar en själv (jag ska inte arbeta praktiskt med händerna, jag vill ju skriva, analysera och kummunicera).

Ha nu en riktigt bra kväll! :)

The Only Exception

Publicerad 2011-06-14 20:57:05 i Allmänt,

Maybe I know, somewhere deep in my soul
That love never lasts
And we've got to find other ways to make it alone
Or keep a straight face

And I've always lived like this
Keeping a comfortable distance
And up until now I had sworn to myself that I'm content with lonelyness
Because none of it was ever worth the risk

But you are the only exception
You are the only exception

Som igår ungefär

Publicerad 2011-06-14 17:34:50 i Allmänt,

Dagen idag har varit (som rubriken antyder) ungefär lika dan som den igår. Idag har jag dock kunna jobbamer självständigt med betongformarna, jag tycker det går ganska bra faktiskt :) Arbetskamraterna är trevliga och tar en på allvar, det är viktigt för mig. Jag gillar inte när folk ser ned på en eller ser en som ett "barn" (även om jag ibland just vill vara mer "barn").

En sak som var annorlunda idag var vädret, i alla fall på morgonen. Det regnade och blåste, jag hann bli jätteblöt innan jag kom fram till Timmele och UBAB. Men eftersom man har arbetskläderna liggandes i ett personligt skåp där (ungefär som i skolan) så gjorde det inget, jag hade torra kläder hela dagen i alla fall. Man börjar väldigt tidigt, men jag gillar det. Jag är ju  llite av en morgonmänniska, jag tror jag tjänar på den typen av arbetstider.

när jag kom hem idag var farmor och farfar här och de hade köpt vattenmelon. Mamma hade bakat paj, så det blev ett mycket gott mellanmål. Under dagarna dricker jag nästan  bara vatten, så när man kommer hem passar jag på att dricka mjölk. Mjölk har jag märkt att jag tycker väldigt mycket om. Dagarna nu känns roliga, man har inte långtråkigt hemma i alla fall. Sedan är det inte jättevarierade uppgifter på jobbet heller, men känns ändå bättre än att bara sitta hemma. Så tjänar man ju lite pengar också ;)

Härligt att vara igång

Publicerad 2011-06-13 20:03:37 i Allmänt,

Idag var första dagen på UBAB, det har gått bra tycker jag. Jag tror att tre veckor till att börja med kommer gå lätt, känns så i alla fall. Däremot kommer jag nog inte vara lika aktiv på bloggen längre, antalet lediga timmar på dygnet reduceras ju en del med jobbet... Men jag ska nog hinna med nästan ett om dagen i alla fall^^

Idag har jag fått en introduktion av arbetsplatsen och sedan började jag jobba på något som heter spännbädden. Där spänner man armeringen till betongelementen och lägger i rör med mera som ska finnas i väggarna. Det är ett ganska kul jobb tycker jag, enkel matte och träslöjd/teknik kan man väl säga att det är. Inget som jag har jättesvårt för alltså :)

Efter jobbet åkte jag in till Blidsberg för en fika på Basta Kvarn. Det är trevligt där, jättefin miljö och Kling-glass. Det är den godaste glassen tycker jag, den är ganska dyr men absolut prisvärd! Mycket godare än GB:) Sedan när jag kom hem var jag helt slut, en lång arbetsdag och tre mil cykling sätter sina spår. Kanske har träningsverk i benen imorn, men det får man ta i så fall. Upp i samma tid ska jag i alla fall, 05.00. Sedan bär det av mot ännu en arbetsdag, fast efter den ska jag åka direkt hem.

Ha nu ytterliggare en bra kväll och sedan en bra arbetsdag för de som arbetar! :)

05.00

Publicerad 2011-06-12 19:22:29 i Allmänt,

Nu är det en timme och 40 minuter kvar till läggdags, när jag ska gå upp imorn vet ni nog redan ;) Men jag ser fram emot att jobba, lite nervöst är det men det ska bli kul och bra. Känns viktigt att få lite erfarenhet (och pengar förståss, även om det inte är lika prioriterat) inför nästkommande år. Man vill ju ha jobb också i framtiden, då får man ta lite tidiga mornar!

Have a really nice evening!

Nej, inte bra...

Publicerad 2011-06-12 15:01:43 i Allmänt,

Jag läste en insändare skriven av några folkpartister igår angående Lassalyckan. Jag tycker inte politikerna tar sitt ansvar här, man satsar stora pengar på någonting som inte kommer nå ut till tillräckligt många invånare. Det vore betydligt bättre att satsa pengar på skolan och välfärden i allmänhet. Med en bra och attraktiv gymnasieskola rotas ungdomar i kommunen och chansen blir större att folk återvänder till kommunen efter eventuella slutförda högskole- och universitetsstudier. Man kan också genomföra återgärden som främjar förtagsamhet, privata frammåtsträvande företag tror jag kommer bli väldigt viktigt för kommunen i framtiden om man vill stå sig i konkurrensen.
För att utvidga turismindustrin i kommunen tror jag att man ska satsa på det som kommunen redan är mer eller mindre känt för istället för att bygga på sådant som alla har. En satsning på skidåkningen samordnat med en lansering av Ulricehamn som Västsveriges skidcentrum skulle ge betydligt större turistmängd än vad ett antal fotbollsplaner och anläggningar för några få andra sporter skulle ge. På så vis kan man hitta sin egen nisch och då tror jag folk utanför kommunen kan få upp ögonen för Ulricehamn.
Alltså anser jag att det är långt ifrån kostnadseffektivt att göra som kommunen gör idag, dessutom får inte alla del av investeringarna. Man måste se till att ungdomar får en utbildning som gör dem redo för arbetslivet, skolan är nu eftersatt och jag hade som sagt föredragit satsningar på den.
Ett annat problem med hur kommunen hanterar frågan är demokratin. Det ser ut som om man kör över de stora massorna med det här projektet, även om det är delvis allmänhetens fel. Man har reagerat mycket sent och då var redan bollen i rullning. I framtiden hoppas jag på en mer sund ledning i kommunen, kvickare allmänhet och en mer levande demokrati.
Var för jag inte tänker skicka in svaret till tidningen beror på att jag inte blev nöjd med vad jag skrev; debatten är redan väldigt infekterad och jag vill inte vara en del av den debatt som verkar visa sitt missnöje mer än konstruktivt ge respons och kritik. Mitt svar blev mer av ytterliggare en insändare än ett svar, därför väljer jag att hålla kvar den.

När jag började gå igenom låtar inför fredagskvällen stötte jag på en låt som jag iofs hört innan men som jag började gilla skarpt först nu, Panic! At The Disco - Ready To Go. Det är en härlig låt tycker jag, lite samma känsla som The Ballad Of Mona Lisa, fast inte lika bra då. Musikvideon är inte heller lysnade, men det är alltid kul att hitta bra musik :)

Snart (efter att ha lyssnat på några låtar) ska jag nog gå ut och klippa lite gräs, det kan behövas. Värdet är helt okej så det ska nog bli ganska härligt ändå!

Ha en skön dag! :)

Lyckad skolavslutning =)

Publicerad 2011-06-11 17:48:31 i Allmänt,

Nu är jag trött. Men det är kanske inte så konstigt, har ju trots allt haft nio vänner här i nästan ett dygn, då är det tillåtet att vara lite dåsig. Dessutom har man ju inte sovit mer än fem och en halv timme i natt heller :P Vi har haft mycket roligt, ätit gott, skrattat och badat. Det gjorde vi igår kväll, det var mycket varmare än jag trodde det skulle vara. Sedan var vi uppe till ungefär halv tre. Det finns så mycket att skriva om, men jag vill inte skriva för långt nu, jag är som sagt väldigt trött, om än glad :) Tråkigt bara att det var en av de sista gångerna man träffar dessa härliga människor, men jag hoppas jag kan komma över det.

Nu gäller det först och främst att inte vända på dygnet inför arbetet på måndag, därför ska jag nog gå och lägga mig i god tid ikväll.

Next language, swedish ;)

Publicerad 2011-06-10 14:33:59 i Allmänt,

Jo då. Det har blivit lite av en andra födelsedag det här, fast ändå inte... Jag har i alla fall fått två jättefina böcker och pengar av farmor och farfar. På skolavslutningen fick jag också en fin bok för att jag har varit BDO under tre år (boken om pizzor och tunnbröd som jag nämnde i det förra inlägget).

Jag var tvungen att avbryta detta inlägg för intag av lunch och tårta, härligt! Dessutom fick jag en fin present av mormor också :)

Då så till det till slut oundvikliga ämnet - betygen. Jag är riktigt nöjd med dem, även om det inte är något jag lägger någon vidare prestige i. Det blir viktigare vad man har för betyg sedan när man går på gymnasiet, det är ju de betygen man söker till universitet/högskola på och jag vill kunna välja i princip fritt då. Alltså ser jag gymnasiebetygen som viktigare.

betyg

Nu har det tagit2,5 timmar att skriva detta inlägg, har nämligen varit inne hos polisen för att fixa mitt pass också. Tänk vad man kan hinna med på en eftermiddag... Nu ska jag nog se till att allt är som det ska inför kvällen och sedan.. Ja det vet jag inte, inte förrän klockan blir 6 ;)

A rainy day

Publicerad 2011-06-10 11:39:54 i Allmänt,

But still a good one. The rest of the day will start with a meal that will be eaten by my and another famliy. Then will I go to Ulricehamn to fix my passport. I think I'll need that when it comes to the trip to London this summer, either way it's good to have one.

I'm looking forevard to the night, meet some really nice people for the (maybe) last time. Of cause I hope to meet these boys ang girls a lot of yimes in the future, but you never know. I'm glad I've had the previlige to get to know them :) Anyway, the goodbye a few hours ago was a little bit emotionall, not to strainge since we have known each other (and gone in the same class) for three years. As I've already told you, I hope to meet them again.

The graduation was the same as every year, some music-performences and speeches. I got a nice book about how to make different kinds of pizza, I think I will have good use for this book in the future.

Now I think I will listen to some more music, eat frech potatoes with salomon and just relax. On Monday I'll start working, but 'till then I'll enjoy life :)

Have a very nice day and weekend! :)

Dagen före dan'

Publicerad 2011-06-09 18:03:08 i Allmänt,

Det känns som om det mesta kretsar kring skolavslutningen nu, med all rätt. Att sluta nian ska bli ganska härligt, det ska erkännas. Morgondagen startar i alla fall med att man går upp, tar på sig de finaste kläderna man har (i mitt fall inget märkvärdigt) och sedan bär det av till skolan för en liten skolavslutning. Efter det ska Helena och Lennart komma hem till oss, det är lite av en tradition att vi äter den lunchen tillsammans.

Sedan vet jag inte vad som händer, tills klockan blir 6. Då kommer det massa trevligt folk hit för att, ja, fira att vi slutat nian och att sommarlovet har börjat eller något sådant. Någon tydlig beskrivning av varför tillställningen håll finns inte, men antar att det är någon sådan anledning^^ Tio personer blir vi i alla fall, det ska bli jättetrevligt. Vi ska äta potatissallad med något grillat, sedan vet jag inte vad mer som ska göras, bara ha det bra och trevligt antar jag. Dessutom ska nog de flesta sova över också, ska bli minst sagt intressant hur det ska gå. Jag misstänker att det blir ett antal "razzior" i natt, hehe hoppas det blir någorlunda lugnt.

Lite ny (eller inte ny, men ny för mig) musik har jag också hittat, The Only Exception med Paramore hade jag faktiskt hört någon gång tidigare, men inte börjat lyssna på förrän nu. Videon är dessutom riktigt bra!Alltså ser jag fram emot morgondagen, hoppas den blir lyckad!

Ha det bra!

Wednesday gone bad

Publicerad 2011-06-08 20:27:32 i Allmänt,

Dagen har varit lite konstig, ingen bra dag för mig. Allt började med att jag vaknade och var helt slut, gårdagens trevliga avslutningsfest hade totalt sugit musten ur mig och dessutom hade jag bara sovit fyra eller fem timmar. För att fatta mig kort, vi skulle til Ulricehamn på eftermiddagen och vi bestämde oss för att gå dit. Sagt och gjort. Vi åt kinamat och sedan gick vi för att möta resten av klassen vid ungdomens hus. Där fikade vi lite och sedan gick vi till en utställning som kommit från Tyskland på Stenbockskolan. Det var faktiskt trevligare än jag hade trott, jag pratade lite med de tyskar som fanns där. Fast det ska sägas att våran tyskalärare fick övetala mig lite, jag är ganska blyg. En glass senare började jag må illa, alldeles för mycket mat och fika på kort tid, alldeles för lite sömn och alldeles för kort tid mellan ätandet gjorde att hela kroppen hamnde ur balans. Nu är det lite bättre, efter lite tid spenderat på toa samt två timmar skön sömn.

Nu känns det som sagt mycket bättre, jag hoppas på att kunna vara med på klassfotbollen imorgon. Jag måste meddela hon som annars ska stå, för målvakt måste vi ju ha. Jag ska nog i alla fall kunna gå till skolan imorgon, om inget annat händer.

Say what you mean, tell me I'm right
And let the sun rain down on me
Give me a sign, I wanna believe

Woah Mona Lisa, you´re guaranteed to run this town
Woah Mona Lisa, I'd pay to see you frown

(Panic! At The Disco - The Ballad Of Mona Lisa)

Vädret är just nu helt okej, tyvärr ser det inte ut att hålla i sig. Det är lite synd det, men inget man kan göra något åt. Hade varit kul att sitta ute på fradag kväll, men det blir nog inne i alla fall. Ha en nice kväll!

Ännu en onsdag

Publicerad 2011-06-08 20:09:27 i Allmänt,

I walk a lonely road, the only one that I have ever known
Don't know where it goes, but it's home to me and I walk alone

Hon vred upp volymen, det gjorde nästan ont. Tankarna snurrade i huvudet, var det verkligen värt det? Fick man ut något av det? Skulle livet kännas lättare efteråt? Det spelade nog egentligen ingen roll, det tillhörde ändå det förgångna och skulle ju ändå snart glömmas bort, om det inte redan var just bortglömt. Att stå ensam med en tanke kunde hon stå ut med, men att stå ensam med två år av sitt liv var för mycket.

I walk this empty street, on the boulevard of broken dreams
Where the city sleeps, and I'm the only one and I walk alone
I walk alone

Reglaget vreds 10 grader åt höger. Hon mindes hur de hade lekt och busat på skoj, men allt var ju faktiskt också det, på skoj. De där varma dagarna i maj som hon så ofta hade drömt sig tillbaka till i hopp om att få stanna, men vad gjorde det om man var ensam..? Hon skönk ihop i stolen, hoppades att någon plötsligt skulle dyka upp och fråga hur hon mådde, men skule någon förstå? Alla hade väl varit med om det, alla hade gått igenom det, varför inte hon kunde förstod hon inte. 

My shadow's the only one who walk beside me
My shallow heart's the only thing that's beating
Sometimes I wish someone out there will find me
'Till then I walk alone

Musiken tystnade. På något sätt önskade hon att den andra kände samma sak i samma tillfälle, samma minut, att de kunde dela en sista tanke innan slutet. Men rymden runt omkring henne stod stilla, bara de avlägsna svängningarna efter den tystnade basen fanns kvar i periferin. Men varför skulle hon? Hon vände på klacken, siktade mot horisonten och drömde sig bort. Hon flöt långsamt iväg mot solnedgången, ovetande om vad som fanns bakom den, men medveten om att det var annorlunda. Fritt annorlunda, konstigt annorlunda, härligt annorlunda. Hon öppnade dörren och tog ett första steg...

Badat för första gången i år!

Publicerad 2011-06-06 22:37:50 i Allmänt,

Jodå kallt var det, men ändå ganska skönt faktiskt.

Lägger upp tvåan på listan nu istället, lite sämre kvalitet på ljudet (den är uppspeedad), men sånt är livet. Fick jättebra tips från läsare om hur man kan komma runt blockeringen :)

Green Day - 21st Century BreakdownNattinatti!

Och listettan är...

Publicerad 2011-06-06 18:45:18 i Allmänt,

Jag har haft stora problem med att tänka ut vad jag gillar med musikvideos och hur man ska rangordna olika egenskaper och så. Ettan är typiskt nog ett exempel på en video som inte uppfyller det jag ser som viktigast för mig, men istället tycker jag att de andra kvaliteterna kompenserar. Eftersom jag personligen är ganska politiskt intresserad gillar jag när texterna är samhällskritiska och skarpa, framför allt inom punken finns tydliga drag av dessa egenskaper. Det här är i alla fall den låten jag gillar allra bäst nu, det i kombination med videon ger placeringen på listan.

Som etta på min topp tio musikvideolista:

1. Panic! At The Disco - The Ballad Of Mona LisaDet är något speciellt med Brendon Urie (sångaren), hans gester får i alla fall mig att vilja sjunga med, minspelet och blickarna är underbara. Till det kommer kostymerna man använt. De är riktigt härliga tycker jag och de passar perfekt in i de miljön och stämningen som det hela utspelar sig. Svårt att hitta bättre!

Men det jag beskrivit ovan är bara hälften, för en bra musikvideo ska ju ändå ha en helt okej story. Och det saknas inte. Fran allra första början får man regel efter regel uppvisad för vad som gäller när ett mord ska genomföras, jag är ganska såld på mordhistorier. Det blir faktiskt ganska spännande ett tag, inte vanligt när det gäller musikvideos. Jag har grubblat en del över hur lappen hamnat där den trots allt gjort och kommit fram till att det måste varit ett beställningsmord, det antyder också texten.
Så där har ni det, en kombination av bra story, störtskön scenografi och underbar låt,    NUMBER ONE!!!

Bra kväll :)

Publicerad 2011-06-06 11:49:48 i Allmänt,

Igår ringde jag till E o P klockan halv elva på kvällen och frågade om de ville komma över och sova över i kojan, det ville de. Så de var här vi tio i elva eller liknande och så pckade vi med oss allting man kan tänkas behöva (tändstickor, ved, choklad etc.), fast vi fick ändå gå upp till huset en gång till och hämta vatten... Det gick bra i alla fall. Det är så härligt att bara sitta vid elden och prata strunt och äta choklad. De eldade både på vädersholm och i Hökerum, men vår eld var ändå bäst ;)

Sedan (efter sittandet vid elden) gick vo och lade oss. Det blev inte mycket till sömn för min del, somnade nog vid halv fyra eller fyra, en viss E snarkade... xD Vi gick upp vid sju, måttligt utvilade, går väl an för mig som inte har några åtaganden idag med tvillingarna ska spela match vid lunchtid, hoppas det kommer gå bra.

Listans nummer 2, på andra plats:

2. Green Day - 21st Century Breakdown

Trots tips på ämnet har jag ännu inte kommit på hur man kommer runt bekymret med att green day verkar ha blockerat alla sina videos från "inbäddning", så det får bli länk igen. Den här musikvideon är en av de absolut bästa jag någonsin sett, den har det mesta. Den gör upp med genusregler- och normer i samhället, den gör upp med synen på homosexualitet, den dissar marknadsekonomins baksida, med mera. Videon är gjord på något finurligt sätt med animerade varianter av riktiga personer, det ger en speciell känsla och är dessutom riktigt udda och (enligt mig) häftigt. Låten är bra, stark text som passar videon mycket väl. Det här slår det mesta i känsla och budskap!

http://www.youtube.com/watch?v=D4ZKlT1EvCA

Eftersom jag gjort så att jag tagit med en synlig video också när det inte fungerat med den jag tänkt först så får jag väl göra det den här gången också. Här serveras det en helt okej video med Coldplay som i alla fall fick mig att fundera lite på livet:

Coldplay - The ScientistEn fortsatt bra dag önskas!

En lovdag kvar

Publicerad 2011-06-05 21:40:07 i Allmänt,

Ja när den här söndagen har gått till ända är det bara en dag kvar, sedan är det skola igen. Eller skola och skola, det blir nog lika lugnt som det varit de senaste veckorna, vi ser säkert på film eller gör andra meningslösa men sköna aktiviteter. Nu har jag börjat tänka på hur det ska bli att byta skola och sånt där, eller det är väl inte skolbytet som är värst utan det är nog att man ska byta klass. Vi har en sådan härlig lass :) Men man ska väl komma över det också, dessutom får man förhoppningsvis en rolig klass på Bäckäng. Det ska bli skönt att kanske få vara lite mer seriös i studierna faktiskt och rikta in sig på vissa intressanta ämnen. Ser mest fram emot historian och samhällskunskapen, fördjupningar inom dessa ämnen kommer bli roliga :)

Men innan gymnasiet väntar en sommar av lov och jobb. Känns bra att jag har fått jobb på egen väg, kommunens sommarjobb i Nitta kändes inte så attraktivt... Nu blir det UBAB i timmele istället, känns betydligt bättre. Så kommer man kanske käna lite pengar också, inte helt fel. Men det viktigaste med det här jobbet är ändå att man får goda ord från arbetsgivaren så man har större chans till fler och andra jobb i framtiden.

Då går vi nu in på top 3 på listan, där hittar vi som trea:

3. Simple Plan - When I´m goneJag kanske är konstig men jag tycker det här är en ganska rolig video. Eller rättare sagt, den beskriver väldigt bra hur en person som verkligen gillar en annan drabbas hårt av att denne inte vill träffa en själv. Samtidigt som jag ler lite emellanåt så kan jag också lida med henne, det är verkligen svårt att inte få kontakt med någon man verkligen vill få kontakt med. Låten är bra, videon tycker jag är perfekt uppbygd (dock med lite produktplacering här och där, men det är vanligt i den här branschen) och den beskriver ju som sagt verkligen meningen i låten, och överdriver det en del också. En musikvideo jag gillar :)

Klockan börjar bli mycket, men jag känner mig inte trött än. Vi får se hur länge jag blir uppe idag, förmodligen dock inte som igår (02.00, men det berodde ju på filmen). Så ha ytterliggare en skön kväll och se till att njuta av livet! :)

En bättre sömn

Publicerad 2011-06-05 09:50:45 i Allmänt,

Somnade senare, "vaknade" tidigare = en god natts sömn. Flugorna störde mig inte så mycket, dessutom hade jag bestämt mig för att använda täcket inatt. Tyngden från täcket över kroppen ger en skön känsla av trygghet tycker jag, jag ska nog inte använda bara lakan mer (om det inte skulle vara JÄTTEVARMT förstås).

Igår/Idag såg jag en film jag aldrig trodde jag skulle se hela av... How to lose aguy in ten days hette den i alla fall, och var förvånandsvärt bra faktiskt. Handlade om en tjej som jobbade på en damtidning och skulle skriva en artikel om hur man förlorar en kille på tio dagar (det där kunde ni ju inte listat ut själva...) och det arbetet skulle hon basera på ett verkligt försök. Samtidigt antar en kille ett vad som går ut på att han ska få  en mycket stor reklamkampanj under sina vingar om han lyckas få en kvinna på fall inom 10 dagar. De för tillsammans, och jag resten kan man räkna ut... Den slutade lyckligt i alla fall, det gillas. Jag hade inte varit glad om den slutade olyckligt, men nu gjorde den inte det :) Jag var lite obekväm i vissa delar av filmen, man kände att hon gillade honom men ändå så gjorde hon massa dumma, idiotiska saker. Jag vet, det var för att skriva en bra artikel, men tycker ändå man ska följa sitt hjärta, inte chefens... Det hela utmynnade i alla fall i att jag tog en och annan vända i rummet för att sedan återvända till skrivbordsstolen.

4. James Blunt - Carry You Home

Det smärtar mig att inte kunna lägga den här högre upp på listan, men jag är rädd för att det är texten som gör att jag vill ha den högre upp och inte videon. Så nu är det som det är, en fjärdeplats blir det. Sången och videon är hjärtskärande, en kvinna har sin man i krig som soldat, videon beskriver tillfället då hon får beskedet om sin mans död. Man kan verkligen känna desperationen hos henne, man önskar såå att man aldrig kommer få uppleva något sådant. Tyvärr vet man ju aldrig vilka vändningar livet tar, eler det är kanske lika bra att inte veta.
Det gick inte att lägga in videon på bloggen, någon illvilling hade blockerat den funktionen... Men lägger in en länk till den om ni vill titta.

http://www.youtube.com/watch?v=2IFF9yu5i3k

Här kommer istället en annan, den här kom nästan in på listan så vi kan kalla den en bubblare ;) Nehe det gick inte att lägga in den heller... Green Day - Basket Case hade jag i alla fall tänkt tipsa om, en helt sjuk video som blir väldigt rolig om man kan texten i låten. Handlar om mental instabilitet och så vidare och videon återfinns i  mentalsjukhusmiljö xD

http://www.youtube.com/watch?v=NUTGr5t3MoY

Dagens andra bubblare: Sum 41 - PiecesEn kille som försökt, men inte lyckats... Och nu förföljs han av sina drömmar. Som i många andra videos är det sista scenen som ger intryck, här har han hamnat uppe i "Perfect Life" vagnen, men så ramlar f:et bort och kvar blir "perfect lie". Passar bra ihop med texten.

Nu ska jag nog ta och gå ut lite, så härligt väder. Ha det så bra!

Ogräsbesprutning och gräsklippning

Publicerad 2011-06-04 20:12:27 i Allmänt,

Allt för att det ska försvinna... Vad har alla emot gräset?? Skämt åsido, det blir faktiskt ganska snyggt när man klipper gräset, och det luktar så gott! Synd bara att det tar sådan tid, fast det gör ju inte så mycket en härlig dag som denna. Man bara sitter på den där gräsklipparen och låter solen värma huden, ganska skönt faktiskt :) Och så var det det där med ogräsbesprutingen, mamma (och pappa, men mest mamma) har tyckt att det ser förskräckligt ut när det växer gröna saker i grusgången. Så jag har fått spruta den med ogräsgift för att få bort det mesta tills farmor och farfar ska ha öppen trädgård här någon gång om en månad eller så. Det tar ett tag för det där giftet att verka.

Jag har sovit jättedåligt de senaste två nätterna. Normat sett brukar jag kunna gå och lägga mig vid elva, sova till sex och sedan vara utvilad. Det har inte fungerat, gick och lade mig vid tolv igår, vaknade vid sju och gick upp och åt frukost. Sedan halvsov jag igen tills klockan blev nästan nio... Inte likt mig! Tror det beror på värmen och alla flugor som finns i mitt rum. Jag tror jag sover jättedjupt, men inte så länge, därför blir jag så trött om jag blir "störd i sömnen".

5. OneRepublic - Stop And StareEn ganska stark video som jag fastnade vid första gången jag såg den. Om jag är fri att tolka (och det är jag ju:D) så skulle jag säga att det är hans egen grav han kollar på i början, och i slutet får man se den olyckan som han själv ska dö i, som han själv också orsakar. Runt omkring har massa människor stannat för att kolla... Svårt att förklara vad det är som jag gillar så mycket med den, skulle tro att det är det att den beskriver att det inte alltid måste vara andra som orsakar olycka för oss, utan att vi har ett egenansvar också. Om sedan andra vill titta är det upp till dem (eller något sådant).

Ha en riktigt god kväll!

En liten fisketur

Publicerad 2011-06-03 22:16:17 i Allmänt,

Efter middagen (grillat med potatissallad) drog jag med mig spöt och en liten bit vattenmelon ner till sjön för att fiska lite. Så skönt när det är nästan tyst, det enda man hör är linan som ligger emot spöt. Jag fick en liten gädda, kul att få något i alla fall. Dessutom är det ganska roligt när man får fisk på mitt UL- spö, man känner minsta lilla rörelse som fisken gör. Egentligen hade jag viljat släppa i den igen, men krokarna satt så hårt såå jag var tvyngen att döda den innan jag tog ut dem...

Undrarhur lång den här kvällen kommer bli. Inte så lång tror jag, jag känner mig inte jättepigg, men det kanske förändras. En bra sakmed idag har också varit att jag har sprungit en sträcka på cirka 6 kilometer.  Jag växlade mellan att springa fort och långsamt så det blev ganska jobbigt i alla fall, även om det inte var jättelångt för att vara jag. Dessutom dök det upp en lite äldre löpare bakom mig när jag bara hade 1,5 kilometer kvar att springa, och jag kunde ju inte låta honom springa om mig så då fick jag ta i lite^^ (han var ganska snabb faktiskt).

Har på senare tid funderat lite övervad den borgerliga regeringen har gjort för Sverige under de 5 år som de suttit vid makten. De har sänkt skatter, det tycker jag är bra för sänkta skatter har gjort köpkraften lite större och då går ekonomin bättre. Självklart finns det baksidan att staten får mindre pengar till sjukvård och så, men det kompenseras ju i någon mån av att inkomsterna från vinstskatterna på företagen ökar.
Man har gjort om sjukförsäkringen, det var en mycket bra tanke men jag tycker det har gått lite för långt. För mig är det självklart att cancer-patienter ska få sjukpenning, där förstår jag inte hur de tänker. Sedan om det är regeringens eller försäkringskassans fel tycker inte jag spelar någon roll, gör något åt det bara!
De har sålt ut statliga förtag, det är jag skeptisk till. Vinsten som dessa bolag har kan ju användas i välfärdsprojekt med mera om man gör som jag tycker man ska, då ska man ju inte sälja ut dessa bolag. Om man säljer bolag för att man inte vill ha någon kolkraft i statens ägo så tycker jag att man är fega och lite snåla; det är ju förmodligen lättare att göra någonting åt problemen om de är i statliga händer än i privata.

Appropå politik och stater:

6. Green Day - American IdiotBlytung regimkritik och väldigt symbolisk video. Lyssna på texten också den är inte nådig, lägg därtill en amerikansk flagga vars farger rinner av och blir till en grön sörja, mycket tydligare blir det inte. 
The establishment, watch out!

Ha en bra kväll!

Underbart väder!

Publicerad 2011-06-03 14:27:15 i Allmänt,

Känn som en liten synd att sitta inne och skriva nu, till mitt försvar kan jag säga att jag har fönstrena öppna ;) Som sagt vädret är jättehärligt, 23 grader ute i skuggan och 40 i solen. Hoppas det håller i sig, skulle vara skönt att ha de här vädret under hela långhelgen. Några planer för den har jag inte, ska nog bara ta det lugnt och njuta av livet. Och gräset behöver klippas... Men det kan man tänka på senare!

Till lunch idag blev det fisk med en god, krispig garnering och nypotatis. Addera lite cintron och det blir riktigt gott! Har lagt märke till att mjölk är väldigt gott att drick när det är varmt, det kan jag rekomendera. 

Nu är det fyra segelflygplan i luften här omkring, det ser ganska härligt ut. De syns inte så bra, men när solen speglar sig i metallen på dem så blänker de till så de syns bra. Undrar hur det är att flyga... Det ska hur som helst testas i sommar när färden bär till London, det ska bli intressant att uppleva hur det är. Jag kan tänka mig att det kittlas lite i magen när man startar och landar, särskillt som jag är något känslig mot sådana händelser (åker till exempel inte berg- och dalbana på nöjesfält).

7. The Last Goodbye - Pictures Of You
Väldigt bra låt tycker jag, påminner mig om mitt dåtida jag. Sometimes I wish I could go back. Jag blir lite tagen och ledsen när man ser videon också, man blir påmind om att alla kan inte (eller har inte förutsättningar för) att uppfylla sina drömmar. Men låt dem ändå leva, dagen kommer kanske då allt förändras och du får en chans till. Det är så jag vill tolka de sista scenarna i alla fall^^

Ha en fortsatt mycket skön, solig dag!

Borde gå och lägga mig...

Publicerad 2011-06-03 01:06:26 i Allmänt,

Men jag är inte så trött, ett litet problem där. Istället sitter jag nu vid datorn och lyssnar på musik, inte helt fel det heller! Jag funderar på den där listan, ddet är inte helt lätt att rangordna. Ikväll har jag gått en promenad med mamma och under tiden gjort några rusher, det händer att jag bara helt plötsligt får massa spring i benen. Då är det bra att bara ta en kort, men snabb, runda runt huset eller liknande xD Annars har jag bara tagit det lugnt, spelat lite dator, lyssnat på musik etc.

8. James Blunt - Stay The NightDen här videon gör mig genuint glad. Inte för att det skulle vara något speciellt med någon story i den eller något sådant, det är stämningen som gör det! Varma dagar på stranden, ljumma nätter vid elden tillsammans med goda vänner... Hur mycket bättre blir det?

Sov gott!

Härliga dagar

Publicerad 2011-06-02 16:39:34 i Allmänt,

Hoppas jag väntar nu, är i alla fall ledig. Och det är inte helt fel. Långhelgen började med att E o P kom hem till mig på eftermiddagen igår. Vi spelade lite dator (jag fick hem AOE3 igår) och sedan gick vi hem till dem. Där spelade vi kort och dator med mera tills klockan blev kvart över tolv, då gick vi och lade oss. Efter en (kort) natts sömn vaknade jag vid 6 tror jag av att det var ljust i rummet. Jag är väldigt känslig mot ljus när jag sover har jag upptäckt; det beror nog på att jag annars alltid sover med

9. OneRepublic - Mercy
Jag tycker mig käna igen "desperationen" när Ryan Tedder sjunger, sista scenen gillar jag skarpt. Låten är också jättebra, vilket kanske är något av ett krav för att man ska gilla videon.Ha en bra dag! :)

Om

Min profilbild

Axel Christoffersson

Samhällsengagerad person som gärna tar en tur ut i naturen när tid och lust finns. Bloggen är min egen hörna i cyberrymden där jag skriver om det mesta som faller mig in - alltifrån personliga upplevelser till kommentarer kring ekonomi och politik.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela