Underlig känsla...

Publicerad 2011-07-31 17:53:21 i Allmänt,

Hur ska man beskriva det, kanske en blandning av förväntan och lathet. Fast latheten ska inte få ta överhanden, fem dagar bara och sedan är det snart dags. Det ser jag fram emot, byta skola, träffa nya människor och bygga lite av min framtid. Undrar vad det kommer bli av en... Hoppas det blkir något man vill bli, annat vore ju lite snopet. Gymnasiet känns viktigt för mig så jag ska nog gå in för det ganska hårt. Självklart måste man leva under tiden, men ibland är studier livet för mig. Inte hela tiden dock, vänner och bekanta är minst lika viktigt men jag måste säga att jag tycker det är kul att lära och förstå. Jag känner att jag lägger ganska stor press på mig själv, vet inte riktigt om det är bra eller dåligt. SÅ länge det inte går till överdrift är det nog ändå bra^^

På tisdagen i London gjorde vi inget annat än åt lunch på kvarterspubben. Vi försökte äta där flera gånger men de servarade inte mat på helgerna. KOnstigt, för det borde ju vara på helgerna som folk äter på sådana ställen... Hur som helst, i London fanns det en hel del dyra bilar, här är en av dem. En Aston Martin V8 Vantage.Imorn jobbar jag som sagt, så kvällen blir inte sen för min del. Hoppas ni andra kommer ha en bra dito! :) (Oki min kan väl bli bra också, men inte lika stor chans... Inte lika länge iaf)

Natt...

Publicerad 2011-07-30 23:27:04 i Allmänt,

Tänkte bara skriva några rader innan jag går till sängs. För det första vill jag tacka L för Picnik-fotoredigeringstipset, det fungerar bättre och går mycket snabbare än redigeraren i Windows Live Photogallery. För det andra så är jag nu väldigt trött och vill gå och lägga mig. Go'natt!

Lite retro
Ville få bilden att se lite gammal ut, hur det lyckades är upp till betraktaren att avgöra...

En molnig dag

Publicerad 2011-07-30 16:30:15 i Allmänt,

Ja, den yttre färgskalan piggar inte direkt upp en. Men det gör däremot det faktum att pappa har kommit hem efter att ha varit i Estland och jagat i en vecka. En annan sak som kan vara både kul och lite jobbigt är att jag börjar jobba igen på måndag, tre vbeckors semester kan gå fort. Sedan är det inte lpngt kvar till skolan börjar, det ska bli riktigt kul tycker jag :)

Tillbaka till London, på måndagen gjorde vi bara tå saker, tittade på St. Paul's cathedral och shoppade. Eller shoppade och shoppade, jag köpte två spel och två CD-skivor, kallade vad man vill... x) Vi var i alla fall på en av Londons största shoppinggator i flera timmer, vilket jag är ganska stolt över ;) Därifrån blev det dock inga bilder, så här kommer några från katedralen istället.

St. Paul's cathedral
Det var väldigt fint vid byggnadens fot, så härligt med träd och grönska i städer.


En fin staty, det är den man ser stårndes på en kolonn i föregående bild. Man känner sig ganska liten när man står under så höga monument och byggnader.

Huvudentrén
Huvudentrén. Lägg märke till den enorma porten om man hjämför med människorna framför. De tog betalt för att man skulle få komma in och titta på interiören, det känns inte rätt när det är i en kyrka. Alla ska få gå in där tycker jag, oberoende hur mycket pengar man har. Om nu gud finns hoppas jag inte att han skulle stänga fattiga människor ute från sitt hus...


Till sist en bild på det rum vi sov i. Sängarna var inte jättesköna men de gick att sova i, för övrigt var hotellet litet men ändå helt okej att bo på. En stor fördel var ju att det låg så nära King's Cross, en stor knutpunkt för Londons kollektivtrafik.

På måndagen var vi ju också på musikalen We will rock you, med massa Queen-låtar. Den var bra, en ganska rolig handling också som handlade om musikens framtid, fast den var ju inte allvarlig förståss utan de mera drev med pop-musiken (Queen är ju (eller var) ett rockband).

Trots vädret, ha en bra dag! Vädret är ju inte så farligt i alla fall^^

Misguided Ghosts and lack of faith

Publicerad 2011-07-30 01:17:43 i Allmänt,

I'm going away for a while
But I'll be back, don't try and follow me
Cause I'll return as soon as possible
See, Im trying to find my place
But I might not be here where I feel safe
We all learn to make mistakes

And run from them, from them
With no direction
Run from them, from them
With no conviction

Cause I'm just one of those ghosts
Travelling endlessly
Don't need no roads
In fact they  follow me

And we just go in circles
But now I'm told that this is life
And pain is just a simple compromise
So we can get what we want out of it

Someone care to classify
A broken heart and twisted minds
So I can find someone to rely on

And run to them, to them
Full speed ahead
Oh, you're not useless

We are just misguided ghosts
Travelling endlessly
The one's we trusted the most,
Pushed us far away

And there's no one role
We should not be the same
But I'm a ghost
And still they echo me
The echo me in circles

(Misguided Ghosts - Paramore)

We're looking for you, young person who's not afraid of challenges
We're looking for you, who can stand up and tell the entire world that something is totally wrong
We're looking for you, who will sacrefice yor life for the good Purpose
The "who" isn't me, at this point I don't feel like having anything to do with this world.

Vill ut!!

Publicerad 2011-07-29 18:42:54 i Allmänt,

Tja...
En suddig bild på en klassisk vakt i björnmössa. Hahah jag tycker de är roliga, de bara står där helt stilla och gör ingenting i flera timmar xD De är som dockor med underliga hattar^^

Ikväll känns det som om jag måste ut, om det är någon i närheten som vill hitta på något så blir jag väldigt glad. Även om antalet läsare är högst begränsat så kanske någon ser iaf...

Niiice

Publicerad 2011-07-29 14:41:52 i Allmänt,

Erik och Petter har varit hemma hos mig det senaste dygnet, det har varit roligt. Vi bakade en jättegod paj och såg på Sherlock Holmes. Åt gott, både godis och riktig mat och sedan som vi kåtan som vi har uppstäld i trädgården. Så det har varit ett bra dygn^^

London - söndag.

London eye
London eye var i princip den sista riktiga turistattraktionen vi besökte. Den tog nog ungefär tjugo minuter att åka och man hade väldigt fin utsikt över london. Här följer några landmärken och berömda btggnader man såg från hjulet.

Houses of parliament
Houses of parliament sett uppifrån. Big Ben ses i den högra delen av bilden. Byggnaden låg som synes precis på andra sidan Themsen. Jag vet inte vad ni tycker, men det bortre tornet ser större och mäktigare än det som Big Ben är i.

Westminster abbey
Den berömda katedralen Westminster abbey. Den låg precis bakom Houses of parliament.

Buckingham palace from London eye
Buckingham palace framsida, den stora statyn syns ganska väl framför. Här får man också en känsla för hur stora parkområden det finns i LOndon, dessa parker gillade jag skarpt.

St Paul's cathedral from London eye
Den stora kupolen på den ännu mer berömda katedralen St. Paul's cathedral.

Det var häftigt att se de flesta sevärdheter uppifrån London eye, det var nog däruppe jag tog som mest kort också tror jag. Det kan kanske komma upp lite mer kort från den senare också.

Nu ska jag åka och fira en födelsedag, hoppas ni kommer ha en bra dag! : )

Mer London

Publicerad 2011-07-28 13:01:15 i Allmänt,

Jag lovade ju det och i framtiden kommer dt komma ännu mer bilder från resan. Så här kommer lite bilder från lördagen.

Tower of London
Här är "the white tower" som är en del av Tower of London. Det är en gammal fästning och ett palats, men numer används det som turistattraktion och som en säker förvaring för kronjuvelerna. Jag mådde nästan illa av att se dem, de är så överdådigt värdefulla och en symbol för fbrittiskt förtryck gentemot kolonierna (känns det som i alla fall). Men anläggningen är i bra skick och är väldigt fin i övrigt så det var ganska mäktigt att se det i verkligheten.

HMS Belfast
HMS Belfast, ett krigsskepp som legat förtöjt där länge. Även om man inte ser det på den här bilden så ligger skeppet väldigt nära både Towern och Tower bridge så det är ett område kring Themsen som är väldigt rik på upplevelser. Eftersom jag är intresserad av marinhiustoria var det kul att se skeppet.

Tower bridge
Och till slut Tower bridge, en häftig gammal bro. Jag tycker att färgerna är lite felkomponerade på bron bara, det blåa passar inte alls ihop med det gamla teglet i resten av bron. Mittendelen av bron kan vridas 90 grader för att släppa igenom större fartyg som inte går under, tyvärr fick vi inte se något sådant genomsläpp.

På lördagen var vi också i London dungeons, en liten upplevelserundtur som handlade om läskiga saker som hänt i London genom tiderna. Max tyckte att det läskigaste när Jack the ripper helt plötsligt kom fram bakom mig, men det såg inte jag för jag hade ryggen mot honom. Haha aalla som gick turen skrek till och jag bara: (:O) vad var det som hände nu? xD Skådespelarna som var ordnade turerna var väldigt duktigaa och kunde verkligen spela sina figurer med inlevelse. Jag tror de improviserade en hel delockså eftersom det var så mycket interagerande med de som gick.

För alla som vill veta kan jag berätta att inträdena i London är skyhöga, jag tror vi fick betala 60 pund var för inträden på Towern, London dungeons och London eye, 60 pund motsvarar ungefär 615 kronor. Trots det kände jag att när man väl är i London ska man kanske inte missa upplevelserna även om det kostar, så jag köpte biljetter iaf. Men om man åkder till LOndon någon mer gång så tror jag inte att jag kommer köpa några inträden, då ska jag nog mest insupa atmosfären och se alla byggnader och sånt från utsidan.

Idag är jag lämnad ensam hemma (vilket jag är glad för) för de andra har dragit till Liseberg. Jag har inte mycket till övers för nöjesfält, jag tycker bara det är otäckt att åka det mesta och jag brukar inte göra saker som jag tycker är otäckt. Följdaktligen stannade jag hemma i det fina vädret. På morgonen har jag spelat lite fotboll med lillebrorsan (innan de åkte) och gått en promenad. Det är så här härligt väder känns det bäst att vara ute lite och få lite frisk luft, det mår man bra av :)

Ha en nu en riktigt bra dag! :)

Back again

Publicerad 2011-07-27 18:46:08 i Allmänt,

Nu är jag tillbaka i Sverige, det känns ganska bra faktiskt. Visst, det är jättefint i London, för att vara en storstad så tycker jag att den inte känns så stor. För att börja från grunden, att ta sig till olika platser i staden är jätteenkelt, tunnelbanan är välskyltad och så. Bussarna är oftast pålitliga även om de någon gång ändrade slutstation någon gång under färd... Men det gjorde inte så mycket, det gick bra i alla fall. Jag har ju åkt med Max och hans familj, de har varit väldigt härligt och de är snälla och sympatiska. 
Den första dagen vandrade vi bara omkring i staden, vi anlände på förmiddagen. Den första måltiden blev dyrare än planerat, vi hade liksom hamnat i fel kvarter, dyra bilar, ambassader och vita dukar på borden... Men maten var god i alla fall^^

Här kommer lite bilder som på något sätt beskriver vad jag har upplevt och sett på fredagen:

London uppifrån
London från luften.

Buckingham Palace
Buckingham Palace som det ser ut framifrån på kvällen. De små röda figurerna är vakter med de berömda björnmössorna. De såg roliga ut tycker jag, britterna är väldigt konservativa och vill inte byta ut de otympliga och roliga mössorna...^^

Big Ben at night
Big Ben at night, en väldigt stor klocka som ser väldigt majestätisk ut i mörkret. Jag tycker att den är häftigare än Buckingham.

Sedan jag kommit hem igår har jag hunnit med att köpa tangentbord och ny skärm till datorn. Nu är upplevelsen helt annorlunda, det är mycket större alltihop. Det var absolut värt de tre tusen jag lade på det setet elektroniska prylar. Vädret är underbart och det var det i London också, men jag har hört att det regnat en hel del här hemma. Bland annat skall en kamping i Varberg nästan ha flutit bort i regnet... ;P Mer om London kommer senare, tillsammans med mera bilder.

Ett litet uppehåll

Publicerad 2011-07-21 15:39:02 i Allmänt,

Ja nu tar jag en femdagars semester från bloggen och datorn för den delen också. Jag tror det ska gå bra, man offrar gärna lite datoranvändande för en vistelse i London :) Så nu kommer bloggen inte uppdateras förrän ja vad blir det, nästa onsdag eller torsdag, det får vi se.

idag träffade jag Manne, det var ett tag sedan. Han var här för att hämta en pianobok och då passade vi på att prata lite om allt möjligt, framför allt gymnasiet. Vi ska gå på samma gymnasium, Bäckäng i Borås, men han skall gå naturvetenskap med inriktning ledarskap, jag ska som ni vet gå samhäll med inriktning demokrati och mänskliga rättigheter. Jag följde med honom hem och vi pratade lite mer och åt körsbär, det var gott. Sedan cyklade jag hem och åt en sen lunch och nu sitter jag här. Jag lånade Harry Potter och dödsrelikerna 1 av honom på ett USB tillsammans med någon anna film, kanske kan se en av dem ikväll och någon efter londonresan. Appropå den så tror jag att jag nästan packat klart nu, det finns lite mer att göra men inte mycket. Så nu är jag ganska bra förberedd (tror jag).

Nu finns inte så mycket mer att säga, hej då! Och ha en härlig tid i regnet ;) (om prognosen stämmer, vilket den inte alltid gör). Whatever, bye bye!
Hon ville inte vara så stilla, så bilderna blev lite suddiga. Men är hon inte söt ändå? =)

En fisketur

Publicerad 2011-07-20 15:42:20 i Allmänt,

Efter lunch gick jag ut för en liten fisketur, här är lite bilder från den.


På väg ner mot sjön tog jag en bild på kossorna nere vid sjön.


Efter ett tag fick jag napp, en liten abborre. Eftersom den var så liten så valde jag att släppa i den igen, men jag fick i alla fall en bild på den i vattnet.

Ja då, de kommer också ;)
Meeen visst får man bottennapp också... Salladen är fixad! ;)Och precis innan jag rodde in till stranden tog jag en bild på tjuren från sjön. Han är en Aberdeen angus, därför heter han August.

Det var en härlig fisketur, det blåste ingenting och allt var lugnt och stilla. Jag gillar stillheten, man kommer närmare naturen då :)

Härligt väder!

Publicerad 2011-07-20 12:10:31 i Allmänt,

Ja nu är det riktigt skönt väder faktiskt, då är det skönt att ha laptop. Så nu sitter jag ute, jag har dragit ut högtalarna och satt laddkabeln in i Moas rum (där jag också anslutit högtalarna). Alla sladdar går ut genom fönstret så jag sitter på verandan och skriver :) Gårdagen var bra, Erik och Petter har kommit hem från Värmland och deras kusiner. De ringde igår och  frågade om jag ville komma över, det ville jag självklart. Vi spelade ett spel som heter Brainstorm som är ganska kul. Det gjorde vi under tiden våran glass stelnade i frysen. Glassen blev inte så mycket glass, mer som sorbet. VI gjorde så att vi vispade ägg tills det inte var några spår av äggets "kladdighet". Sedan mixade vi de bär vi ade plocket (körsbär, röda vinbär och svarta vinbär) tillsammans med florsocker, vaniljsocker och vanligt strösocker tills det blev som en smoothie ungefär (fast utan mjölken då). Sedan vispade vi ner bärblandningen i äggen och tillsatte mjölk. Det skulle egentligen varit grädde, därav det sorbetliknande resultatet. Det tog nog sex timmar för den att stelna, ochdå var den ändå inte riktigt hård. Men god var den, vi åt den som efterrätt. Vid halv nio cyklade jag hem.

När jag kom hem hade mamma varit i kontakt med Max amma och pratat igenom londonresan. Pengar har jag så det räcker och jag tror att allt annat är löst, så nu är det bara att invänta fredag. Jag glömde i och för sig kolla hur mycket jag ar på kontot, men jag får åna pengar av mamma och pappa tills lönen kommer den 25:e då kan jag betala tillbaka. Dessutom är de skyldiga mig lite efter att de har lånat av mig, hehe. Egentligen borde jag starta bankverksamhet och ta ut ränta, men jag tror inte de skulle tillåta det ;) När klockan blev nio var det dags att se på det sista avsnittet för säsongen av Morden i Midsomer. Det var ett ganska bra avsnitt, men det var lite detaljer jag inte förstod. Vad hade till exempel dockan i floden (i början) att göra med de andra morden? Och så tycker jag inte alls om att George (rättsmedicinaren) går i pension, nu är det bara Jones kvar av det gamla gardet. Men sammantaget har de fyra avsnitten varit något bättre än vad jag trodde de skulle vara, men inte lika bra som de lite äldre med Tom Barnaby som DCI.

När pappa kom hem efter att ha handlat nu på morgonen hade han jordgubbar med sig, jag skulle gissa på att det är de sista jordgubbarna i år jag äter så jag ska njuta. Det kan hända att vi äter dem till lunch eller också blir det till fika, det får vi se. Jag har också sprungit en mil på morgonen idag, jag tänkte att det blir nog väldigt varmt mitt på dagen så det är lika bra att ta det på morgonen. Det är sp skönt att komma hem efter en sådan runda!

Nu på morgonen läste jag att Pakistan har fått en kvinlig utrikesminister, utvecklingen ivärlden går kanske framåt i alla fall! Jag tror att en kvinnlig utrikesminister har betydligt bättre chans att föhandla fram ett fredsavtal med Indien och är också förmodligen bättre på att medla mellan andra. Det här kanske bara är förutfattade meningar, men jag tror att kvinnor har det lättare för att kompromissa och släppa lite på prestigen, det behövs verkligen i den värld vi lever i. Visst har också kvinnor fört krig, men inte i samma uträckning som män (kan ju bero på att inte så många kvinnor fått chansen att starta krig...). Men jag tror ändå att kvinnor är lugnare och inte "visar tänderna" lika ofta. Hoppas det kommer mer kvinnor på viktigt poster både i Sverige och omvärlden, då tror jag att den demokratiska utvecklingen kommer gå betydligt fortare. Synd bara att demokratisk utveckling är en av förutsättningarna för mer jämställdhet, hoppas inte att det blir något hinder :)

Hoppas att solen håller i sig hela dagen, ha en bra dito!

Djup, glöd och relationer

Publicerad 2011-07-18 21:34:25 i Allmänt,

Det är så äkta, så riktigt. Man verkligen känner hur han menar allvar, hur han vill berätta en historia eller mening med texten, med musiken med helheten. Och han sjunger på svenska. Det är väldigt ovanligt numera, jag tycker att nästan alla de bästa artisterna sjunger på engelska i dessa tider. Kanske beroende på att utbudet på engelska är så mycket större, kanske för att jag gillar klangen i det engelska språket, vad vet jag. Men så känns det i alla fall. Det här är den enda artist som sjunger på svenska som jag lyssnar på, jag talar om Lars Winnebäck.

Sånt är livet nu, förlåt om jag är bitter och synisk men du vet hur det kan va
Jag vill ha det som du, fast jag vet att du tänker likadant ibland och vill ha det som jag
Ja det var inte bättre för, men det ska bli bättre framöver
Och någonstans har man i alla fall kommit om man vet vad man behöver

Den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp
Drömmarna och vindarna hjälps åt
Och så fort man tittar nedåt vänder de hitåt och sjunger
Vart tog den där elden vägen, ja vart tog elden vägen?

När jag lyssnade på hela texten noggrant första gången trodde jag att det skulle vara jag när jag blir stor, haha så kan det fortfarande bli. Hur som helst så gick den in på min självbild ganska bra och sådana texter/låtar brukar jag gilla, detta är ingeet undantag. Förresten låten heter Elden och är så klrt skriven av Winnerbäck själv, han skriver alla sina låtar själv.

Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en lång promenad
Jag skulle låta blicken möta andra ögon i en främmande stad
Jag skulle inte ha så bråttom med att träffa någon ny
Jag har rätt mycket med mig själv, precis som du
Jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mig nu

Första versen i en underbar duett med Lars Winnerbäck och Miss Li. (Det känns lite konstigt att skriva om den här musiken samtidigt som Paramore spelar i bakgrunden, men det går bra x) ) I alla fall, det är en väldigt vacker låt och Miss Li gör den faktiskt väldigt bra, annars brukar jag inte gilla henne så mycket. Det är så mycket känsla i låten och det känns som om Winnerbäck lägger mycket prestige i att göra låtarna personliga, så de träffar väldigt djupt. Den här låten heter Om Du Lämnade Mig Nu.
Om ni nu skulle försöka lyssna på de här låtarna, försök koppla från allt annat, slut ögonen och bara lyssna. Då är musiken och texten som bäst :)

Ännu en dag med för mycket dator... :S Aja det har inte funnits mycket annat att göra kan jag säga till mitt försvar, men det blir i alla fall lite långtråkigt och jag vill ju inte sitta så mycket framför skärmen. Just nu har vi vänner här, Lasse och Lotta. De är jättetrevliga, det går att prata om det mesta med dem, och framför allt, det blir alltid så kul. Alla som är närvarande vid sammankomsterna brukar vara väldigt muntra i hågen, och det blir ju inte sämre för de vuxna efter ett par glas... Nej då de dricker inte så mycket ^^ Men kul har de i alla fall, det är huvudsaken!

Nu har de undertiden detta inlägg har kommit till världen har de nu hunnit åka och alla har sagt hej då, livet återgår till det normala. Och de vanliga frågorna kommer upp; ska man behöva plocka ur diskmaskinen trots att det inte är min dag? Eller ska man tvingas ta ut soporna? Nej det fick visst pappa göra, puh! x) Det är förresten inte så farligt att hjälpa till hemma heller, det är bara det att man är så lat när man väl har satt sig...

Inte så mycket kvar att skriva om då, kvar är att önska alla en god kväll. Så här kommer det: Ha en god kväll!
: )

"Sommar"

Publicerad 2011-07-17 19:07:04 i Allmänt,

Är ju inte bara regn, rusk och moln, det är ju ett radioprogram också. Jag har just lyssnat klart på Carl Bildts program, det var bättre än jag trodde det skulle vara. Han bjöd en hel del å sig själv, man fick till och med höra honom sjunga (A). Förväntningarna var lite lägre ställda, jag trodde han skulle vara ganska torr och gubbig, men så farligt var det inte. Han har ungefär samma åsikter som jag när det gäller globaliseringen och värdet av internationellt samarbete, dessutom uppskattar jag hans engegemang i internationella säkerhetsfrågor och lösandet av konflikthärdar. Det ska väl tilläggas att hans musiksmak var något tvivelaktig i mitt tycke, fast en del bra låtar hade han med i alla fall. The Killers - Human och I'm on fire - Bruce Springsteen, de är riktigt bra.

Idag har vi haft besök av några vänner som inte kommer alltför ofta. I samband med det bakade jag en sockerkaka med äpple i, den blev ganska god men den kunde haft några minuter till i ugnen för att nå perfektion. Efter lunch gick jag och pappa ut och körde lite röjsdåg, jag körde en tank och sedan gick jag in.

De senaste månaderna av skriverier i UT angående olika kommunala beslut som gått tveksamt till eller som var omdiskutabla har också fått mig att tänka. Jag tycker kommunen har kommit in på helt fel spår, att ha som mål att ha 25000 invånare till 2020 är inte ett hälsosamt mål. Det gör nämligen att projekt som märks tydligt utåt prioriteras, även om de redan i kommunen bosatta inte får så stor del av kakan. Det märks tydligt på byggandet av Lassalyckan, vilket i sin tur får konsekvenser på till exempel den försenade ombyggnationen av Ätradalsskolan, det utlovade nya stadsbibleoteket, med mera. Därför vill jag se en annan målformulering, till exempel at göra de redan skrivna i kommunen mer nöjda och trygga eller att minska utflyttningen. Man bordesatsa på sånt som kommer alla till godo, inte bara sporten eller det som kan ge viss PR till Ulricehamn som stad. Dessutom tror jag att man hellre bosätter sig i en kommun som sätter sina invånare i första prioritet och inte bara vill ha fler. Alltså; för att få fler och nöjdare invånare torr jag att målbeskrivningen måste ändras och ett helt annat politiskt klimat måste skapas. Politikerna måste känna att de är valda av en befolkning i en kommun som förväntar sig att de tar beslut som i så lång utsträckning som möjligt värnar invånarna. Annars hamnar vi i den svåra position där folket inte tror på demokratin, då kan populistiska och främlingsfientliga organisationer ta för sig av maktens kaka och det är något jag vill undvika till vaje pris.
En annan sak jag har märkt är att en del chefer inom kommunen har tvingats gå efter omorganisationen som genomfördts på senare tid. Det oroar mig att chefer som varit omtyckta av de anstälda tvingas gå på grund av att folk på högre ort inte känner sig trygga med att ha populära ledare under sig i organisationen. Jag vet att det säkert är jättesvårt att genomföra, men jag tycker att chefer i en demokratisk organisation bör tillsättas underifrån och också tvingas gå på beslut av dessa. En toppstyrning av en organisation som ska vara i samhällets och invånarnas tjänst skulle vara fatalt, det innebär nämligen med all sannolikhet att ledningen tappar kontakten med invånarna och i och med det tappar den också den verklighet som befolkningen lever i. Det gör att beslutsfattandet blir lidande.

När det snart bär av mot Storbritannien har jag börjat läsa in mig på nyheter därifrån för att (kanske) kunna föra någon bra diskussion med någon britt i london. Man vill ju inte vara obeväpnad om det kommer till konversationer och liknande, att småprata gillar jag skarpt. Därför har jag tittat omkring på BBCs hemsida lite och läst en hel del om de brittiska insatserna i Libyen, jag har läst lite om inrikes (läs brittiskt) brott och straff, men framför allt har jag läst en hel del om telefonavfyssningsskandalen med News of the World. Det verkar ha varit en sjuk organisation med riktigt oetiska metoder djupt  rotade, det är konstigt att det inte kommit upp starkt först nu. Misstankar mot tidningen har funnits länge, men det är först nu det verkligen kommit upp i ljuset. Hittills har tio journalister och och andra inblandade på tidningen arresterats för att olagligt ha avlyssnat mobiltelefoner och spårat och läst privata  mail. Bland annat ska ett trettonårigt mordoffers mobil blivit avlyssnad, helt sjukt tycker jag. Nu har tidningen stängt ned (tycker jag är bra, även om det förmodligen inte var för att den var omoralisk utan snarare för att ägaren Rupert Murdoch vill rädda sitt eget skinn) och opositionledaren och ordföranden i Labourpartiet Ed Miliband vill också att hela Murdochs mediakoncern ska splittras. Jag kan hålla med honom, det är inte bra när företag och koncerner blir alltför stora. Då inträffar nämligen samma sak som med alla toppstyrda organisationer. De tappar verklighetsuppfattningen och följderna kan i vissa fall bli så fatala som i det här exemplet med News of the World.
Om någon vill läsa mer om det här så lämnar jag en länk till BBCs hemsida. Det är dock på engelska, men jag tycker att deras bevakning var så pass mycket bättre och mer heltäckande än SRs så jag väljer att visa den brittiska.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-14178051 Det översta är det senaste som har hänt, om man scrollar ned på sidan hittar man allt övrigt som skrivits på ämnet och också en tidsaxel med hela händelseförloppet presenterat kort och i kronologisk ordning.

Ha en fortsatt riktigt bra dag!

Somegoodmusic

Publicerad 2011-07-16 21:34:49 i Allmänt,

She puts her makeup on like graffiti on walls of the heartland
She's got a little book of conspiracies right in her hand
She will come in first for the end of western civilization
She's a natural disaster, she's the last of the american girls

(Green Day - Last Of The American Girls)

The traces of blood always follow you home
Like the mascara tears from your getaway
You're walking with blister and running with shears
So unholy, sister of grace

(Green Day - Viva la Gloria [Little Girl])

Dreaming,  I was only dreaming
Of another place and time, where my family's from
Singing, I can hear them singing
When the rain has washed away all these scattred dreams
Dying, everyone's reminded
Heart's are washed in misery, drenched in gasoline
Laughter, there is no more laughter
Songs of yesterday now live in the underground

(Green Day - Before The Lobotomy)

Alla dessa tre songer tycker jag mycket om, de har faktiskt ganska tankevärda texter om man sätter sig in i dem. Det är svårt att beskriva, man får helt enkelt göra sin egen blid av dem. Alla tre är för övrigt tagna från Green Days åttonde studioalbum, 21st Century Breakdown.

A very good CD :)

Just nu: sol

Publicerad 2011-07-16 17:29:53 i Allmänt,

Det kunde man inte tro, men efter fler kalla dagar tittar nu solen fram :) Det har jag saknat, det är så skönt med sol, jag önska bara den kunde vara framma oftare och att det skulle vara varmare. Idag var jag och lillebror hemma ensamma på förmiddagen, så jag fick göra lunch till oss. Jag kakade pasta och gjorde till det ugnsstekt lax och spenatstuvning, kanske inte riktigt den mest klassiska kombinationen, men det blev ganska gott i alla fall. Sedan några dagar tillbaka har jag kännt mig ganska trött, jag vet inte varför. Idag bestämde jag mig därför för att gå ut och springa, det kan hjälpa ibland. Det blev en mil, men jag kände mig jättetung och inte alls så lätt och kvickfotad som jag kan vara ibland. Hoppas det blir bättre. När jag kom hem var jag väldigt varm, så jag bestämde mig för att följa med syskonen ner och bada. Tyvärr tog syrran så lång tid på sig att byta om så jag hann bli kall igen. Vattnet kändes följdaktligen inte alls angenämt och jag beslutade att jag skulle hoppa över badandet för den härgången. Det kanske blir senare ikväll också, det vet man aldrig.

Hur som helst, på vägen upp från stranden blev jag stucken av någon insekt, jag tror det var en geting för det gjorde väldigt ont. Som tur var gick det över fort, och glassen som jag åt gjorde väl sitt till ;) Nu sitter jag  här vid datorn igen... Men det är bara temorärt nu, jag växlar mellan datoorn och uteplatsen. Det är skönare på utplatsen men det finns mer att göra på datorn, så jag blandar lite. Nu spelar Sverige bronsmatch i fotboll mot Frankrike men jag tror inte jag bryr mig om det. Istället stannar jag nog här nere och har det mysigt, det är bättre.

Ha det bra!

Hemma

Publicerad 2011-07-15 09:39:36 i Allmänt,

Okej det har jag varit ett tag, men de senaste dagarna harjag inte varit någon annan stans heller. Det har blivit lite för mycket dator, en hel del bad och lite annat smått och gott. Jag såg till exempel på matchen mellan Sverige och Japan i fotbolls-VM i onsdags.Sverige fick ordentligt med stryk, men hade det inte varit för att målvakten var så dålig så hade det nog blivit 1-1 istället för 3-1 till Japan. De två sista målen som Japan gjorde skulle måvakten i Sverige avstyrt.

Igår badadet jag två gångar, trots vädret. Den andra gången var klockan halv nio på kvällen, då var det tolv grader varm ute:P Det är en ganska härlig känsla att bada när det är varmare i vattnet än i luften, det är något alla borde få uppleva. Den första gången igår var efter att jag hade badat bastu, också det väldigt skönt. Igår var också farmor, farfar och kusinen Albin här. Egentligen skulle Albin och pappa fiskat ål inatt men det regnade, så de gjorde inte det. Vilka veklingar... ;) Fast jag ska inte säga något för jag tackade ju nej till att följa med^^

Det har hur som helst blivit en hel del god mat på sista tiden. I onsdags åt vi grillat med klyftpotatis och till efterrätt åt vi glass medd hallon som lillebrorsan hade plockat. Efter det åt vi också en kaka som jag hade bakat tidigare under eftermiddagen, den var ganska god faktiskt. Igår åt vi varma mackor, inte helt fel det heller. Men det hjälper inte hur go mat man äter; jag vill ha varmare väder ändå! Jag är rädd för att sjön kommer kylas med så pass mycket att det inte går att bada i den mer och det skulle vara jättesynd för jag gillar ju att bada. Det är dessutom ganska bra motion att simma.

Ha en bra dag! :)


Den här låtan hade jag i huvudet när jag vaknade, haha jag är lite kär i refrängen, tror nästan jag sjöng den i sömnen xD Den är lite annorlunda, men bra i alla fall tycker jag. Lyssna om ni vill!

Jaha...

Publicerad 2011-07-14 01:37:35 i Allmänt,

Nu har jag inte haft något att skriva om idag heller då. Det händer inte så mycket här, idag har jag bara badat och spelat dator. Det är synd att det blir en del så, men det är i alla fall skönt att få vara ledig och ta det lugnt. Det är riiktigt synd att vädret enligt SMHI ska bli kasst i den närmaste framtiden, hoppas man kan vara ute lite i alla fall. Det behöver jag, man kan ju inte bara sitta inne och dryga hela dagarna...

Som sagt, jag harf inget mer att skriva om så ja, det får väl bli det bottra slutet på detta inlägg.

Citatet i alla fall

Publicerad 2011-07-12 19:59:41 i Allmänt,

Jag ville egentligen fotografera hela insändaren så de som vill kunde läsa den här, det blev alldeles för små och suddiga tecken så det får räcka med citatet. Det beskriver ändå ganska bra vad det var som hela texten gick ut på, så så illa är det i alla fall inte.

Citatet ur min insändare

Kul :)

Publicerad 2011-07-12 19:04:40 i Allmänt,

I söndags satte jag mig framför datorn med ett oerhört skrivsug och eftersom jag en tid planerat att skriva en insändare till en större tidning passade det perfekt. Klimatet var och är det ämne som jag känner mest för att skriva om nu, så det fick det bli. Jag hade en bra känsla medan jag skrev, jag tyckte jag lyckade få fram mitt budskap och det fick jag uppenbarlegen. Jag skickade texten till DN (Dagens Nyheter) på söndag eftermiddag och redan idag var den med i tidningen. Den hade fått bra plats och var nästan intakt, kunde inte hitta något ställe där redaktören hade gått in och redigerat. Så nu känner jag mig ganska stolt, det är alltid kul att lyckas med saker man känner att man kan. En ganska häftig känsla är det också att ganska många människor förmodligen har läst ens text, man hoppas bara att de berörs eller åtminstone ägnar en tanke åt att reflektera över innehållet. För desom vill läsa finns den i tidningen; om man nu vill göra sig det besväret.

Ikväll blir det Midsomer murders för mig, det ska bli kul. Kanske ska passa på att baka något också, det får vi se. Ha nu en riktigt härlig kväll och njut av vädret, det ser inte ut att bli riktigt lika bra i den närmaste framtiden (även om det inte är helt kasst).

Mestadels sol :)

Publicerad 2011-07-12 08:49:24 i Allmänt,

De senaste dagarna har varit bra, delvis beroende på vädret, mestadels av goda vänner. lördag-söndag var jag som sagt med flera kompisar och hade jättekul och igår träffade jag Erik och Petter nästan hela dagen. Det började med att jag och pappa åkte över för att hjälpa till medatt röja lite på deras trädgård och på ett skift de har nere vid sjön. Det var iofs bara i trädgården som jag behövdes, så när de började röja nere vid sjön gick jag hem. Men innan dess hann vi bestämma att vi skulle ses senare igen på eftermiddagen, så det gjorde vi. Först badade vi hemma hos oss, det var faktiskt varmare i vattnet än jag trodde det skulle vara. VI har lagt ut flytbryggan nu också, det gör stor skillnad för rolighetsfaktorn.

Sedan gick vi hem till dem och spelade lite dator och pratade, det var också kul, även om jag måste säga att jag rankar badet högre. Eller gick och gick, eftersom de hade cyklat till mig så var jag tvungen att springa (datorväskan är jätteotymplig att cykla med). Det måste sett jättekul ut; jag hade dessutom för stora shorts så med den ena handen höll jag i dem och den andra låt runt handtaget på datorväskan x) Man tröttnar lite på att spela dator, ändå gör man det då man inte har så mycket annat att göra. Men man kanske får mer att göra senare under semestern.

Ha en riktigt bra dag!

En händelserik och bra gårdag

Publicerad 2011-07-10 17:33:06 i Allmänt,

Jo men visst, sämre kan en dag bli. Det hela började med att jag vaknade alldeles för tidigt, vid 6... Men det gjorde inget, är ju van vid att gå upp tidigt^^ Det var fint väder och vid hal ett började jag gå mot Aspanäs för att äta lunch med Erik och Petter samt deras kusiner. Det var en god måltid som innefattade nypotatis, köttbullar, sill med gräddfil och gräslök, samt grönsaker. Efter lite fotboll begav jag mig hemmåt för att göra mig i ordning inför kvällen, som skulle spenderas tillsammans med goda vänner hemma hos Sanna. 

18.00 var jag där, det hela började med att Sannas lillebror snabbt proklamerade att jag var hans bästa kompis och att vi hade kännt varandra i flera år... (Killen skall börja förskoleklassen i höst) xD Efter att ha tittat lite på hans leksaker (det var väldigt viktigt för honom) satte vi oss på altanen och pratade. Julius kom vid 20.00, då hade jag, Annie, Andreas och Sanna varit där sedan tidigare. Direkt när Julius kom började vi äta; grillat medjättegod potatissallad och grönsaker. Det hela förgylldes av skön stämning och mycket skratt :) Vi skulle komma att stanna på altanen en bra stund, det finns nämligen infravärmare där och det är en fördel inför långa nätter.

När klockan började gå fram emot ett bestämde vi oss för att gå ned till tältet som vi satt upp innan middagen. Eftersom det både regnade och åskade (jag tycker det är jättemysigt) så tog vi två paraplyer med oss som skydd under den 20 meter långa resan, men det gjorde ingen skillnad, vi var trots allt sex personer. Jag älskar att höra regnet smattra mot tältduken och det dova mullret från åskan i bakgrunden, men den får inte komma för nära. I alla fall, väl i tältet väcklade vi under stort besvär ut alla liggunderlag och madrasser och allt var ett enda kaos. Dethela slutade med att de tre luftmadrasserna vi hade täckte hela tältytan så jag fick lägga ihop mitt liggunderlag igen och lägga mig i en skarv. Så där skull jag alltså sova, med en lutning på 45 grader (det var inte det enklaste). Och som jag befarade blev det inte mycket sömn. Vi körde en ordlek fram tills klockan blev 03.00 ungefär, sedan började Andreas och Julius att somna. Men jag, halv utan madrasser och utrymme hade svårt att hitta en bekväm ställning så jag kunde inte sova. När klockan blivir 5 var jag ordentligt trött och somnade efter att Annie och Sanna gått ut för en promenad, då kunde jag nämligen byta plats och lägga mig på en av deras luftmadrasser^^

Men sömnen blev inte lång, klockan 06.00 tror jag att min inre klocka sade åt mig att det var gas att vakna... Vid det laget var jag helt slut, jag gick upp till altanen och drack det sista av min grapefruktjuice (det verkar bara vara jag som gillar den, alla andra i sällskapet tyckte i alla fall att den var på tok för besk). Efter gårdagens goisätande kände jag mig helt stinn, en inte alls behaglig känsla. Därför bestämde jag mig för att göra lite armhävningar, lite fysisk aktivitet brukar vara bra i sådana situationer. Sedan gick jag tillbaka ned till tältet och ag tror jag lyckades somna ett tag, fast jag vet inte säkert. Som ni förstår är det nu idag som jag berättar om.

Vid kvart i elva var nästan alla vakna (eller jag killarna var vakna,tjejerna som varit uppe hela natten sov så de var vi tvungna att väcka) och då gick vi in och åt frukost. Sedan bar det iväg hemmåt och en härlig session med goda vänner fick sitt slut. den här typen av mer eller mindre spontana träffar måste vi fortsätta med tycker jag, det är ett väldigt roligt sätt att umgås på :)

Här kommer till slut två suddiga bilder från natten på altanen:

Vi hade det verkligen jättemysigt, levande ljus, godis och goda vänner är en lyckad kombination :)

Hoppas alla har haft det lika bra som jag och ha en fortsatt trevlig dag!

Get your heart on

Publicerad 2011-07-08 23:40:20 i Allmänt,

Så heter Simple Plans nya skiva, jag nu lyssant påden i sin helhet. Det är en bra skiva, absolut över genomsnittet, men den saknar riktiga toippar. Iofs, öppningsspåret är medryckande men inget man kommer ihåg. Då skulle jag istället rekomendera att ni lyssnar på en annan låt från plattan, Gone Too Soon, en väldigt vacker låt som jag fastnade för. Lyssna på den, Simple Plan - Gone Too Soon, en bra låt :)

A fire burns today...

Publicerad 2011-07-08 23:05:58 i Allmänt,

För semester, för sena sommarkvällar, för solen som går ned, för ja, you name it! NU ska det bli väldigt skönt med lite ledighet, hoppas det kommer bli så bra som jag hoppas. Alltihop började i alla fall bra, direkt efter jobbet drog jag på mig löparskorna (som jag iofs alltid har...) och sprang hem. Det är nog en dryg mil kan jag tänka mig, en härlig runda. De nya kläderna gjorde verkligen skillnad.

Efter en liten session datorspel åkte hela familjen till Borås för att avnjuta en middag på restaurang för att fira att semestern har kommit för mig och Moa (oki hennes kom för en vecka sedan, men i alla fall). Valet föll på Oliven, en fin grekisk restaurang som hade jättegod mat. Jag åt en så kallad Mixed Souvlaki (reserverar mig för stavningen), ett grillspett med fläskkött, kykling, zushini, paprika och lök. Till det serverades friterad klyftpotatis, också den utsökt. Efterrätten bestod av valnötskaka med grädde och glass, mmh! :) 

Nu sitter jag här framför datorn igen, inte mycket annat man kan göra. Men det är inte fy skam det heller, det finns en del att sysla med här i alla fall, har ji om inte annat bloggen att uppdatera ;) Imorn är det lunch hos Lena, Erik och Petter och deras kusiner, senare på kvällen bär det av mot Bondarp och en förhoppningsvis riktigt rolig kväll hos Sanna liknande den vi hade hemma hos mig efter skolavslutningen, det ska nog bli bra!

Ha nu en riktigt bra kväll!

Nya kläder

Publicerad 2011-07-07 18:01:22 i Allmänt,

Också idag var jag väldigt trött när jag vaknade, jag har börjat slarva lite med sovtiderna kanske. Eller också berodde det på att jag hade lite svårt att somna igår, så kan det också vara. Hur som helst så kom jag i alla fall upp till slut (kom upp direkt, men var mer eller mindre vaken;) ) och så bar det av mot den näst sista dagen på jobbet. Vid nio var jag dock tvungen att avbryta arbetet, jag såg under frukostrasten att den inflamation i tandköttet som jag fått blivit värre på bara några timmar, så jag ringde hem så att mamma kunde hjälp mig att ta mig till tandläkaren för en liten kontroll. Det visade sig att det förmodligen är en brännskada, det är inte skönt att äta när man kan komma åt den så jag kan bara äta på en sida munnen nu. Btw jag är väldigt nojig med mina tänder och munhygien. Det beror på att under en av mina tre danmarksresor så drömde jag massor med mardrömmar om hål i tänderna med mera och sedan dess har jag alltid varit sådan. När jag var mindre var jag direkt rädd för att få hål i tänderna eller besöka tandläkare i allmänhet, men det har nästan gått över nu. Men för ett par år sedan var det den enda fobi jag lidit av, vad jag vet.

Efter jobbet (som var ganska slitsamt idag, men vi fick mycket gjort) åkte jag och mama in till stan' för att köpa lite kläder. Jag är ingen storhandlare när det gäller sådant, men visst kan det vara kul att titta runt lite och se om man hittar något man tycker om. Det blev till slut två stycken t-shirts (för löpningen, de plagg jag har nu är inte optimala), tre par shorts (varav ett för samma ändamål som t-shirtsen), och ett par jeans, samt ett bälte. Jag är ganska nöjd, framför allt med träningsdetaljerna. De är så lätta och luftiga, dessutom tycker jag de är snygga och passar mig ganska bra^^

Efter att ha kollat i en affär efter datorskärm (som ja nämnt i ett tidigare inlägg) är jag nu äntligen hemma, så skönt!Ikväll ska jag och min lillasyster baka en paj till kvällsmat, och se någon film på mitt rum, det ska bli mysigt. Det var ganska länge sedan jag åt paj, det blir någon gång då och då hemma hos E o P, annars är det ytterst sällan. Så det ska bli smaskigt, om man lyckas med den...

Sist men inte minst, have a nice evening!

TVÅ dagar kvar :P

Publicerad 2011-07-06 17:47:30 i Allmänt,

Eftersom nedräkningen fram till semestern började för ett tag seda känns det väldigt skönt att det bara är två dagar kvar. Dagarna är ganska enformiga, det är inte så många olika saker man gör på jobbet. Men det kanske man får stå ut med, variation är ju ingen mänsklig rättighet... Man tjänar i alla fall pengar och det är jag glad för. I slutet av månaden blir det kanske en extern bildskärm för lappyn, så man kan ha datorn stående kvar där den är och ändå se vad som händer på skärmen från sängen...^^ Men inte säkert att det blir just det, men något speciellt vill jag faktiskt unna mig för den första lönen.

Summer has come and past, the innocent can never last
Wake me up when September ends
Like my father's come to past, seven years has gone so fast
Wake me up when September ends

Here comes the rain again, falling from the stars
Denched in my pain again, becoming who we are
As my memory rests, but never forgets what I lost
Wake mw up when September ends

Wake me up when September ends, en underbar låt med Green Day. Den har väldigt gripande text som handlar om Green Days sångare Billie Joes pappa som dog när han var ung. Green Days texter är ofta lite kryptiska, det är lite av deras charm. Men när du börjar läsa mellan raderna och förstå metaforerna så blir de tunga och oerhört slagkraftiga, i alla fall de texter som är från de två senaste skivorna.

Enjoy life and have a good time!

Trött...

Publicerad 2011-07-05 05:20:12 i Allmänt,

Det känns gansska skönt att skriva lite nu innan jag åker till jobbet, det var jobbigt att gå upp idag. Jag lade mig lite sent och sedan hade jag svårt att soa. Efter det sov jag oroligt och allt sammans ledde fram till det här.. Undrar hur det kommer gå på jobbet idag, och hur kommer cyklingen gå?Hoppas jag inte tar ut mig helt :P

Idessa situationer är det i alla fall väldigt skönt att lyssna på musik man gillar, här kommer en låt som jag tycker väldigt mycket om och som jag nyligen hittat : )Jag får kämpa på idag, dagen kommer ju sluta hur jag än gör men jag vill verkligen få något gjort. Ha det skönt nu alla som är lediga, ja de som jobbar också :)

En (eller snarare två) fika

Publicerad 2011-07-04 20:34:14 i Allmänt,

Som rubriken antyder har jag fikat två gånger denna dag och snart blir det väl tre för jag och syrran har bakat sockerkaka. Aja i alla fall, första gången var på jobbet, en kille fyllde år och var så snäll så han hade köpt butterkaka åt hela arbetslaget, även jag fick en del^^ Den var god. Andra fikastunden hade sin upprinning i gårdagen hos E o P, mer om den senare. Vi bestämde i alla fall att vi skulle till Basta Kvarn och fika efter att jag jobbat färdigt och så blev det. Jag höll dock på att missa det, jag tappade bort tiden eftersom jag var så inne i det jag höll på med så jag slutade tio minuter för sent. Men ingen skada skedd, jag snabbade mig att byta om och kom i tid ändå :) Väl i Blidsberg åt jag en stor glass, en Madeira Top (Klingsglass). Kling är godast, den glassen tycker jag är mycket godare än GB. Därför äter jag Klings när jag får möjlighet till det, eller inte så ofta, men om man får välja på GB och Klings blir det Klings. Sedan åt jag en bit blåbärspaj med vaniljsås också, även den var mycket smarrig :)

Igår var jag som sagt hos E o P. Det var roligt, vi spelade fotboll och såg på TV, fikade och spelade dator. När vi spelade fotboll på kvällen var jag målvakt ett tag, och när jag skulle gå ner och ta en boll med foten (man går nästan ned i spagat, hade gjort det om jag kunnat...) sprack byxorna xD Inte för att det gjorde nåt, jag tror jag haft dem sedan femman eller något sånt, men i alla fall! Så nu klassar vi de shortsen som kortkort kjol, det är inte short längre... Inte under iaf... xD

Ha en skön kväll!

Öppen trädgård

Publicerad 2011-07-03 10:15:51 i Allmänt,

Nu är det snart dags för farmor och farfar att ha sin öppna trädgård. Det är trädgårdsföreningen som har nåt med att man får besöka fina trädgårdar i kommunen, jag är inte insatt och bryr mig inte heller jättemycket om det, men visst kan det vara trevligt att vara i fina trädgårdar. I alla fall har de varit lite spända inför det (åtminstone farmor, farfar är lite mer avslappnad) så hoppas det går bra och det kommer många. I samband med detta passar mamma på att visa lite om sitt företag för de som kommer och lillebrorsan ska sälja ägg. Det är hans sommarjobb och jag tycker han sköter det helt okej. Mormor kommer också arbeta för att få in lite pengar till Gambiagruppen för att, ja, hjälpa människor där. Hon har varit i Gambia en gång men jag vet inte om det var gruppen som genomförde resan eller om hon gick med i föreningen efter den..

Synd att det är ganska molnigt, det hade varit skönare med lite sol när man är ledig. Men det är bara fem dagar kvar att arbeta innan semestern, tre veckor ledigt ska bli jätteskönt. Sedan följer en vecka jobb igen, men det är bara bra. Man fnyser inte åt 2500 kronor ;) Trorjag ska försöka få tag på E o P idag, det var ett tag sedan jag träffade dem. Jag hälsade på deras mamma igår när jag var ute och sprang, men tvillingarna var inte där (hon satt och fikade med deras grannar). Hoppas på att träffa dem innan helgen är över :)

Här följer lite bilder av blommor av mindre fotografiskt värde, men blommorna är i alla fall jättefina!

En fin gul blomma
Det känns som om blomman stirrar på mig... x)

En vit blåklocka.

En jättefin

En stor, vit rosfrån vår rosenbuske.

En rosa ros

Farmor och farfars trädgård
Här är hela deras trädgård, den är jättefin tycker jag :) Det blev många bilder, men jag ville ha med alla så det fick bli så... Tycker iaf en av bilderna blev helt okej.

Ha en bra dag och låt inte flugorna störa dig!

Flugor :@!

Publicerad 2011-07-03 00:51:34 i Allmänt,

Att säga att man inte stör sig på dem vore att ljuga... De är hundratals i mitt rum nu, var jag än än vänder huvudet finns det alltid minst ett tiotal flugor. De brukar som tur är lugna ner sig när jag släcker laporna och stänger ned datorn, tur det för annars hade inte jag kunnat sova. Flugfångaren vi har satt upp är full med flugor men jag känner inggen skillnad i antal hä inne i alla fall. De kommer in under dagen när vi har nästan alla dörrar och fönster öppna, men jag tror ändå det är värt det. Det är så skönt att ha lite luftinsläpp om dagarna:)
Värmen är också jobbig när man ska sova; man får ligga med halva kroppen utanför täcket x)

Igår natt sov jag mellan halv tre och halv åtta, ingen jättebra nattsömn efter att ha gått upp klockan fem på fredagen... Menmen, hoppas på lite bättre sömn inatt och det ska nog fixa sig för jag kommer inte gå och lägga mig så sent den här kvällen. Faktum är att kudden kallar på mig nu känns det som, jag kan behöva lite sömn nu.

En viss R har skrivit refererat till en del låtar med Taylor Swift på deras blogg och ganska ofta har hon en enligt mig helt ok musiksmak. De bästa låtarna med Taylor Swift tycker jag är Mine och Picture To Burn. Hon kan sjunga både lite snabbare och gladare musik och ballader, det gillar jag. Om man vill speeda upp tempot ännu mer kan jag rekomendera Why Don't You Get A Job och Self Esteem med The Offspring, ett riktigt bra band tycker jag. Två andra bra låtar med samma band är You're gonna go far kid och The Kids Aren't Alright, om man gillar den typen av musik alltså (ungefär som Green Day fast lite mer "metal") :)

Nu är det läggdags för mig, nattinatti!

Late at night

Publicerad 2011-07-02 01:45:44 i Allmänt,

Where the cold wind blows, tomorrow never knows
Where your sweet smile goes, tomorrow never knows
You and me, we've been standing here my dear
Waiting for our time to come
Where the green grass grows, tomorrow never knowsSeems like she disappeared without a trace
Did she ever marry old Whatshisface?
I made a point to burn all of the photographs
She went away and then I took a different path
I remember the face but I can't recall the name
Now I wonder how Whatshername has beenHave you ever seen a one trick a pony in the fields so happy and free?
If you'd ever seen a one trick a pony then you've seen me

Have you ever seen a onelegged man tying to dance his way to freedom?
Have you ever seen a onelegged man then you've seen me


And in the darkest night
If my memory serves me right
I'll never turn back time
Forgetting you but not the timeIn order from the top:
Tomorrow Never Knows - Bruce Springsteen
Whatshername - Green Day
The Wrestler - Bruce Springsteen
Whatshername - Green Day (again)

Three songs that mean a lot to me and has helped me getting through the darker days of life : )

Green Day...

Publicerad 2011-07-01 20:34:25 i Allmänt,

...är fortfarande mitt favoritband. De har nästan inga dåliga låtar alls, massor av jättebra låtar och oftast helt okej texter. Min favoritskiva är American Idiot, bara fyra- eller femstjärniga låtar där och det finns låtar för de flesta tillfällena (tycker jag alltså). Min personliga favoritlåt nu för tillfället är Letterbomb, världens härligaste början med först en ensam gitarr och sedan kommer bas och trummor in, plus lite svart humor på albumversionerna innan allt börjar x) Lyssna på den, gillar man inte punkrock så kanske den inte kommer slå men jag gillar den skarpt :) Gillar du inte Letterbomb måste du testa att lyssna på Boulevard Of Broken Dreams (som du säkert har hört, den är ju väldigt känd) eller Wake Me Up When September Ends, två låtar med lite mindre "bröt" i (som en som inte gillar punk skulle uttrycka det), de är i alla fall lite "enklare" att gilla :P

Yeah best music in the world :D

Här är två av mina nio Green Day-skivor, American Idiot och Bullet In A Bible. Bullet In A Bible är en liveinspelning från en koncert på Milton Keynes i Storbritannien inför 65000 åskådare, DVD:n är jättehäftig.

Best band on Earth

Och här är de, inte riktigt min klädstil eller för den delen outfit över huvud taget, men sååå bra musik! Då spelar de ingen roll vilka plagg artisterna använder :)

Härmed önskas en lång och skön fredagskväll, mys!

Om

Min profilbild

Axel Christoffersson

Samhällsengagerad person som gärna tar en tur ut i naturen när tid och lust finns. Bloggen är min egen hörna i cyberrymden där jag skriver om det mesta som faller mig in - alltifrån personliga upplevelser till kommentarer kring ekonomi och politik.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela