Inga långa inlägg

Publicerad 2011-08-31 21:01:36 i Allmänt,

Som sagt så blir det nog inte så många långa inlägg nu, jag har så mycket annat att göra. Idag var vi som sagt på Åhaga och där lyssnade vi på två föreläsningar; en med Jan Bylund (stand-upkomiker) och en med Pär Johansson, grundaren av teatergruppen Glada Huddik. Båda var riktigt bra, framför allt Bylund gjorde stort intryck på mig. De var roliga, hade ba budskap  och de levererade båda sidorna utan att göra avkall på någondera, mycket imponerande. På kvällen hade jag innebandyträning också, det gick bra. Det känns som om jag faktiskt har det lite i kroppen nu, känns bra inför framtiden. På premiären den 4 oktober (tror jag) möter jag en klasskompis som spelar i Rydboholm, det ska bli kul :)

Lev livet!  :)

En kort uppdatering

Publicerad 2011-08-30 19:50:54 i Allmänt,

Mer blir det inte, jaghar så mycket annat att göra. Jag ska lära mig vägen till Åhaga utantill (vi ska på värdegrundsdag med skolan där imorn), jag ska läsa en, nej två böcker (eller snarare tre), jag ska skriva historiearbetet klart tills på fredag, jag ska plugga tyska, fundera på allt omkring de två innebandylagen jag nu är med i (jag har ju blivit huvudtränare för 03:orna) och så vidare. Innebandyn är rolig just nu, det kändes som om jag inte hade tappat all känsla under sommaruppehållet i alla fall :) Dessutom har jag ju som sagt ansvar för träningarna för ett annat lag och det ska bli både roligt och utmanade, så det är kul :)

Bäckäng känns som en bra skola och klass SA11N blir bara bättre ju längre tiden går :D Skolan är rolig, bara det blir lite fritid över är jag nöjd. Nu ska jag plugga vägbeskrivning (eller också struntar jag i det och ser fram emot ett litet äventyr imorgon....) och läsa. Vi ses nog någon gång, ha det bra!

Snart innebandy!

Publicerad 2011-08-28 15:22:14 i Allmänt,

Imorgon börjar den, den efterlängtade innebandyn. Detharjag sett framemot väldigt länge och nu när den väl börjar så känns det jätteroligt :) I år blir innebandy lite annorlunda för mig, det är nämligen så att jag också kommer vara tränare för 03:orna. Än så länge är det inte riktigt säkert när de börjar, det får vi se, men det ska bli väldigt kulatt träna ett lag med yngre killar och tjejer. Jag har varit med på någon träning de har haft och det verkar som ett ganska bra lag att träna, det blir en utmaning för mig och samtidigt någonting som jag tycker ska bli kul.
Inför den här säsongen funderade jag ju på om jag skulle kolla om jag skulle spela i Borås eller här i Hökerum och det kändes som attjag inte ville lämna laget i Hökerum. Vi har så bra stämning och så har vi faktiskt utvecklats bra på sista tiden så det ska bli kul att fortsätta i samma lag en säsong till. Dessutom träffar man ju en del folk på innebandyn som man inte träffar i skolans värld och på det sättet blir det en plats där man kan träffa vänner som man inte träffar så ofta (det gillas; det hade ju inte skadat att träffa dessa personer ännu oftare men bättre två eller tre gånger i veckan än inte alls). Nu är i alla fall målvaktskläderna tvättade och hänger på torklinan och första träningen är två lektioner bort. Imorgon har vi nämligen bara två lektioner i skolan, nästan lite för slö start på veckan tycker jag...

Ha det bra!

Första riktiga veckan

Publicerad 2011-08-26 16:24:09 i Allmänt,

Då var den slut, den första riktiga veckan på Bäckäng. Studierna har kommit igång och jag känner att det nog kommer gå bra, jag hoppas det i alla fall. Klassen består av bra människor som det absolut går att prata och interagera md, det är skönt för annars hade jag nog inte stått ut så länge tror jag. Jag är riktigt nöjd med situationen på Bäckäng och i klassen SA11N, det kommer bog bli tre bra år! :)

Annars finns det inte så mycket att skriva om, jag var väldigt trött när vi slutade idag. Och väldigt törstig. Senare ikväll är det kräftskiva hemma hos oss, jag har inte stenkoll på vilka som kommer men det blir nog roligt hur som helst. Dock vet jag inte i vilken utsträckning jag kommer äta kräftor, det får vi se. Jag har aldrig varit riktigt förtjust i skaldjur. Men det brukar alltid finnas något annat att äta vid sidan om. Det här får nog räcka för den här gången, känner inte för att skriva så mycket mer. Ha en bra kväll och helg!

Bättre

Publicerad 2011-08-25 06:17:07 i Allmänt,

Ja lite bättre böev det efter att jag åkt in till vårdcentralen i Borås och kollat upp sticket och fått lite cortizon (ingen aning om hur det stavas, men det här ser bra ut;) ). Visst, lite svullert är det fortfarande men inte osm igår kväll, tur det. Nu är det snart skola som gäller, tre lektioner idag. Vi börjar med matte och sedan vet jag inte. Jag vet däremot att vi ska ha vår första idrottslektion idag, men inte när. Det får jag kolla upp. Aja nu ska fortsätta göra mig i ordning, ha en bra dag!

Det där getingsticket...?

Publicerad 2011-08-24 20:05:00 i Allmänt,

Undrar hur det kommer gå med det, det känns inte riktigt bra. Det blir bara mer och mer svullet och stramar ordentligt nu :S Hoppas jag inte är allergisk, i så fall är det den första saken jag är allergisk mot och getingar är inte riktigt något man vill vara allergisk mot. Så hoppas, hoppas på att jag inte är det. Jag kanske får testa mig för det även om svullnaden skulle gå ner, jag har nämligen aldrig reagerat så här på getingstick förrut. Det känns inte riktigt bra det här...

Annars har dagen och de senaste dagarna vart bra, liksom de tidigare. Idag trodde jag att jag hade glömt nycklarna på Bäckäng och jag var just på väg upp igen från Södra torget för att leta reda på dem när jag hittade dem i en av jackfickorna. Jag brukar alltid ha den i den högra byxfickan, tänk vad vanans makt är stor.

Innan den korta episoden med nycklarna hade vi samhällskunskap för första gången. Först var det massa snack och sedan började vi se på en dokumentär om händelserna i Norge den 22 juli. En gripande film måste jag säga. Jag ser ju knappt på TV längre så jag hade ju inte sett den tidigare. I och för sig hade jag kunnat se den på SVT-play, men jag har inte sett den där heller. I ärlighetens namn har jag inte haft järnkoll på vad de har lagt upp för program på den sidan, jag har ju mest bara tittat på Morden i Midsomer och Komissarie Montalbano...
Nog för ikväll, nu ska jag snart få reda på hur det går med det där getingsticket. Hoppas det blir bra^^ Och ha det så bra, önskar att ni slipper få getingstick för det är inte alls kul!

Så sitter man här igen...

Publicerad 2011-08-24 08:17:57 i Allmänt,

Det var länge sedan jag bloggade senast, det har helt enkelt inte blivit av. Under tiden har rebellerna i Libyen nästan hunnit vinna inbördeskriget mot Gadaffi, jag har hunnit komma in i min nya klass och utmätningar av SAABs tillgångar har inletts. En salig blandning av händelser alltså, men roligt nog två positiva sådana. En annan rolig sak är att jag var och tittade på när damtalanglaget spelade mot Nittorp och var förvånandsvärt bra, de förlorade bara med 1-2 och skulle gjort mål i slutet. Det var en som missade i princip öppet mål när det bara var någon minut kvar, synd att det inte blev mål där. Så till en inte lika rolig sag, när jag var på väg hem så körde jag på en geting med hakan... Jag fick dra ut insekten med egna händer, den satt liksom fast i skinnet så jag fick ta upp handen och rycka loss den. Nu är det ganska svullet på kinden och så men det går väl över, det känns lite obehagligt bara. Idag börjar jag skolan klockan 11.10 så jag behöver inte cykla hemifrån ännu, det är ganska skönt fast det känns lite fel att börja skolan så sent... Men man kan ju använda tiden till att ta det lugnt, skriva, tja vad man vill egentligen. Nu fårdet vara nog skrivet för den här gången, ha en bra dag! :)

Good life:)

Publicerad 2011-08-21 19:12:14 i Allmänt,

Ja det mesta går ju bra nu så varför inte..? Man måste ju få vara glad också^^ Nu väntar en promenad i det fina vädret (man får ju passa på) och sedan ännu en dag i Borås. Något jag än så länge tycker är bra, hyser förhoppningar om att det kommer vara så de kommande tre åren också:)Två bra dagar, en bra skola

Publicerad 2011-08-19 16:48:18 i Allmänt,

Det är i alla fall den uppfattningen jag har fått, kraven är ganska högt ställda på eleverna men det tycker jag. Den största pressen kommer ändå från mig själv och har alltid gjort det. Än så länge är det en härlig klass också, hoppas det fortsätter så. Vi är tre innebandy spelarei gruppen vilket är kul. Då har man nämligen något speciellt att prata om. Dessutom är det en som spelar fotboll som just slagit E o P i en match, hehe. Det är väldigt kul att lära känna nya människor, lite av en befrielse nästan faktiskt. Jag har haaft samma bekantskapskrets i många år nu och det är jättehärligt att kanske kunna bredda den nu : )

Igår (första dagen) gjorde vi nästan ingenting, vi presenterade oss för varandra och gjorde lite olika övningar, inte i annat syfte än att lära känna varandra bättre. Idag hade vi våra första lektioner, tyska och historia stod på schemat. Egentligen skulle vi haft svenska på morgonen, men det hade vi inte. Istället hade vi en samling där lärarna tog in lite papper som vi fått hem för att skriva under och sedan tog de ett foto på varje elev för att lära sig namnen ordentligt. Jag tycker de kunde lagt det på annan tid men det är inte upp till mig att säga egentligen, så mycket är nog inte en sovmorgon värd. Dessutom kanske vi hade haft svenska om det inte varit för den där samlingen, man vet ju aldrig ;) Men det känns bra med klassen och allt sånt och likaså med skolan i allmänhet(programmet och inriktningen i synnerhet) så jag är glad. Dessutom verkar lärarna vara bra så jag ser fram emot de tre åren som står framför mig :)

Ha en fortsatt bra dag/kväll! (trots allt regn och rusk...)

En liten stund kvar

Publicerad 2011-08-17 19:08:10 i Allmänt,

Ja och jag vet inte vad jag spenera de två timmarna med, göra sig i ordning inför mogondagen och så vidare antar jag. Ett litet, kort inlägg hinner jag nog med också tror jag. Idag har jag varit hos Erik och Petter, det var kul. Vi bakade en jättefin tårta fakriskt. Okej man brukar kanske "göra" tårtor, men vi bakade faktiskt våran. Vi gjorde nämligen bottnarna själva, vet blev en sockerkaka som vi skar på mitten och vipps så har man tårtbottnar (A). Mellan dessa lade vi krossade vinbär blandat med socker och ett lager grädde på toppen. Riktigt gott blev det! Sedan har vi mest pratat om hur det kommer bli i skolan, det är ju faktiskt första gången på tio år som vi går i olika skolor. Eller det är ju faktiskt första gången, dagis är ju inte skola... Haha på tal om ingenting, tvillingarna brukar hålla koll på övergångarna inom fotbillsvärlden väldigt noga, jag tror det börjar bli ett beroende. Idag skrev Petter ut en lista på alla sommarens (årets?) övergångar, 17 A4-sidor med namn, från vilken klubb och till vilken dito... Ska man skratta eller gråta? ;)

Nu fortsätter förberedelserna för morgondagen, både mentalt och fysiskt. Jag känner mig inte särskillt nervös men jag hoppas innerligt att jag kommer i en bra klass. Också ser jag fram emot att studera i en ny miljö, det är nog nästan det som ska bli bäst. Förhoppningsvis en miljö som är inställd på att studera och som går in för det. Det kommer nämligen jag försöka göra. Det blir ju så mycket roligare om alla jobbar mot samma mål! =)
Hoppas alla som ska byta skola får en riktigt bra morgondag och ett bra läsår för den delen. Och sist men inte minst, hoppas den "splittrade" 9C inte är så splittrad, tror de flesta ser fram emot en återträff någon gång i framtiden =)

Lite tidigt kanske...

Publicerad 2011-08-16 05:13:39 i Allmänt,

Men jag får skylla mig själv, vad ska jag tro om jag går och lägger mig vid halv tio? Jag är ju medveten om att jag inte behöver så mycket sömn. Solen har hur som helst inte gått upp ännu och det kommer nog heller inte märkas när den gör det för det är molnigt ute. Idag är det en speciell dag för två personer jag känner, pappa och en viss S. Pappa eftersom det är premiär för duvjakten idag (och bockjakten, men i år satsar han på duvorna) och S för att det är hennes födelsedag. Stort Grattis till Dig!

Nu har det faktiskt blivit lite ljusare på himlen i alla fall :) Aja hur som heöst så tror jag inte jag har något mer att skriva nu så det här får bli slutet på ett synnerligen tidigt inlägg... Ha en bra dag!

Lååång dag...

Publicerad 2011-08-15 20:25:51 i Allmänt,

Det känns som det i alla fall, sådana dagar är inte roliga. Man bara går hemma och har inget att göra. Det blir alldeles för mycket dator och för lite tid spenderas utomhus, man blir trött och lat. På kvällen kom jag i alla fall ut och spelade lite fotboll med pappa. Vill att gymnasiet ska börja snart... Få träffa lite nya människor, få se nya miljöer, nytt, nytt, nytt! Det känns som om ingenting har ändrats i min tillvaro på tio år så nu är det dags för en nystart. Lite synd att man kommer tvingas cylka nästan varje dag, vädret ser inte ut att lbi det bästa fram över. Men det är nåt man får ta, allt kan ju inte vara tipp-topp hela tiden och det begär jag inte heller.

Det finns många republikaner som kandiderar till presidentkandidat-platsen för partiet. De tre starkaste namnen är Mitt Romney, Michaela Bachmann och Rick Perry. Mitt Romney är förmodligen den hav de tre som är minst extrem i sina åsikter, de andra har båda starkt stöd hos Teaparty-rörelsen. Gemensamt för de tre är den starka anknytningen till kristendomen, som Bachmann och Perrys fall tar sig uttryck i ett starkt abortmotstånd (vad Romney tycker om abortfrågan vet jag inte). Liksom resten av det republikanska partiet står de tre vapenlobbyn mycket nära, att bära vapen är enligt dem en medborgerlig rättighet. Perry tror inte heller att klimatfrågan existerar utan tror att det är naturens gång, detta är en mycket vanlig uppfattning inom det republikanska partiet.

Som tonen kanske antyder är jag inte jätteförtjust i vad som kan tänkas hända om republikanerna vinner valet 2012. De redan alldeles förmånga dödsskjutningarna i USA behöver inte ha att vapenlagarna mildras, inskränkningar i aborträtten är mycket främmande för mig. Men framför allt är det en sak som oroar mig mest - ja ni gissade rätt, klimatfrågan. Det sista världen behöver är att presidenten för världens största ekonomi inte tror att den är något problem, eller ännu värre, inte finns över huvud taget. Vi måste agera nu, inte imorgon. De fyra till åtta åren som potentiellt sett kan gå förlorade är mycket viktiga, vitala om vi ska kunna nå FN:s klimatmål att begränsa temperaturhöjningen till 2% (från 1990 års nivå). Det ser mörkt ut idag, det blir nästan nattsvart om republikanerna vinner valet. Det är nämligen så att om inte västvärlden gör någonting kommer inte U-länderna (framför allt Kina och Indien) göra någonting heller. De anser, med rätt, att det är vi som hittills har stått för de flesta och mesta utsläppen och därför ska vi betala mest i början. Varför ska kineser och indier inte ha samma rätt till välstånd som vi? Och eftersom vi skapade vårt genom att elda med kol och olja vill de också göra det, det är ju faktiskt logiskt. Men det gäller för alla oss på jorden att hitta och satsa på alternativa energikällor, det räcker inte att västvärlden gör det. Alltså måste vi visa resten av världenatt vi kan och tar vårt ansvar, då måste (förhoppningsvis) resten av världen följa efter. Så om mina farhågor besannas, må demokraterna vinna nästa presidentval i USA!

Det var allt om världens och USAs politik för den här gången, nu ska jag göra något annat. Om inte alltför många timmar är det nog läggdags också så lika bra att säga go'natt med en gång. Natti! :)

Inget att göra...

Publicerad 2011-08-14 21:40:39 i Allmänt,

Följdaktligen funderar jag på att gå och lägga mig, det är väl ingen mening med att vara uppe på natten utan att göra något? Nej det hela känns lite lönlöst, men samtidigt vill jag inte gå och lägga mig vid halv tio heller... Men dyker det inte upp något snart så får det bli så i alla fall.

Det nära nog ätliga brödet jag bakade innan är väldigt mättande, det är i alla fall det jag tror. Ända sedan jag åt den där marmeladsmörgåsen på bilden har jag varit proppmätt. En sådan till frukost imorn och man får inte i sig en tugga mer på hela dagen... Nej så illa är det nog inte, men mättade var den^^ Jag vill lära mig att baka bröd, men då ska jag ha ett recept att gå efter nästa gång. Den här gången improviserade jag hela vägen och det fick en del inverkan på resultatet.

Den här sommaren har gått väldigt fort känns det som, det kanske beror på att man har jobbat och inte riktigt har fått något tidsperspektiv. Upp klockan fem, jobba, komma hem vid fyra, sätta sig vid datorn, gå och lägga sig vid nio, upp igen klockan fem och så vidare, och så vidare. Men visst har jag fått ut saker av att göra så också, förrutom pengar så har jag hört omgivningen säga att jag blivit lite vuxnare på något sätt. Det är en åsikt som får stå för dem, jag tror inte det har påverkat mig så mycket. Men visst, jag har upplevt något nytt och på något sett levt en vuxens liv ett tag så lite kanske kan ligga i det ändå.

Det är en sak som jag inte har gjort under lovet som jag skulle vilja gjort; läsa. Jag vet inte varför, det har bara inte blivit av. Okej, jag läste ut Hundraåringen som gick ut genom fönstret och försvann i London men sedan hade jag ju tänk mig att läsa Stridens skönhet och sorg av Peter Englund också. Känns lite yungt att inte ha gjort det, men det får bli senare. För mig är det så att jag kan inte lägga ifrån mig en bok, och om jag ändå skulle göra det blir det inte av att jag tar upp den igen. Det är nog något man måste lära sig tror jag. 

Nu ska jag försöka hitta något att syssla med, annars blir det till att krama kudden ytterligare en natt. Go'natt! :)

Var det bakning det hette...

Publicerad 2011-08-14 14:45:37 i Allmänt,

Det brukar det heta, men när jag försökte idag på förmiddagen blev det kaos.Jag bakade någon form av rågbröd med svarta vinbär, hade i ett ägg (vilket man inte ska ha) så det blev en väldigt klistrig deg... :P Efter att ha, tja gjort "bröd" av det (skulle bli som frallor, men de blev väldigt taggiga på grund av att kladdigheten i degen gjorde det omöjligt att forma dem) gräddade jag dem lite för länge och sedan smakade jag. De va inte så goda, men sedan kom jag på att det kanske var för att jag inte är så van vid rågbröd och att de var osötade. De fick följdaktligen en chans till, denna gången med lite sylt på x) Det blev faktiskt mycket bättre, så nu tror jag att jag inte ska ge dem till hönsen iaf! XD

Ja ingen rolig syn, men iaf ;)

På morgonen (vid nio eller halv tio, det har jag inte så bra koll på) tog jag en liten springtur, de var väldigt skönt. Det var ett tag sedan jag sprang så det var härligt att göra det igen.

Ha en bra dag!

OneRepublic - Marchin On

Publicerad 2011-08-13 18:27:34 i Allmänt,

For those days we felt like a mistake
Those times when love's what you hate
Somehow, we keep marchin' on

For those nights when I couldn't be there
I've made it harder to know that you know
That somehow, we keep moving onFor all of the plans we've made
There isn't a flag I'd wave
Don't care if we bend, I sink us to swim
We're marchin' on

We'll have the days we break
And we'll have the scars to prove it
We'll have the bombs that we save
But we'll have the heart, not to lose it

Min favoritlåt just nu, vet inte riktigt varför men jag älskar takten och texten är helt okej. Och så tycker jag Ryan Tedder sjunger så bra : )

Härliga dagar

Publicerad 2011-08-13 16:57:27 i Allmänt,

Igår var en bra dag med bra väder, bra människor och bra mat och så vidare. Det började med att jag cyklade in till Tolkabro affär för att köpa lite godis inför kvällen. Där såg jag en viss R, kul att se de gamla klassisarna^^ På vägen hem såg jag också E, hon var ute och red. Jag förstår att det var så många ute den dagen för vädret var verkligen utmärkt, soligt och varmt :)

Sedan åkte vi iväg, jag och Erik (Petter kände sig febrig, så han stannade hemma:( ). De andra kom ocksåm jag försökte få fler att samåka, men det blev inget med det. I alla fall, kvällen blev lyckad och vi hade kul. Det var tidvis lite kaosartat i tältet, men vad ska man förvänta sig? xD Vi åt god mat (grillat med klyftpotatis och tsatsiki) och sedan tog vi ett dopp i Flata-sjön. Den var varmare än jag trodde, den såg väldigt kall ut men det var betydligt varmare i vattnet än i luften. Det var inte skönt att gå upp sedan, jag tycker alltid det värsta med att bada är att gå upp (eller doppa sig, det beror på hur kallt det är i vattnet...) för då brukar det alltid bli så kallt. Hur som helst, resten av kvällen låg vi i tältet och pratade och åt godis, ett lyckat koncept. Vi somnade nog någon gång runt två tror jag, bara för att vakna igen klockan halv sju och vara jättepigg. Jag vaknade nog 30 minuter före de andra, jag låg och tittade ett tag i taket för att få tiden att gå. Att somna om var inte att tala om.
När alla hade vaknat åt vi frukost och sedan följde städning av tältet. Eftersom jag vaknade så tidigt och var så pigg hade jag plockat ihop mina saker innan frukost så det blev inte så savårt för min del. Jag kan ju också berätta att tandborstningen på morgonen var jätteskön, det kändes att man inte borstat på kvällen. Att bli ren i munnen kan vara väldigt skönt! Sammantaget var det hela väldigt lyckat, kul och bra stämning som vanligt :)

Efter lunch (som åts hemma) köpte jag halstabletter till mamma, hon är lite förkyld nu. Också dem inhandlades i Tolkabro, det är lite närmare än Ulricehamn och vägen är mycket roligare att cykla på. Det är såå härliga att cykla i sådant här väder också : ) När jag kommit hem blev jag hungrig igen och då bestämde jag mig för att testa något jag inte brukar göra, nämligen milkshake. Jag mixade banan, nektarin och filmjölk (det blir lite tjockare och mumsigare) och det blev riktigt gott, speciellt efter en tid i frysen.

Mer har det nog inte hänt de senaste dagarna här hemma tror jag, så här sluter jag nog skriva. Kanske ska gå ut och sätta mig i solen ett tag... Hur som helst, ha det bra och njut av vädret så länge det varar!

Milkshake

Ytterligare en dag

Publicerad 2011-08-12 08:18:03 i Allmänt,

Det är ju inte så konstigt, det är det ju varje morgon... men den här känns faktiskt nyare än de flesta andra, när jag vaknade idag sken nämligen solen ute :) Det händer inte varje dag! Tyvärr har det varit kallt under natten (och under en längre tid än så) så det kommer nog inte gå att bada ikväll. Jag är ganska kräsen när det gäller vattentemperaturer^^ Ikväll ska jag och "gänget" ha den sista kvällen tillsammans på lovet, hoppas det går att hålla kontakten efter det också. Vi ska i alla fall sova över och äta god mat, det blir nog ungefär som det varit de andra gångerna. Och det är ju inte ett minus direkt:) Det hela tar plats hos Annie den här gången, det blir nog kul.

Jag har insett en sak. Det är ingen mening me att vara uppe så länge om man inte har något att göra. Går man och lägger sig tidigare så vaknar man ju med all sannolikhet tidigare också, det är ju bra. Man får ungefär samma vakna tid. Problemet är bara att de flesta är uppe senare än de vaknar tidigt, men det är sånt man får leva med. Om man skulle chatta eller något i den stilen behöver man ju inte gå och lägga sig tidigt... =)

Läste nu på morgonen att ett litet bombliknande föremål hade exploderat i händerna på en flicka som hade tagit upp det ur en sandlåda på ett dagis någonstans i Stockholm. Vem lägger en bomb i en sandlåda? Jag förstår inte hur man kan tänka så, eller tänker man över huvud taget? Jag menar, så små barn kan ju omöjligt ha gjort något för att förtjna det, dessutom kan ju vilket barn som helst ta upp saken. Som lyckligt var så gick det nog bättre än väntat och hon skulle nog få behålla alla fingrar i alla fall (ska man kalla det tur i oturen?).
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4642636

Snart ska jag gå ut tror jag, det är så härligt väder. Ha det bra! : )

Ut och fara

Publicerad 2011-08-11 09:16:39 i Allmänt,

Inte något längre, jag och syrran ska till Ulricehamn idag för att äta lunch hemma hos farmor och farfar. Jag gissar på att vi åker lite tidigare så i alla fall jag hinnar titta lite i affärer, vad jag vet ska jag inte köpa något men det kan räknas som tidsfördriv. Istället för att sitta hemma och hänga menar jag...

SAAB Automobile lär inte klara sig länge till. Efter att ha röjt undan de senaste konkurshotet kom igår uppgifter om att underleverantörer utomlands (i Tyskland och Spanien) kommer begära företaget i konkurs om SAAB inte betalar sina räkningar till dem. Jag undrar hur man tänker om man vill investera pengar i ett bolag som gått med miljard-förlust varje år väldigt länge, vad tror man att man får? Hur som helst så kommer det inte gå att pumpa in hur mycket pengar som helst i företaget, till slut kommer någon säga ifrån. Alltså är enda lösningen att få företaget att gå med vinst, vilket inte ser helt enkelt ut... Jag anser att regeringen har gjort rätt som inte har gått in med stödkapital till SAAB, jag som (eller åtminstone blivande) skattebetalare skulle inte vilja att mina pengar kastades ner i ett bolag som inte genererar någonting till samhället. Visst, det företaget har väldigt många anställda och Trollhättan som samhälle lär ju vila på produktionen av bilar på orten, men det går inte att hla tiden göra det enklaste. Företag som inte går med vinst går till slut i konkurs, det måste gälla alla företag hur anrika och "fina" de än må vara. Det stora problemet äratt det inte riktigt går att överskåda konsekvenserna av en nedläggning, nätet av underleverantörer är ju stort. Dessa måste hitta något annat att göra och ställa om snabbt, vilket är oerhört svårt för en så pass nischad industri som bilindustrin. I slutändan handlar det om att gå från ett industriberoende Sverige till en än mer tjänsteinriktad fördelning av ekonomin, västvärlden (som vi ju lever i) är betydligt mer mättad på de produkter som industrin tillverkar än utvecklingsländerna i framför allt Asien, men också Sydamerika och Afrika. Därför bör mindre och medelstora företag mer inrikta sig på tjänster, dels på grund av att jag tror att det är en sektor som kan utvidgas ganska mycket, dels för att det är mer miljövänligt än ren produktion.

En bra låt som jag tror att jag missat att nämna här, Fences - Paramore. Den gillar jag verkligen, så skön refräng och gung. Nu måste jag gå och borsta tänderna, det har jag visst glömt idag... Ha en härlig dag!

Alla vill till himmlen...

Publicerad 2011-08-10 14:08:02 i Allmänt,

...men ingen vill dö är faktiskt en bra låt med Timbuktu. Det trodde ni inte va, att jag skulle gilla något sånt? ;O Den är i alla fall bra, flera av hans låtar är helt okej. Jag är inte ett jättefan av den typen av musik, men texterna är i vissa fall ganska briljanta. Annars är mitt musiklyssnande som vanligt, Green Day, Paramore och massa mer. Vet att jag nämnde Macys Day Parade innan, men den kan vara värd att få lite mer utrymme. Det är en låt med Green Day som var en av de första låtarna med den gruppen som jag verkligen gillade. Jag kommer ihåg stunder för två somrar sedan uppe vid den stora, tjocka, sega datorn. Jag stängde ögonen och drömde mig bort samtidigt som tonerna från den här låten strömmade in i hjärnan via öronen... Mmh nostalgi... Den har väldigt fin text (tycker jag, men som med nästan alla andra Greeen Day-låtar måste man sätta in sig lite i dem) och Billie Joes röst passar perfekt till den här låten, jag gillar den verkligen :)

Det kom jiust en störtskur hemma hos oss och pappa kom inrusande, han blev nog blöt... Det är konstigt väder, ibland kan solen skina jättefint och i nästa stund ösregnar det, underligt det där. Och jag har inget att göra, känner inte för att spela något spel. Så det blir att man bara sitter vid datorn och lyssnar på musik, inte så roligt, men det funkar. Det finns ju ändå en hel del bra musik att lyssna på sådana här dagar^^
Hoppas ni klarar er ute i regnet, ha det gött!

Oro och osäkerhet

Publicerad 2011-08-09 11:26:07 i Allmänt,

Medan jag sitter hemma vid datorn så händer det massor ute i världen. Tyvärr är det inte mycket gott jag hittar när jag skummar igenom nyhetsflödet, det är mest den ekonomiska oron som återspeglar sig på världens börser idag (och har gjort det de senaste dagarna). Det hela grundar sig på en misstro mot att USA ska klara sina ekonomiska bekymmer och om de stora Euro-länderna kommer klara sig utan hjälp. Problemet är att de två stora Euro-länderna som kan stå näst på tur att kollapsa är Italien och Spanien och de är för storas för att klara sig på nödlån. Därför är det av oerhört stor betydelse att reformtakten i dessa länder ökar, annars kan det gå riktigt illa. Marknadens misstro mot politiken är en stor faktor i det här. Det underliga är att det är arknaden som har skapat hela situationen med ogenomtänk, stort spekulerande på osäkra papper och liknande. Marknadens misslyckande får nu politiken hantera och när marknaden inte litar på politiken så blir den ännu mer instabil. En instabil marknad gör det svårare för politikerna och misstron ökar, vi har kommit in i en ond cirkel.

Vad har nu detta med Sverige att göra, Sverige har väl en stabil ekonomi? Ja, i nuläget har vi det, men det kan förändras väldigt snabbt. Industrin är en ganska stor del av våran ekonomi och cirka 55% av BNP går som export utomlands. Det innebär att om omvärden skulle sluta investera skulle Sverige drabbas hårt som exportland, vi skulle vara en del av krisen. Därför skulle det vara positivt om Sverige på lång sikt kunde förändra handelsbalansen till en mera inhemsk ekonomi, då skulle vi har större egenmakt över hur våra finanser ser ut. Vi hade kort sagt inte varit lika beroende av omvärlden.
Nu låter det jag skrivit väldigt negativt, men självklart finns det hopp. Om Italien och Spenien klarar sig och lyckas driva igenom besparingar och om USA lyckas få ner sitt budgetunderskott och statsskuld så kommer det se ljusare ut. I USA höjde man just lånetaket, vill man se det ur en positiv synvinkel kan man se det som att politikerna kanske i alla fall har handlingskraft att ta itu med saken, om än sent. Tyvärr verkar det som om restan av överänskommelsen är alltför vag, det kommer krävas fler aktioner för att komma till rätta med de ekonomiska problemen i världens enda supermakt.

Vad det gäller de båda europeiska länderna tror jag att det är ännu svårare. Korruption kan vara en större del av problemet än vad som kommit fram hittills, då har man ett problem som tar väldigt lång tid att lösa. Den höga andel svartjobb och liknande som har uppdagats i Grekland kan också visa sig finnas i dessa länder (Italien och Spanien). Det skulle betyda att staten har gått miste om väldigt mycket skattepengar under lång tid. Också det här är ett problem som är (om det existerar) djupt rotat och då måste arbetskulturen hos befolningen förändras. Det kan också innebära att (om man lyckas) staten får en extra inkomst, så jag hoppas nog på att den obeskattade arbetskraften är ett ganska stort problem i medelhavsländerna just nu, då får en del av problemen en lättare lösning.
Men en sak oroar mig, det verkar som om alla försöker spara sig ur krisen, utan att vidta åtgärder för det som orsakade hela spektaklet. Man måste bekämpa korruptionen i samhället och det gäller hela världen, även Sverige. Jag är ganska övertygad om att korruptionen är större än vi tror också här hemma. Sist men inte mist tror jag inte att det nuvarande ekonomska systemet med en marknad som är både orolig och instabil är hållbar i längden, det måste förändras. Det blir ingen lätt uppgift, det kommer ta lång tid. Men jag tror det är en nödvändighet, därför att som det ser ut nu så äventyrar allt spekulerande och risktagande fattigdomsbekämpning, klimat- och miljöarbete och arbete för mänskliga rättigheter. Hur ett nytt system ska se ut vet jag inte och jag tvivlar på att någon annan gör det heller. Det blir en svår nöt att knäcka för framtidens ekonomiska forskare.


Då till det andra som det skrivs om och pratas mycket om just nu, kravallerna i London. De utlöstes av att en polisman sköt ihäl en ung människa i lördags och sedan dess har flera hundra människor gripits och butiker har vandaliserats och bränts ner. Det som händer i Storbritannien kan jämföras med det som pågår i Syrien och Libyen ochdet som har hänt i Nordafrika, den "arabiska våren". Grupper av unga människor går med en undangömd ilska som kommer ut när en tändande gnista uppstår, må det vara att en grönsaksförsäljare som tänder eld på sig själv eller en polisman som skjuter en oskyldig. Utanförskapet i Västvärlden kan få stora konsekvenser för samhället, framför allt om det som i London också finns stora klyftor mellan rika och fattiga mellan olika etniciteter. Då blir murarna mellan människor större och "vi mot dem-tänkandet" tydligare. Vi i väst måste därför se till att integrera alla i samhället för att kunna få med alla på tåget, "vi mot dem" måste bort. Det är en förutsättning för att samhällsklimatet ska bli bättre.

Självklart kommer man inte ifrån det som hände i Norge lördagen den 22 juli. Jag vet inte vad jag ska säga om det, det är helt absurt. Det visar att högerextremismen och islamofobin är lika farlig som extrema islamister, det politiska våldet kan tänkas öka i takt med att globaliseringen gör sig allt mer påmind. Tyvärr ser det inte ut som om man har kommit fram till någon lösning på problemet, de personer som hamnar inom olika typer av extrema rörelser och organisationer verkar isolera sitt tyckande och tänkande och se mindre och mindre nyanser av världen och den så kallade verkligheten. Det här är bara min egen uppfattning, det ska sägas. Men ju starkare och mer accepterade olika mer eller mindre extrema ideologier blir, desto större är risken att det enskillda personer eller nätverk begår våldsbrott i politiskt syfte. I nästa val får vi nog se om svenska folket blivit mer toleranta mot extremhögern eller om Sverigedemokraternas framgångar berodde på ett ökat missnöjesröstande, hoppas på det senare.

Nu ska jag vara lite mer jordnära ett tag. Men inte så långe, solen skiner ute och kommer nmog inte göra det hela dagen så det är snart dags för mig att gå ut. Jag hoppas jag kan laga lunchen idag, känner mig väldigt sugen på att laga mat. Men vet inte vad jag ska göra i så fall... Det visar sig, det är väl bara att plocka ihop något av vad som finns hemma^^
Som jag antydde har de senaste dagarna varit bra, skönt att ha kompisar som man kan vara sig själv med. Hoppas jag trivs bra i den nya klassen också, visst är det lite nervöst. Men jag tror det blir vad man gör det till, går man in med inställningen att det kommer bli jättetråkigt och man inte kommer ha en enda vän kommer man nog inte få det heller. Så jag har bestämt mig för att det kommer gå bra :)

Ha en bra dag!

Det var ett tag sedan...

Publicerad 2011-08-08 11:19:49 i Allmänt,

Ja, jag har varken haft tid eller lust att blogga nu. Jag har haft mycket att göra, lördag till söndag sov jag över hos Erik och Petter tillsammans med Max, Andreas och Julius. På fredagen blev jag ju ledig så då gjorde jag annat, tog det bara lugnt. Igår kväll kunde jag inte logga in och nu ska jag snart åka till stan' för att möta en vän där så egentligen har jag inte tid nu heller... Men ett litet inlägg blir det i alla fall.

Det är jätteskönt att vara ledig nu, att kunna gå och lägga sig sent, sova hur länge man vill (vilket i och för sig inte alltid blir så mycket) och inte minst känna sig fri om dagartna att göra vad man vill. Men det gick bra att vara på jobbet också och de på UBAB verkade nöjda med hur jag arbetat för de sa att jag gärna fick arbeta där mer i framtiden om jag skulle vilja^^ Det känns väldigt bra att ha fått in en fot på arbetsmarknaden, det talas ju om stor ungdomsarbetslöshet och svårigheter att komma in på arbetsmarknaden. Och jag vill ju inte vara drabbad av det, så nu känns det bra att man har arbetat stora delar av sommaren. Pengarna är ju så klart ännu en aspekt av det.

Trots att det regnar och så känner jag mig ganska glad, eller balanserad i alla fall. Det är klart man hoppas på bättre väder, men det funkar ju så här också. Hur som helst, ha en härlig dag, och alla ungdomar av årgång 1995, passa på att vara med de närmaste, snart börjar gymnasiet ;)

Två dagar till

Publicerad 2011-08-03 17:33:13 i Allmänt,

Jo då jag räknar ned hela tiden, det ska bli en liten befrielse att få en liten, eller snarare ganska stor, sista vecka av sommarlov innan gymnasiet kommer igång. Jobbet känns slitsamt men samtidigt något givande. Eller det kändes så de två första dagarna den här veckan, idag kändes det mest ganska tufft. Jag var inte utvilad när ja vaknade, trots att jag gick och lade mig kvart i nio... Hoppas det blir bättre inatt, även om jag tvivlar på det också. Men det är bara två dagar och den sista brukar alltid gå bra, så jag hoppas på att det i pincip bara är en jobbig dag kvar ;P Jag ska klara det här!

Det var ett tag sedan jag skrev om musik nu faktiskt, det ska det bli i alla fall lite ändring på. Nu det sista har jag lyssnat på lite lugnare låtar, man har sådana perioder också. De låtar jag lyssnat på mest är Macy's Day Parade och Good Riddance (Time Of Your Life) med Green Day och Misguided Ghosts med Paramore. Det har också blivit en hel del James BLunt och Bruce Springsteen, de båda artisterna har många lugna låtar. Okej det har inte bara vart lugna låtar, ska erkännas. En hel del andra Green Day-låtar har ju spelats, Paramore, Panic! At The Disco, I'm From Barcelona (den mest positiva musik jag vet :D) och så klart massa annat också :) Musik är viktigt för mig, kanske beroende på att jag lyssnar så mycket. Eller också lyssnar jag så mycket för att det är så viktigt för mig... x)

Idag blir det paj till middag, det ska bli gott. Vi får se om det blir något över till matlåda tills imorn, jag skulle tro det. På tal om mat, när jag kom hem visste jag att det fanns glass i frysen. Det var nog en av de godaste glassbitar jag ätit, efter en lång arbetsdag var det söta och kalla jättegott verkligen :) Så blir det ju ganska många frukter som slinker ned också, jag älskar frukt. Äpple, nektarin, banan, ananas, apelsin, allt...

Njut nu av det fina vädret och ha en riktigt bra kväll! :)

Tre dagar till

Publicerad 2011-08-02 17:33:37 i Allmänt,

Nu är det inte långt kvar - tre dagar sedan är det semester för andra gången denna sommar. Det ska bli skönt, jag känner mig redan ganska sliten faktiskt. Det har tagit på mig att jobba och resa, jag är inte van vid att göra hälften så mycket under ett sommarlov. Just det ja, jag lovade ju att berätta om gårdagen. När jag blev hämtad på jobbet fick jag veta av mamma att vi skulle ha grillkväll under, ja, kvällen. Erik, Petter och Lena var där, Anneli och Pelle och deras barn samt Helena och Lennart och Andrea. Mormor var också där. Det blev en riktigt härlig kväll med mycket gott kött som följdes av en fotbollsmatch. Efter den var vi ganska varma och svettiga så jag, Erik, Petter och Gustav (ett av Anneli och Pelles barn) drog oss ner emot sjön för att ta ett kvällsdopp. Det var ganska varmt i vattnet, om än inte lika varmt som det hade varit på eftermiddagen (jag badade precis efter att jag lommit hem också). Sedan blev ju klockan nio och det blev dags för mig att gå och lägga mig, hade jag inte jobbat dagen efter hade kvällen förmodligen blivit betydligt längre :P 

Idag på jobbet har det gått bra tycker jag, jag satte min första avloppsgroda, och det felfritt faktiskt. Det blev jag lite stolt över så då kände jag mig ganska färdig vi d elva, så jag fick kämpa lite för att hitta viljan och lusten att jobba eftermiddagen också. Men det gick bra det också, vi fick klart en form till för gjutning. Sista timmen städade jag bara, då går tiden lååångsamt. Det känns som att det har gått en halvtimme och när man tittar på klockan har det gått tio minuter... Så det var riktigt skönt att sluta när klockan till sist blev halv fyra, då var jag väldigt trött.

Ha en skön kväll!

Kväll, inte natt...

Publicerad 2011-08-01 21:17:39 i Allmänt,

Nej någon natt blir det inte ikväll, inte att uppleva i alla fall... Lite synd, men sånt är livet. Det blir till att göra sig i ordning och gå och lägga sig, det är faktiskt inte så många dagar kvar att jobba nu. Ser så fram emor fredag, tänk att få en och en halv vecka ledigt (drygt) och sedan börja gymnasiet och träffa nya klassen, ska bli riktigt kul :)

Inte heller detta blir något långt inlägg, får skriva mer om den här dagen imorgon. Go'natt!

Om

Min profilbild

Axel Christoffersson

Samhällsengagerad person som gärna tar en tur ut i naturen när tid och lust finns. Bloggen är min egen hörna i cyberrymden där jag skriver om det mesta som faller mig in - alltifrån personliga upplevelser till kommentarer kring ekonomi och politik.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela